Κινηματογραφική προβολή για πρώτη φορά στην Επίδαυρο!

Το 8ο Athens Open Air Film Festival σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στήνουν μια δωρεάν προβολή που γράφει ιστορία.

Κινηματογραφική προβολή για πρώτη φορά στην Επίδαυρο!

Το 8ο Athens Open Air Film Festival σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στήνουν μια δωρεάν προβολή που γράφει ιστορία.

Κινηματογραφική προβολή για πρώτη φορά στην Επίδαυρο! - εικόνα 1

Στις 30 Ιουνίου το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, με θέα το βουνό και τη θάλασσα, θα φιλοξενήσει την πρώτη κινηματογραφική προβολή στην ιστορία του με ελεύθερη είσοδο. Για την παρθενική παρουσία του σινεμά στην Επίδαυρο ποια θα μπορούσε να είναι καλύτερη επιλογή ταινίας πέρα από την αριστουργματική «Ηλέκτρα» (1962) του Μιχάλη Κακογιάννη;

Κινηματογραφική προβολή για πρώτη φορά στην Επίδαυρο! - εικόνα 2

Η ασύγκριτη Ειρήνη Παππά πρωταγωνιστεί στην υποδειγματική σινε-μεταφορά της ομότιτλης αρχαίας τραγωδίας του Ευριπίδη, όπου η Ηλέκτρα περιμένει την ιδανική ευκαιρία για να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα της Αγαμέμνονα, από τη γυναίκα του Κλυταιμνήστρα και τον εραστή της Αίγισθο.

Χάρη στη λυρική σκηνοθεσία του Κακογιάννη, τις μαγευτικές ερμηνείες των ηθοποιών και τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, η ταινία έφτασε μέχρι τα Όσκαρ (στην κατηγορία ξενόγλωσσης ταινίας) ενώ το πρωτοκλασάτο φεστιβάλτ των Κανών θέσπισε προς τιμήν της ταινίας το βραβείο καλύτερης κινηματογραφικής μεταφοράς.

Η εξόρμηση στην Επίδαυρο στις 30/6 (21.30) μοιάζει αυτονόητη...

Κινηματογραφική προβολή για πρώτη φορά στην Επίδαυρο! - εικόνα 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.