Στέκι του Ηλία (το)

Δεν είναι ένα. Είναι δύο, αμφότερα στον πεζόδρομο που συνδέει Θησείο και Πετράλωνα, παράλληλα με τις γραμμές του Ηλεκτρικού. Ο Ηλίας Κολόβης άνοιξε το στέκι του το ’81, στο κομμάτι που λέγεται Θεσσαλονίκης, και το ’92 επεκτάθηκε στη συνέχειά της, την Επταχάλκου. Πάντα οικογενειακή υπόθεση, με τον ίδιο και την κόρη του Σπυριδούλα σε μια αυλίτσα ανάμεσα στον μικρό και τον μεγάλο Άγιο Αθανάσιο, και τον Χρόνη και τη Μαρία, τα άλλα του παιδιά, στο πλακόστρωτο κάτω από τις ελιές, τις μουριές και τις κουτσουπιές, επιμένει με ονομαστά παϊδάκια, μπιφτέκια, αρνίσια συκωταριά και πατάτες κομμένες στο χέρι.

Διεύθυνση:

Tηλ:

Τιμές:

€20 - €30

Πληροφορίες:

Σάβ., Κυρ. & μεσημ.

Σχετικά άρθρα

8 εστιατόρια με αύρα γειτονιάς

Το αστικό καλοκαίρι παίρνει στον ώμο το τραπέζι, το ακουμπάει στην αυλή, στο πεζοδρόμιο, στην πλατεία, στάζει κρασί στο ποτήρι, βάζει δύο παγάκια στο τσίπουρο κι αναπνέει γειτονιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΤΖΕΛΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΟΥ
25/07/2015

Όλα για το κρέας

Ιδεολογία, ψυχολογία, γαστρονομία και άφθονα tips για να γιορτάσουμε την Αποκριά όπως της αξίζει!

Τα καλύτερα παϊδάκια της Αττικής όπως εσείς τα ψηφίσατε!

Τα κορυφαία στέκια για παϊδάκια, όπως τα ανέδειξε η ψηφοφορία των αναγνωστών του athinorama.gr

Οι αθηναϊκές κουλτούρες του κρέατος

Viva κρέας! Από τα παϊδάκια και τα μπριζολάκια στα T-Bone, στις πικάνιες και τις σπαλομύτες, μια παλιά υπόθεση με καινούργιο ψαχνό γίνεται θρησκεία με πολλούς ναούς.

Το στέκι του Ηλία

Σκορπισμένα τραπεζάκια στον πεζόδρομο, με background τις φωτισμένες καμινάδες του Γκαζιού, μωσαϊκό κόσμου και χαλαρή διάθεση σ' ένα αυθεντικό ταβερνάκι στο Θησείο.