Η πλατεία Κοτζιά στολίζεται με... street food

Tηγανητές πατάτες όπως τις τρως στους δρόμους του Βελγίου και bao buns με «γύρο» πάπιας –πάντα στο χέρι– είναι λίγες μόνο από τις λιχουδιές που ετοιμάζονται για pop up εμφάνιση στο χριστουγεννιάτικο Αthens Food Market.

Η πλατεία Κοτζιά στολίζεται με... street food

Tηγανητές πατάτες όπως τις τρως στους δρόμους του Βελγίου, bao buns με «γύρο» πάπιας και σούπα με άρωμα αστακού –πάντα στο χέρι– είναι λίγες μόνο από τις λιχουδιές που ετοιμάζονται για pop up εμφάνιση στο χριστουγεννιάτικο Αthens Food Market.

Η πλατεία Κοτζιά στολίζεται με... street food - εικόνα 1

Το Athens Food Market επιστρέφει από την Πέμπτη 21/12 μέχρι τις 31/12 και γεμίζει την πλατεία Κοτζιά με νοστιμιές και κοκτέιλ, live μουσικές και DJ sets πασπαλισμένα με χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Στην τρίτη κατά σειρά διοργάνωση του αλέγρου κι εξωστρεφούς αυτού event, γνωστοί σεφ, εστιατόρια και food projects της πόλης παίζουν με την ιδέα του φαγητού δρόμου. Στις pop up καντίνες που θα στηθούν με φόντο τα ιστορικά κτίρια της πλατείας σας περιμένει, για δέκα ημέρες και σε λογικές τιμές, πληθώρα προτάσεων: γαλλικές/μεσογειακές γεύσεις του Γιώργου Ηλιού («Polly Maggoo»), multi-ethnic εμπνεύσεις του Ηλία Σκουλά («Food Mafia»), λατινοαμερικάνικες λιχουδιές του Δημήτρη Φέτση («Che»), θαλασσινές ιδέες του Βασίλη Τσατσάκη («Ψαράδες»), ΒΒQ του αμερικάνικου Νότου από τον Βασίλη Σπόρο («PO’ Boys» και «Mama Roux»), έξυπνα twists στο pub food από τον Βασίλη Φώτο («7 Food Sins»), και ένα καλοδεχούμενο μιξάζ φαγητού –από τον Βασίλη Γεωγλερή– με κρασί και καφέ Wise Cup από το «Warehouse».

Η πλατεία Κοτζιά στολίζεται με... street food - εικόνα 2

Εμφάνιση-έκπληξη εκείνη του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο «CTC» του Αλέξανδρου Τσιοτίνη που έχει κι εκείνο τη δική του καντίνα, δίνοντάς σας την ευκαιρία να δοκιμάσετε τη βελουτέ καλαμποκιού-σήμα κατατεθέν του εστιατορίου, με άρωμα αστακού και τρούφας σε street εκδοχή. Εκτός των παραπάνω, το 3ο Αthens Food Market, που συνδιοργανόνεται με τον Δήμο Αθηναίων, θα έχει για πρώτη φορά και κοκτέιλ από την ομάδα του Ξαβιέ Μισαηλίδη («Holly Garden») αλλά και μια πρωτότυπη δράση με τίτλο «Βάζουμε τον σεφ στην τάξη», όπου οι συμμετέχοντες σεφ θα παραδίδουν καθημερινά μαθήματα μαγειρικής σε μια μεγάλη στεγασμένη υπαίθρια κουζίνα, με guests stars τον Ηλία Μαμαλάκη και τον Γιώργο Τσούλη.

Ωράριο λειτουργίας: 21-31/12, 12 μ.-8 μ.μ., 24 και 31/12, 12 μ.-6 μ.μ., 25-26/12 κλειστά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
14/10/2025

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.