Η πλατεία Κοτζιά στολίζεται με... street food

Tηγανητές πατάτες όπως τις τρως στους δρόμους του Βελγίου και bao buns με «γύρο» πάπιας –πάντα στο χέρι– είναι λίγες μόνο από τις λιχουδιές που ετοιμάζονται για pop up εμφάνιση στο χριστουγεννιάτικο Αthens Food Market.

Η πλατεία Κοτζιά στολίζεται με... street food

Tηγανητές πατάτες όπως τις τρως στους δρόμους του Βελγίου, bao buns με «γύρο» πάπιας και σούπα με άρωμα αστακού –πάντα στο χέρι– είναι λίγες μόνο από τις λιχουδιές που ετοιμάζονται για pop up εμφάνιση στο χριστουγεννιάτικο Αthens Food Market.

Η πλατεία Κοτζιά στολίζεται με... street food - εικόνα 1

Το Athens Food Market επιστρέφει από την Πέμπτη 21/12 μέχρι τις 31/12 και γεμίζει την πλατεία Κοτζιά με νοστιμιές και κοκτέιλ, live μουσικές και DJ sets πασπαλισμένα με χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Στην τρίτη κατά σειρά διοργάνωση του αλέγρου κι εξωστρεφούς αυτού event, γνωστοί σεφ, εστιατόρια και food projects της πόλης παίζουν με την ιδέα του φαγητού δρόμου. Στις pop up καντίνες που θα στηθούν με φόντο τα ιστορικά κτίρια της πλατείας σας περιμένει, για δέκα ημέρες και σε λογικές τιμές, πληθώρα προτάσεων: γαλλικές/μεσογειακές γεύσεις του Γιώργου Ηλιού («Polly Maggoo»), multi-ethnic εμπνεύσεις του Ηλία Σκουλά («Food Mafia»), λατινοαμερικάνικες λιχουδιές του Δημήτρη Φέτση («Che»), θαλασσινές ιδέες του Βασίλη Τσατσάκη («Ψαράδες»), ΒΒQ του αμερικάνικου Νότου από τον Βασίλη Σπόρο («PO’ Boys» και «Mama Roux»), έξυπνα twists στο pub food από τον Βασίλη Φώτο («7 Food Sins»), και ένα καλοδεχούμενο μιξάζ φαγητού –από τον Βασίλη Γεωγλερή– με κρασί και καφέ Wise Cup από το «Warehouse».

Η πλατεία Κοτζιά στολίζεται με... street food - εικόνα 2

Εμφάνιση-έκπληξη εκείνη του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο «CTC» του Αλέξανδρου Τσιοτίνη που έχει κι εκείνο τη δική του καντίνα, δίνοντάς σας την ευκαιρία να δοκιμάσετε τη βελουτέ καλαμποκιού-σήμα κατατεθέν του εστιατορίου, με άρωμα αστακού και τρούφας σε street εκδοχή. Εκτός των παραπάνω, το 3ο Αthens Food Market, που συνδιοργανόνεται με τον Δήμο Αθηναίων, θα έχει για πρώτη φορά και κοκτέιλ από την ομάδα του Ξαβιέ Μισαηλίδη («Holly Garden») αλλά και μια πρωτότυπη δράση με τίτλο «Βάζουμε τον σεφ στην τάξη», όπου οι συμμετέχοντες σεφ θα παραδίδουν καθημερινά μαθήματα μαγειρικής σε μια μεγάλη στεγασμένη υπαίθρια κουζίνα, με guests stars τον Ηλία Μαμαλάκη και τον Γιώργο Τσούλη.

Ωράριο λειτουργίας: 21-31/12, 12 μ.-8 μ.μ., 24 και 31/12, 12 μ.-6 μ.μ., 25-26/12 κλειστά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Εξωτισμός και μεσογειακή φινέτσα στα ωραιότερα ντεκ της Αττικής

Με θέα το απέραντο γαλάζιο, τα εστιατόρια Kohylia και Captain’s House στο Grand Resort Lagonissi υπόσχονται κορυφαίες καλοκαιρινές γαστρονομικές εμπειρίες.

The foundry Rooftop Garden: Ένας κρυμμένος κήπος μέσα στην πόλη

Στην καρδιά του Ψυρρή, το "The Foundry Rooftop Garden" συνδυάζει ναπολιτάνικες πίτσες, εκλεπτυσμένα cocktails και θέα στην Ακρόπολη, σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά rooftops της πόλης.

Amigos: Μexi-summer σε Γλυφάδα και Νέα Σμύρνη

Στους δροσερούς κήπους των "Amigos", το Mexi-summer επιστρέφει πιο ζωντανό από ποτέ.

Mozzart pizza: Συνθέτοντας την τέλεια ζυμαρένια νοστιμιά

Η τέχνη της πίτσας συναντά τη δημιουργία στο "Mozzart", μια μοντέρνα πιτσαρία που ενώνει Ιταλία και Ελλάδα σε κάθε μπουκιά.