Επτά αστέρια Μichelin στην Αθήνα

Ο Guide Rouge της Μichelin ανακοίνωσε τις διακρίσεις για τα εστιατόρια των κυριότερων Ευρωπαϊκών πόλεων και η Αθήνα για μία ακόμη χρονιά δεν τα πήγε καθόλου άσχημα.

Επτά αστέρια Μichelin στην Αθήνα

Ακολουθώντας πιστά την παράδοση, ο Guide Rouge της Μichelin ανακοίνωσε τις διακρίσεις (αστέρια) για τα εστιατόρια των κυριότερων Ευρωπαϊκών πόλεων. Η Αθήνα για μία ακόμη χρονιά δεν τα πήγε άσχημα. Με εξαίρεση τη «Galazia Hytra», διατήρησε τα αστέρια της (επτά συνολικά για πέντε εστιατόρια) με τα θετικά του απολογισμού να συμπληρώνουν δύο Bib Gourmands. Η κατανομή δεν είχε εκπλήξεις. Η «Σπονδή» και το «Funky Gourmet» διατήρησαν τα δύο αστέρια τους και παρέμειναν στην κορυφή. Το «Botrini’s», το «Varoulko» και η «Hytra» ακολούθησαν όπως και πέρυσι με ένα τιμητικό και διεθνώς αναγνωρίσιμο αστέρι. Χωρίς αστέρι αλλά με την ένδειξη Bib Gourmand εμφανίζονται το «Αθήρι» και το «Οικείο». Αν και αρχή μου είναι να σέβομαι την άποψη των οδηγών αξιολόγησης και των κριτικών που εκτιμώ (ο Guide Rouge είναι κορυφαίος χωρίς όμως να ξεφεύγει, όπως κανείς άλλωστε, από τη ρήση «ουδείς αλάνθαστος») θα επισημάνω το εξής: τόσο το «Tudor Hall» όσο ίσως και το «F+W by Olivier Campanha» θα μπορούσαν να είναι δύο νέες αφίξεις στον έναστρο ουρανό της Michelin. Αλλά όπως είπα η διατυπωθείσα άποψη είναι σεβαστή και οι τιμηθέντες αξίζουν ένα ειλικρινές μπράβο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Βεργιώτης που ξέρει από καλό κρέας

Δοκιμάσαμε τις γεύσεις του εστιατορίου που έχει χτίσει τη φήμη του γύρω από το σωστά ψημένο, εκλεκτό κρέας και ανακαλύψαμε γιατί αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε κρεατοφάγο που σέβεται τον εαυτό του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/10/2025

Η Τρελή Ροδιά: Η νέα άφιξη στα Άνω Πετράλωνα όπου θα φας καλά και φθηνά

Η νέα γαστροταβέρνα των Πετραλώνων είναι ένας ιδανικός γευστικός προορισμός. Δοκιμάσαμε ορισμένα highlights του μενού και ιδού όλα όσα ξεχωρίσαμε.

12 με Τόνο

Ένα μικροσκοπικό στέκι με μεγάλα κότσια, στην εκτός ραντάρ πιάτσα της Νέας Ερυθραίας, μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Matcha Latte: Tο trend της εποχής και πού θα το βρεις στην Αθήνα

Τι είναι το φιστικί ρόφημα που έχει κατακλύσει το feed σου και πού μπορείς να το δοκιμάσεις στην πόλη μας;

To Yaboo στον Πειραιά κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και μας προσκαλεί σε πάρτυ

Bar bites, κοκτέιλ και χορευτική μουσική μας περιμένουν στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο.

Σάββατο με BBQ στο Colonial στο Golf της Γλυφάδας

Επιστροφή με γεύσεις και μουσική κάθε Σάββατο μεσημέρι.

Βεργιώτικο

Στο ατμοσφαιρικό του εστιατόριο στη Βέροια, ο Νίκος Μαλλιάρας συνεχίζει να υπηρετεί επίμονα την τέχνη του κρέατος και την απόλαυση του μακριά από τις συνήθεις ταξιδιωτικές συντεταγμένες.