Επτά αστέρια Μichelin στην Αθήνα

Ο Guide Rouge της Μichelin ανακοίνωσε τις διακρίσεις για τα εστιατόρια των κυριότερων Ευρωπαϊκών πόλεων και η Αθήνα για μία ακόμη χρονιά δεν τα πήγε καθόλου άσχημα.

Επτά αστέρια Μichelin στην Αθήνα

Ακολουθώντας πιστά την παράδοση, ο Guide Rouge της Μichelin ανακοίνωσε τις διακρίσεις (αστέρια) για τα εστιατόρια των κυριότερων Ευρωπαϊκών πόλεων. Η Αθήνα για μία ακόμη χρονιά δεν τα πήγε άσχημα. Με εξαίρεση τη «Galazia Hytra», διατήρησε τα αστέρια της (επτά συνολικά για πέντε εστιατόρια) με τα θετικά του απολογισμού να συμπληρώνουν δύο Bib Gourmands. Η κατανομή δεν είχε εκπλήξεις. Η «Σπονδή» και το «Funky Gourmet» διατήρησαν τα δύο αστέρια τους και παρέμειναν στην κορυφή. Το «Botrini’s», το «Varoulko» και η «Hytra» ακολούθησαν όπως και πέρυσι με ένα τιμητικό και διεθνώς αναγνωρίσιμο αστέρι. Χωρίς αστέρι αλλά με την ένδειξη Bib Gourmand εμφανίζονται το «Αθήρι» και το «Οικείο». Αν και αρχή μου είναι να σέβομαι την άποψη των οδηγών αξιολόγησης και των κριτικών που εκτιμώ (ο Guide Rouge είναι κορυφαίος χωρίς όμως να ξεφεύγει, όπως κανείς άλλωστε, από τη ρήση «ουδείς αλάνθαστος») θα επισημάνω το εξής: τόσο το «Tudor Hall» όσο ίσως και το «F+W by Olivier Campanha» θα μπορούσαν να είναι δύο νέες αφίξεις στον έναστρο ουρανό της Michelin. Αλλά όπως είπα η διατυπωθείσα άποψη είναι σεβαστή και οι τιμηθέντες αξίζουν ένα ειλικρινές μπράβο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η "Κληματαριά" είναι η ταβέρνα-σύμβολο της Ορεινής Αρκαδίας

Από το 1931 έως σήμερα, η "Κληματαριά" της οικογένειας Τζίφα συνεχίζει αδιάκοπα να γράφει ιστορία στη Βυτίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/12/2025

Στην πλατεία Προσκόπων, η κρητική κουζίνα συναντά την αγιορείτικη

Σε ένα σταθερό σημείο νοστιμιάς, εκεί όπου αντηχούσαν κάποτε οι φωνές του Μάνου Χατζιδάκι και της Φλέρυς Νταντωνάκη, το φαγητό εξακολουθεί να είναι αφορμή συνάντησης.

Μια βραδιά, μια συνεργασία, ένα μενού που δεν επαναλαμβάνεται "Side by Side" στο zohós

O Executive Chef του zohós Σάκης Βενέτης υποδέχεται τον guest chef Τάσο Στεφάτο σε μια κοινή δημιουργική στιγμή.

Το "Οινοπαντοπωλείο Χρυσομάλλης" προτείνει μοντέρνα μπιστρονομία στην καρδιά της Μεσσηνίας

Δέκα χρόνια μετά την αναγέννησή του από τον Παναγιώτη Χρυσομάλλη, το ιστορικό οινοπαντοπωλείο που ίδρυσε ο πατέρας του το 1958 παραμένει ένα από τα πιο ξεχωριστά γευστικά σημεία της Καλαμάτας.

"1600 Raki Ba Raki": Ρεθυμνιώτικη καλοφαγία σε μοντέρνο τέμπο

Στην καρδιά του Ρεθύμνου το "1600 Raki Ba Raki" φέρνει τη χαρά της κρητικής παρέας σε ένα σύγχρονο bistro.

"Άργ(η)ισσα": Στην αγκαλιά της Θεσσαλικής φύσης με άρωμα γιορτής

Σε ένα καταπράσινο τοπίο που ημερεύει την ψυχή, το ομώνυμο εστιατόριο και οι ιδιοκτήτες του Νάνσυ Τζάρτζα και Αστέριος Καρατζολίτης προσφέρουν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης και φιλοξενίας.

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.