Επτά αστέρια Μichelin στην Αθήνα

Ο Guide Rouge της Μichelin ανακοίνωσε τις διακρίσεις για τα εστιατόρια των κυριότερων Ευρωπαϊκών πόλεων και η Αθήνα για μία ακόμη χρονιά δεν τα πήγε καθόλου άσχημα.

Επτά αστέρια Μichelin στην Αθήνα

Ακολουθώντας πιστά την παράδοση, ο Guide Rouge της Μichelin ανακοίνωσε τις διακρίσεις (αστέρια) για τα εστιατόρια των κυριότερων Ευρωπαϊκών πόλεων. Η Αθήνα για μία ακόμη χρονιά δεν τα πήγε άσχημα. Με εξαίρεση τη «Galazia Hytra», διατήρησε τα αστέρια της (επτά συνολικά για πέντε εστιατόρια) με τα θετικά του απολογισμού να συμπληρώνουν δύο Bib Gourmands. Η κατανομή δεν είχε εκπλήξεις. Η «Σπονδή» και το «Funky Gourmet» διατήρησαν τα δύο αστέρια τους και παρέμειναν στην κορυφή. Το «Botrini’s», το «Varoulko» και η «Hytra» ακολούθησαν όπως και πέρυσι με ένα τιμητικό και διεθνώς αναγνωρίσιμο αστέρι. Χωρίς αστέρι αλλά με την ένδειξη Bib Gourmand εμφανίζονται το «Αθήρι» και το «Οικείο». Αν και αρχή μου είναι να σέβομαι την άποψη των οδηγών αξιολόγησης και των κριτικών που εκτιμώ (ο Guide Rouge είναι κορυφαίος χωρίς όμως να ξεφεύγει, όπως κανείς άλλωστε, από τη ρήση «ουδείς αλάνθαστος») θα επισημάνω το εξής: τόσο το «Tudor Hall» όσο ίσως και το «F+W by Olivier Campanha» θα μπορούσαν να είναι δύο νέες αφίξεις στον έναστρο ουρανό της Michelin. Αλλά όπως είπα η διατυπωθείσα άποψη είναι σεβαστή και οι τιμηθέντες αξίζουν ένα ειλικρινές μπράβο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.