Drakoulis meat Open Project: Και του πουλιού το…κρέας

Mόλις άνοιξε και μπαίνει στο… ψητό με Limousin, Black Angus, Cobe Beef, κράτινο σούσι και walk in κάβα. Μάλιστα, αυτό το πολύ-κρεοπωλείο ετοιμάζει κι άλλα.

Drakoulis meat Open Project: Και του πουλιού το…κρέας

Mόλις άνοιξε και μπαίνει στο… ψητό με Limousin, Black Angus, Cobe Beef, κράτινο σούσι και walk in κάβα. Μάλιστα, αυτό το πολύ-κρεοπωλείο ετοιμάζει κι άλλα.

Drakoulis meat Open Project: Και του πουλιού το…κρέας - εικόνα 1

Στο ολοκαίνουργιο κρεοπωλείο Drakoulis meat Open Project (άνοιξε στις 11/9) θα πρέπει να πάτε και ο βασικός λόγος είναι ότι θα προμηθευτείτε πολύ καλό κρέας, από όποιο είδος τραβάει η καρδιά σας -και η τσέπη σας. Συγχρόνως, θα διαπιστώσετε τι σημαίνει κρεοπωλείο-deli (όχι κρεοπωλείο και deli) και θα θαυμάσετε ένα χώρο που θυμίζει περισσότερο ατμοσφαιρικό μπαρ (συμπεριλαμβανομένης της μουσικής). Ο Στράτος Δρακούλης, με την εμπειρία από το πατρικό μαγαζί στη Ν. Σμύρνη που λειτουργεί από το 1965 και με οδηγό το μεράκι και την αισθητική του, έστησε ένα κρεοπωλείο που όμοιό του δεν έχετε ξαναδεί, ένα "open project", όπως το ονομάζει, στο οποίο θαυμάζετε το κρέας που θα αγοράσετε σε αριστοτεχνικά φωτισμένες βιτρίνες, απολαμβάνετε σωστές κοπές, σας συμβουλεύουν για το μαγείρεμα. Θα βρείτε από χοιρινά από τον Πισσώνα και βουβάλι από την Κερκίνη μέχρι μοσχαράκι Limousin, rib eye Ουρουγουάης, black angus, iberico (σε όποιο κομμάτι θέλετε) και, φυσικά, Japan cobe, (για να αναφέρουμε μερικά μόνο), όλα από επιλεγμένους παραγωγούς με την καλύτερη ποιότητα και πιστοποιημένα γνήσια ζώα. Θα βρείτε και μια πλούσια σειρά από πρωτότυπα μαριναρισμένα, έτοιμα για ψήσιμο κρεατικά, που ετοιμάζονται καθημερινά στην open κουζίνα, όπως και το… σούσι από κρέας. Τέλος, (ή περίπου) θα κατεβείτε στο υπόγειο για να ρίξετε μια ματιά στην walk in κάβα, που μόλις ολοκληρωθεί θα περιλαμβάνει 130 ετικέτες από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα και να αναζητήσετε το κρασί ή τη μπίρα που θα συνοδέψει το φαγητό σας. Το μοναστηριακό τραπέζι που στέκει μεγαλόπρεπα εκεί ετοιμάζεται να φιλοξενήσει πολλά γευσιγνωστικά -και όχι μόνο- events… Δεν είναι όλα. Θα επανέλθουμε με νόστιμες, ζουμερές λεπτομέρειες γι αυτό τον ναό του κρέατος στην Αθήνα. (shop on line, καινοτόμες υπηρεσίες, αποστολή παντού κλπ).

Βασ. Παύλου 103, Βούλα τηλ. 2108955655 .

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς και γιατί βρέθηκε στην Τήνο ένας από τους κορυφαίους σεφ του πλανήτη

Μία εμπειρία ζωής βίωσε στο κυκλαδίτικο νησί ο κορυφαίος Daniel Humm. Ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης σεφ και ιδιοκτήτης του θρυλικού Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης, βρέθηκε στην Ελλάδα επιθυμώντας να γνωρίσει σε βάθος και να εμπνευστεί από τον γαστρονομικό της πλούτο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
28/04/2025

Ο Παύλος Κυριάκης μιλά ιταλικά στο Odori

Το δημοφιλές σποτ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων περνά στην Τrattoria/ Vermuteria φάση του, με επικεφαλής της γεύσης του τον πολυβραβευμένο σεφ.

Τα Taco Bell έρχονται στην Αθήνα

Ελλάδα, είσαι έτοιμη για Crunchy Taco;

Δυο ενδιαφέρουσες αφίξεις στη Ζάκυνθο με υπογραφή Σταύρου Υφαντίδη

Ο βραβευμένος σεφ ετοιμάζει διπλό χτύπημα, αναβαθμίζοντας την κουζίνα του δημοφιλούς "Movida" και συστήνοντας στο νησί την έννοια του fine baking μέσα από τη boulangerie Venier, σε συνεργασία με τον έμπειρο chef pâtissier Αλέξανδρου Παπαγεωργίου.

Στα θέρετρα του Ομίλου Sani/Ikos η γαστρονομία είναι ομαδική υπόθεση

Eν όψει του Sani Gourmet 2025, του γαστρονομικού φεστιβάλ που, από τις 11 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου, θα δώσει στους επισκέπτες του Sani Resort την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν μερικούς από τους σημαντικότερους σεφ του κόσμου, μιλάμε με τους ανθρώπους πίσω από τις γεύσεις των πολυτελών Sani / Ikos Resorts και μαθαίνουμε περισσότερα για τη μοναδική στη χώρα καινοτομία της Γαστρονομικής Επιτροπής του Ομίλου.

Το "Canarino" είναι ζωντανός φόρος τιμής στην κουζίνα της νότιας Ιταλίας

Το ριζικά ανανεωμένο εστιατόριο στον Νέο Κόσμο γράφει νέα γευστική πορεία διασχίζοντας τη Νότια Ιταλία με πυξίδα την εμπειρία του σεφ Κώστα Τσίγκα.

Πώς ο Dario Cecchini έγινε ο πιο δημοφιλής χασάπης του κόσμου

Προσωπικότητα σκαμπρόζα, αβίαστα χαρισματική. Μορφή της γαστρονομίας τεράστια. Ο πατριάρχης για κάθε macellaio. Εστιάτορας περίφημος και meta-χασάπης πολύ πριν εφευρεθεί ο όρος του πρώτου συνθετικού.