Έξι στάσεις στην καλοκαιρινή Γλυφάδα

Μια πυξίδα που δείχνει (αθηναϊκό) Νότο κι έξι γευστικά σενάρια με διαφορετικά συστατικά, σε μια δημοφιλή πιάτσα που παίζει αναντίρρητα σε πολλά ταμπλό.

Έξι στάσεις στην καλοκαιρινή Γλυφάδα

Μια πυξίδα που δείχνει (αθηναϊκό) Νότο κι έξι γευστικά σενάρια με διαφορετικά συστατικά, σε μια δημοφιλή πιάτσα που παίζει αναντίρρητα σε πολλά ταμπλό.

Food Mafia

Έξι στάσεις στην καλοκαιρινή Γλυφάδα - εικόνα 1

Το απίθανο burger του Ηλία Σκουλά, η ξυλοφουρνιστή παέγια και το περουβιανό σεβίτσε θαλασσινών παίρνουν τον αέρα τους δίπλα στις γλάστρες με τα μυριστικά κι εσύ απολαμβάνεις την ήσυχη πλευρά της Γλυφάδας με ένα touch ­νυχτερινής Αμερικής.

Σαρδελάκι

Έξι στάσεις στην καλοκαιρινή Γλυφάδα - εικόνα 2

Σε αυτό το λιτό, νεο-ταβερνέ στέκι γίνεται λαϊκό προσκύνημα: το στεγνο-τηγανισμένο ψιλό ψαράκι, το χταπόδι, τα καλαμαράκια, οι τρυφερές ψητές γαρίδες συνδυάζονται με ούζα και τσίπουρα αλλά και με γρήγορο σέρβις και καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

Moouu

Έξι στάσεις στην καλοκαιρινή Γλυφάδα - εικόνα 3

Κι εγένετο κρέας! Picanha και oyster blade, flank steak και thin skirt έρχονται ψημένα ακριβώς όπως τα ζητάς (οι σερβιτόροι έχουν φροντίσει να σε κατατοπίσουν για το ψήσιμο που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά κάθε κομματιού), με βαθιά κρεάτινη νοστιμιά.

Mezze Glyfada

Έξι στάσεις στην καλοκαιρινή Γλυφάδα - εικόνα 4

Kεφτεδάκια με σάλτσα φέτας ή αβγά μάτια με πατάτες και πικάντικο σουτζούκι, κρεατο-σουβλίτσες που γίνονται ανάρπαστες αλλά και μπακαλιαράκι καπνιστό με πιπερίτσες τουρσί και σαρδέλες σε μπρουσκέτα: μεζές έτσι, μεζές κι αλλιώς. Κι ένας πολύ όμορφος χώρος για side dish.

Cantinetta

Έξι στάσεις στην καλοκαιρινή Γλυφάδα - εικόνα 5

Όταν ο σινεφίλ Τάκης Bερέμης συνεργάζεται με τον σεφ Κώστα ­Τσίγκα, δεν είναι διόλου περίεργο που γύρω από ένα τεράστιο ασπρόμαυρο πορτρέτο του Ρόμπερτ ντε Νίρο στροβιλίζονται αργοψημένες πορκέτες, ωραίες καρμπονάρες και πίτσες με λεπτό και τραγανό ζυμάρι.

Δράμι

Έξι στάσεις στην καλοκαιρινή Γλυφάδα - εικόνα 6

Στην Αγία Βαρβάρα η μεζεδο-αρχή και στη Γλυφάδα η μεζεδο-συνέχεια, σε ένα χώρο επίσης αλά παλιό μπακάλικο, παρεΐστικο και φιλικό. Στη «συλλογή» του θα βρεις μποχ­τσαδάκια, γκιουζλεμέδες, φωλιά κοτόπουλου με καπνιστό τυρί, ­πανσετάκια και θαλασσινά.

Περισσότερες πληροφορίες

Mezze Glyfada

Φοίβης 11 & Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Δράμι

Φιλικής Εταιρείας & Λαοδίκης 22, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
01/11/2025

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.