Δημιουργικό και «Modest»

Νέα ελληνική κουζίνα –με τον πολύ ταλαντούχο Νίκο Μπούκη στο τιμόνι της- στο καινούργιο εστιατόριο της Βούλας.

Δημιουργικό και «Modest»

Ευχάριστα τα μαντάτα: ο Νίκος Μπούκης, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά στη βραβευμένη «Σελήνη» στη Σαντορίνη, απέκτησε πρόσφατα και αθηναϊκή μαγειρική έδρα, το άρτι αφιχθέν «Modest», το οποίο δημιούργησαν ο Ανδρέας Γιώτης και η Ρένα Σκεπεντζή στο χώρο τού (επίσης δικού τους) «Ψιψίνα» στη Βούλα. Τον πρώτο λόγο έχει η νέα ελληνική κουζίνα προφανώς, και μια σαλάτα Underground με ρίζες, βολβούς και πούδρα μανιταριών για «χώμα», ένα τηγανόψωμο με καπνιστή ρέγκα και χούμους φακής, ένα μυλοκόπι με ρεβιθάδα θαλασσινών ή ένα χοιρινός λαιμός μπρεζέ με μους ντολμαδάκι είναι απλώς μερικές από τις ιδέες του σεφ που ξεδιπλώνονται στο μενού του νέου εστιατορίου, όπου δύο ενυδρεία τραβάνε τα βλέμματα. Και μόνο το άκουσμα των πιάτων σου κεντρίζει την προσοχή, πόσο μάλλον όταν μαθαίνεις ότι και τιμές είναι πολύ καλές. Περισσότερα θα σας γράψουμε μόλις το δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/09/2025

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.