Οινόφιλο αεράκι φυσάει στον Πειραιά

Αρκετές ετικέτες κρασιού, φαγητό και φιλική διάθεση στο «Corks & Forks», μια καινούργια «wine pub» στην Ακτή Θεμιστοκλέους.

Οινόφιλο αεράκι φυσάει στον Πειραιά

Το «Corks & Forks» θα το συναντήσεις στην Ακτή Θεμιστοκλέους, να βάζει εδώ και μερικές εβδομάδες την οινική πινελιά του σε έναν Πειραιά που δεν είναι και τόσο μαθημένος σε στέκια του κρασιού. Αντί για wine bar, ο Μενέλαος, ο Παντελής, ο Σταύρος κι ο Δημήτρης προτιμούν να την αποκαλούν «wine pub» –για να βάζουν και το φαγητό στην εξίσωση. Ξύλο, τουβλάκι, πράσινο σκούρο στους τοίχους, τραπέζια και βαρέλια-stands για να καθίσεις στήνουν μια ζεστή οικόσφαιρα, με λίστα που αριθμεί περί τις 90 ετικέτες, κυρίως μικρών παραγωγών (τις 22 θα τις βρεις και σε ποτήρι) και μερικές ελληνικές μπίρες, πλατό τυριών και αλλαντικών, μπρουσκέτες, σαλάτες και ζυμαρικά, χωρίς να λείπουν ένα burger, μια μοσχαρίσια κόντρα ή μια σιγοψημένη χοιρινή πανσέτα – πιο… παμπίστικα αυτά.
photo credit: Θεοχάρης Καραμάνης

Περισσότερες πληροφορίες

Corks & Forks

Ακτή Θεμιστοκλέους & Πάργας 1, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.