Kαπετάν Fishάει: Νέο στιλ ψαροφαγίας

Σάντουιτς με θαλασσινά και ψάρια έχουν στον ευρωπαϊκό Βορρά. Έχουν και πλάι στον Βόσπορο. Τώρα έχουν και στην Μπενάκη.

Kαπετάν Fishάει: Νέο στιλ ψαροφαγίας

Σάντουιτς με θαλασσινά και ψάρια έχουν στον ευρωπαϊκό Βορρά. Έχουν και πλάι στον Βόσπορο. Τώρα έχουν και στην Μπενάκη.

Kαπετάν Fishάει: Νέο στιλ ψαροφαγίας - εικόνα 1

Εκεί στο κέντρο –που έχει παράδοση στα ουζερί–, σε ένα μικρό πράσινο ντεκ με ξύλινους πάγκους που θυμίζουν κάπως αγγλική παμπ ή στα ψηλά τραπέζια με τα ψάθινα stools στο βιομηχανικό εσωτερικό, κάτω από το βλέμμα του καπετάνιου, τεντζερέδια με αχνιστά μύδια, φρέσκα ψάρια στη σχάρα (τσιπούρα και λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας ή σολομός) ή στο τηγάνι (γαύρος, μαρίδα, αθερίνα) και θαλασσινά δίνουν άλλη διάσταση στην καθημερινή ψαροφαγία.
Και ούζα παίζουν, και τσίπουρα, και μπίρες, και αρκετές ετικέτες κρασιού σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα € 10. Είναι πολύ έξυπνη ιδέα το «Kαπετάν Fishάει». Ένα «άλλο» γρήγορο φαγητό, σύγχρονο, χαλαρό, νεανικό και οικονομικό. Το balik ekmek, παλαμίδα που την ψήνουν δίπλα στα αραγμένα καΐκια του Eminonu και σ’ τη δίνουν μέσα σε καρβελάκι, είναι ωραία φάση. Κάτι σαν θαλασσινό «βρόμικο». Το smorbrod, ανοιχτό ψαρο-σάντουιτς με ψωμί σικάλεως, συνήθως με σολομό ή γαριδάκι, των Νορβηγών και των Δανών, πιο λεπτοκαμωμένο, λιγότερο «άγριο», έχει κι αυτό τη χάρη του.
Ε, στο «Καπετάν Fishάει» αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους, ντόπια εκδοχή. Και εγένετο ψαρο-street food αλά ελληνικά. Εκεί που θα έτρωγες μια τυρόπιτα ή ένα σουβλάκι/κεμπάπ, μπορείς πλέον να φύγεις με ένα ψάρι στο χέρι: κάνουν σάντουιτς με ψητό, τηγανητό ή μαριναρισμένο φρέσκο ψάρι με € 4,50. Ιδίως αυτό με το λαβράκι, φρέσκο κρεμμύδι, ντομάτα, μαρούλι, και σος ταρτάρ, ωραία καυτερό, με αρκετούτσικο μπούκοβο, βάζει κάτω το κρέας.

Δοκίμασε

Kαπετάν Fishάει: Νέο στιλ ψαροφαγίας - εικόνα 2

Μπακαλιάρο τηγανητό και πατάτες
ήτοι fish and chips αλά ελληνικά–, τον οποίο εδώ τον πανάρουν με panko (γιαπωνέζικη γαλέτα). Έρχεται τραγανός, πάνω σε λαδόκολλα, σε μεταλλικό δισκάκι (€ 6,80).

Kαπετάν Fishάει: Νέο στιλ ψαροφαγίας - εικόνα 3

Τσιπούρα ή λαβράκι
τα οποία τα ψήνουν στη σχάρα ανοιχτά (αναλόγως μεγέθους, 300-350 γρ. συνήθως, κοστίζουν € 6,50-7,20). Για συνοδεία μπορείς να διαλέξεις λαχανικά ωμά ή βραστά, τουρσάκι και σος.

Kαπετάν Fishάει: Νέο στιλ ψαροφαγίας - εικόνα 4

Φρέσκο ψιλό ψαράκι ή τηγανητό γαριδάκι
που πανάρεται με καλαμποκάλευρο (€ 4). Και το μεν και το δε έρχονται μέσα σε χάρτινο χωνάκι, τραγανά, γλυκοφάγωτα, έτσι, σαν σνακ. Κρατάνε πάντως λίγο παραπάνω λάδι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.