Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013: Οι διακρίσεις του κοινού και των ειδικών

Στον απόηχο του απόλυτα επιτυχημένου φεστιβάλ που οργάνωσε το «αθηνόραμα» το πρώτο weekend του Δεκεμβρίου στη Helexpo το κοινό και οι ειδικοί έδωσαν τις δικές τους προτιμήσεις, οι πρώτοι αναδεικνύοντας τα προϊόντα που τους άρεσαν και οι δεύτεροι τις συσκευασίες που ξεχώρισαν.

 Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013: Οι διακρίσεις του κοινού και των ειδικών

Στον απόηχο του απόλυτα επιτυχημένου φεστιβάλ που οργάνωσε το «αθηνόραμα» το πρώτο weekend του Δεκεμβρίου στη Helexpo το κοινό και οι ειδικοί έδωσαν τις δικές τους προτιμήσεις, οι πρώτοι αναδεικνύοντας τα προϊόντα που τους άρεσαν και οι δεύτεροι τις συσκευασίες που ξεχώρισαν.

 Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013: Οι διακρίσεις του κοινού και των ειδικών - εικόνα 1

Θ ερμότατη ήταν η συμμε­τοχή του κοινού στην ψηφοφορία για το καλύτερο προϊόν που δοκίμασε στο επιτυχημένο Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013», που οργάνωσε το «α» στο Helexpo Palace. Μια συμμετοχή που ταιριάζει γάντι με το πνεύμα της εκδήλωσης, που έχει ραμμένη στην ούγια του την προώθηση της ελεύθερης γευσιγνωσίας των προϊόντων μικρών παραγωγών.
Το ενδιαφέρον είναι ότι οι προτιμήσεις του κόσμου δεν είναι τυχαίες. κι εννοώ ότι όταν ένα τόσο μεγάλο δείγμα, σε μεγάλο ποσοστό διαφορετικό, τιμά ξανά 7 παραγωγούς που τα προϊόντα τους ήταν στην πρώτη δεκάδα των προτιμήσεων και στο πρώτο φεστιβάλ του Απριλίου στο Γκάζι (πριν από 7 μήνες), τότε το βραβείο κοινού αποκτά μεγάλη αξία. Νικητής λοιπόν –για το κοινό– στο φεστιβάλ των Χριστουγέννων η εταιρεία Ναουμίδης - Όλα Πιπεριά, που ξέφυγε αρκετά από όλους τους υπόλοιπους. Στη λίστα που βρίσκεται δίπλα θα δείτε το πλήρες top 10, ενώ ενδιαφέρον έχουν και οι προτιμήσεις του κόσμου που βρίσκονται λίγο πιο κάτω και διαμορφώνουν την εικοσάδα των προϊόντων που άρεσαν περισσότερο.
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν στο www.athinorama.gr τα ονόματα των επισκεπτών που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία –ταυτόχρονα και στην κλήρωση– και κέρδισαν δώρα. Διακρίσεις, πάντως, δεν έδωσε μόνο το κοινό. Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ μια επιτροπή ειδικών αποτελούμενη από τους product designers Ροζαλία Ιωαννίδου, Γιάννη­ Γκίκα και Αλέξανδρο Διδασκάλου εξέτασε προσεκτικά τα προϊ­όντα που εκτέθηκαν σε αυτό κι εξέλεξε τα βραβεία συσκευασίας, των οποίων η απονομή έγινε σχεδόν με το κλείσιμο της εκδήλωσης.

Τα προϊόντα που ψήφισε το κοινό

 Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013: Οι διακρίσεις του κοινού και των ειδικών - εικόνα 2

Η πρώτη δεκάδα

1) Μουστοπιπεριά Ναουμίδη
2) Μήλα Fuji Δομοκού
3) Γραβιέρα Τυροκομείου Ίου
4) Καπνιστά Χέλια Γείτονα
5) Προσούτο Στρεμμένου
6) Τσοπανίσιο τυρί Πάνα
7) Μουχτερόν Sary
8) Αβγοτάραχο Trikalinos
9) Λικέρ μαστίχας Mastiha Shop
10) Σαλάμι αέρος Τσιανάβα

Ξεχώρισαν ακόμη

11) Μπισκότα με βρώμη (Μπισκότο από Σπίτι)
12) Μέλι με πραλίνα φουντουκιού Μελίτιμον σε ισοψηφία με τη νέα μπίρα Citra της Septem
14) Μπίρα Real Ale Corfu Beer
15) Παστουρμάς του Μιράν σε ισοψηφία με το βουβαλίσιο γάλα του Μπέκα
17) Γλυκό κουταλιού ελιά της Πυλιακής Γης
18) Λουκάνικα του Μουτεβελή σε ισοψηφία με τα βότανα Organic Islands
20) Μπίρα Νήσος

Βραβεία συσκευασίας

•Το χρυσό βραβείο στα προϊόντα υγρής μορφής απέσπασε το τσίπουρο Άνω-Κάτω της εταιρείας Ανώσκελη, το ούζο Zarbani κατέκτησε το αργυρό και το λικέρ μαστίχας MasticTears της ΕΒΑ Μυτιλήνης έπαινο.
•Το Χρυσό Βραβείο στα προϊόντα στερεάς ή ημιστερεάς μορφής κέρδισαν οι κρύσταλλοι αλατιού Αφρίνα Trikalinos, το αργυρό τα Εκλεκτά Μπισκότα Μαστίχας της εταιρείας Αγαπημένη Κρήτη κι έπαινο η σοκολάτα υγείας της Έργον. Η επιτροπή έδωσε επίσης ειδική μνεία στα Mini Salami Sticks του Δαγρέ και στο γλυκό κουταλιού «Εγώ είμαι η Ρούπκα Κεράσι» της εταιρείας Γουμένισσες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Nyx

Στα υψηλά δώματα του ξενοδοχείου "Academias", ο Δημήτρης Κότσαλης παρουσιάζει γιαπωνέζικες σπεσιαλιτέ που εξάπτουν το ενδιαφέρον με θέα στη φωτισμένη Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
27/10/2025

To Τραπέζι του Σεφ στρώνεται στο Ark

Από την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο, το δημοφιλές bar restaurant της Γλυφάδας σερβίρει μια φρέσκια πρόταση γεύσης.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει δείπνο με θέα στο "Zale Rooftop Restaurant Bar"

To HERITAGE HILL HOTEL, στη λεωφόρο Συγγρού 61, βυθισμένο στην ατμόσφαιρα της αστικής γοητείας, αποκαλύπτει στην καρδιά της Αθήνας ένα από τα πιο ξεχωριστά μυστικά της πόλης: το ZALE, το ατμοσφαιρικό rooftop restaurant του.

Το διαφορετικό ιταλικό του αθηναϊκού κέντρου

Εσάνς ιταλικής πλατείας, νόστιμα aperitivo cocktails και ακόμη νοστιμότερη κουζίνα από έναν βραβευμένο σεφ.

Τα κοσμικά εστιατόρια της Αθήνας. Πώς, πού, γιατί;

Τί έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

Λένε πως αυτό είναι το πιο σέξι ιταλικό εστιατόριο του ιστορικού κέντρου

Πανέμορφος χώρος, φίνα ιταλιάνικη κουζίνα, ωραία ποτά και μουσικές βραδιές στην πλατεία Καρύτση.

Στην Κυψέλη, για το πρώτο Athens Asian Food Festival

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.