Ευκολόπιοτο, ελαφρύ, με φρέσκα αρώματα, βγαίνει πάντα στην αγορά την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου και δίνει αφορμή για οινικές εξόδους. Στην Αθήνα σας δίνει ραντεβού στο…
Cellier H γνωστή κάβα κρατάει το έθιμο και ανοίγει την πρώτη φιάλη Georges Duboeuf στις 12 το βράδυ της Τετάρτης 20/11 στο «μπλε δωμάτιο» του «The Dalliance House» στην Κηφισιά. Και συνεχίζει τον εορτασμό της έλευσης του φετινού Beaujolais Nouveau την Πέμπτη 21/11 με ένα δείπνο στο «Τudor Hall» του «Κing George» (€ 60 το άτομο). Κρατήσεις: www.cellier.gr>>>>
Avenue Bistro & Bar Από τις 21/11 μέχρι τις 7/12, στο γαλλικό ισόγειο του «Metropolitan», αφιερώνουν ένα ειδικό μενού τεσσάρων πιάτων στο Beaujolais Nouveau, όπως τερίνα πάπιας, σουφλέ κατσικίσιου τυριού, μπακαλιάρος ποσέ ή κοτόπουλο στη rotisserie (€ 38 με ένα μπουκάλι Georges Duboeuf ανά δύο άτομα). Κρατήσεις: 2109471001.
Αμαρυλλίς Το ανήσυχο café της Κηφισιάς μας περιμένει να απολαύσουμε το κλασικό Beaujolais του Georges Duboeuf, αλλά και εκείνο του Joseph Drouhin σε δυο γαλλικές βραδιές, στις 21 και 28/11. Το μενού περιλαμβάνει γαλλικές γεύσεις (π.χ. κρεμμυδόσουπα με κρουτόν από gruyère, τάρτα με ροκφόρ και καραμελωμένο κρεμμύδι, πλατό γαλλικών τυριών και αλλαντικών), ενώ η μουσική σιγοντάρει γαλλικά: από κλασικά chansons ως jazz. (€ 27 με ένα μπουκάλι Beaujolais ανά δύο άτομα). Κρατήσεις: 2106233769.
Oinoscent Το wine bar της οδού Βουλής διοργανώνει το καθιερωμένο Beaujolais Nouveau Party στις 21/11, οπότε μπορείτε να πιάσετε τραπεζάκι ή θέση στην μπάρα και να δοκιμάσετε σε ποτήρι διάφορες φετινές «εκφράσεις» του φρέσκου κόκκινου κρασιού που οι Γάλλοι κατάφεραν να κάνουν παγκόσμιο χιτάκι.
Breeder Feeder Τι θα λέγατε για coq au vin a la grecque; Στο εστιατόριο της γκαλερί The Breeder στο Μεταξουργείο η food blogger Two Minutes Angie και ο σεφ Κώστας Παπαχαραλάμπους στις 23/11 βάζουν δίπλα του πέντε γαλλο-ελληνικά πιάτα (μενού € 30 ή € 40 με ένα μπουκάλι Louis Jadot ανά δύο άτομα). Κρατήσεις: 2103317527.
Ώρα για Beaujolais Nouveau
Έρχεται και πίνεται τώρα. Ελαφρύ, με φρέσκα αρώματα, βγαίνει πάντα στην αγορά την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου και δίνει αφορμή για οινικές εξόδους. Στην Αθήνα σας δίνει ραντεβού...