Ώρα για Beaujolais Nouveau

Έρχεται και πίνεται τώρα. Ελαφρύ, με φρέσκα αρώματα, βγαίνει πάντα στην αγορά την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου και δίνει αφορμή για οινικές εξόδους. Στην Αθήνα σας δίνει ραντεβού...

Ώρα για Beaujolais Nouveau

Ευκολόπιοτο, ελαφρύ, με φρέσκα αρώματα, βγαίνει πάντα στην αγορά την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου και δίνει αφορμή για οινικές εξόδους. Στην Αθήνα σας δίνει ραντεβού στο…
Cellier H γνωστή κάβα κρατάει το έθιμο και ανοίγει την πρώτη φιάλη Georges Duboeuf στις 12 το βράδυ της Τετάρτης 20/11 στο «μπλε δωμάτιο» του «The Dalliance House» στην Κηφισιά. Και συνεχίζει τον εορτασμό της έλευσης του φετινού Beaujolais Nouveau την Πέμπτη 21/11 με ένα δείπνο στο «Τudor Hall» του «Κing George» (€ 60 το άτομο). Κρατήσεις: www.cellier.gr>>>>
Avenue Bistro & Bar Από τις 21/11 μέχρι τις 7/12, στο γαλλικό ισόγειο του «Metropolitan», αφιερώνουν ένα ειδικό μενού τεσσάρων πιάτων στο Beaujolais Nouveau, όπως τερίνα πάπιας, σουφλέ κατσικίσιου τυριού, μπακαλιάρος ποσέ ή κοτόπουλο στη rotisserie (€ 38 με ένα μπουκάλι Georges Duboeuf ανά δύο άτομα). Κρατήσεις: 2109471001.
Αμαρυλλίς Το ανήσυχο café της Κηφισιάς μας περιμένει να απολαύσουμε το κλασικό Beaujolais του Georges Duboeuf, αλλά και εκείνο του Joseph Drouhin σε δυο γαλλικές βραδιές, στις 21 και 28/11. Το μενού περιλαμβάνει γαλλικές γεύσεις (π.χ. κρεμμυδόσουπα με κρουτόν από gruyère, τάρτα με ροκφόρ και καραμελωμένο κρεμμύδι, πλατό γαλλικών τυριών και αλλαντικών), ενώ η μουσική σιγοντάρει γαλλικά: από κλασικά chansons ως jazz. (€ 27 με ένα μπουκάλι Beaujolais ανά δύο άτομα). Κρατήσεις: 2106233769.
Oinoscent Το wine bar της οδού Βουλής διοργανώνει το καθιερωμένο Beaujolais Nouveau Party στις 21/11, οπότε μπορείτε να πιάσετε τραπεζάκι ή θέση στην μπάρα και να δοκιμάσετε σε ποτήρι διάφορες φετινές «εκφράσεις» του φρέσκου κόκκινου κρασιού που οι Γάλλοι κατάφεραν να κάνουν παγκόσμιο χιτάκι.
Breeder Feeder Τι θα λέγατε για coq au vin a la grecque; Στο εστιατόριο της γκαλερί The Breeder στο Μεταξουργείο η food blogger Two Minutes Angie και ο σεφ Κώστας Παπαχαραλάμπους στις 23/11 βάζουν δίπλα του πέντε γαλλο-ελληνικά πιάτα (μενού € 30 ή € 40 με ένα μπουκάλι Louis Jadot ανά δύο άτομα). Κρατήσεις: 2103317527.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.