Ώρα για Beaujolais Nouveau

Έρχεται και πίνεται τώρα. Ελαφρύ, με φρέσκα αρώματα, βγαίνει πάντα στην αγορά την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου και δίνει αφορμή για οινικές εξόδους. Στην Αθήνα σας δίνει ραντεβού...

Ώρα για Beaujolais Nouveau

Ευκολόπιοτο, ελαφρύ, με φρέσκα αρώματα, βγαίνει πάντα στην αγορά την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου και δίνει αφορμή για οινικές εξόδους. Στην Αθήνα σας δίνει ραντεβού στο…
Cellier H γνωστή κάβα κρατάει το έθιμο και ανοίγει την πρώτη φιάλη Georges Duboeuf στις 12 το βράδυ της Τετάρτης 20/11 στο «μπλε δωμάτιο» του «The Dalliance House» στην Κηφισιά. Και συνεχίζει τον εορτασμό της έλευσης του φετινού Beaujolais Nouveau την Πέμπτη 21/11 με ένα δείπνο στο «Τudor Hall» του «Κing George» (€ 60 το άτομο). Κρατήσεις: www.cellier.gr>>>>
Avenue Bistro & Bar Από τις 21/11 μέχρι τις 7/12, στο γαλλικό ισόγειο του «Metropolitan», αφιερώνουν ένα ειδικό μενού τεσσάρων πιάτων στο Beaujolais Nouveau, όπως τερίνα πάπιας, σουφλέ κατσικίσιου τυριού, μπακαλιάρος ποσέ ή κοτόπουλο στη rotisserie (€ 38 με ένα μπουκάλι Georges Duboeuf ανά δύο άτομα). Κρατήσεις: 2109471001.
Αμαρυλλίς Το ανήσυχο café της Κηφισιάς μας περιμένει να απολαύσουμε το κλασικό Beaujolais του Georges Duboeuf, αλλά και εκείνο του Joseph Drouhin σε δυο γαλλικές βραδιές, στις 21 και 28/11. Το μενού περιλαμβάνει γαλλικές γεύσεις (π.χ. κρεμμυδόσουπα με κρουτόν από gruyère, τάρτα με ροκφόρ και καραμελωμένο κρεμμύδι, πλατό γαλλικών τυριών και αλλαντικών), ενώ η μουσική σιγοντάρει γαλλικά: από κλασικά chansons ως jazz. (€ 27 με ένα μπουκάλι Beaujolais ανά δύο άτομα). Κρατήσεις: 2106233769.
Oinoscent Το wine bar της οδού Βουλής διοργανώνει το καθιερωμένο Beaujolais Nouveau Party στις 21/11, οπότε μπορείτε να πιάσετε τραπεζάκι ή θέση στην μπάρα και να δοκιμάσετε σε ποτήρι διάφορες φετινές «εκφράσεις» του φρέσκου κόκκινου κρασιού που οι Γάλλοι κατάφεραν να κάνουν παγκόσμιο χιτάκι.
Breeder Feeder Τι θα λέγατε για coq au vin a la grecque; Στο εστιατόριο της γκαλερί The Breeder στο Μεταξουργείο η food blogger Two Minutes Angie και ο σεφ Κώστας Παπαχαραλάμπους στις 23/11 βάζουν δίπλα του πέντε γαλλο-ελληνικά πιάτα (μενού € 30 ή € 40 με ένα μπουκάλι Louis Jadot ανά δύο άτομα). Κρατήσεις: 2103317527.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
30/10/2025

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.

Στα 'ψηλά' της Ακαδημίας, τρως μία από τις τοπ ιαπωνικές κουζίνες της Αθήνας

Η δημιουργικότητα του ταλαντούχου σεφ Δημήτρη Κότσαλη στρέφει τα φώτα στο εστιατόριο Nyx, στα 'ορεινά' του ξενοδοχείου Academias.

Ovio: Η μικρή Ιταλία του Πάνου Ιωαννίδη είναι νοστιμότερη από ποτέ

Όλα όσα καθιστούν το ιταλικό εστιατόριο του κέντρου, μια σταθερή επιλογή για τους φίλους της κουζίνας της Μπότας.

Τι γεύση αφήνει ένα δείπνο στο υψηλότερο κτίριο της Αθήνας

Με γαστρονομική κατεύθυνση εστιασμένη στην ελληνική κουζίνα σε comfort ρυθμό και επιλεγμένα τοπικά υλικά, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο στα ψηλά του Πύργου Απόλλων κρατά στο προσκήνιο όχι μόνο την πανοραμική θέα, αλλά και τη νοστιμιά.

Στο Κουκάκι υπάρχει ένα ιδανικό μέρος για dolce vita

Ολοήμερες ιταλιάνικες απολαύσεις σε μια από τις πιο κουλ γειτονιές της Αθήνας; Γιατί όχι.