Καλιφόρνια ντρίμιν 2, 20 χρόνια μετά

3

Σπιντάτη σκηνοθεσία και δυναμικές ερμηνείες στην πρωτοπαρουσιαζόμενη κωμωδία, που ακολουθεί τέσσερις σαραντάρηδες στην προσπάθειά τους να ζήσουν το όνειρο της καλής ζωής.

Καλιφόρνια Ντρίμιν 2

Ο Βασίλης Κατσικονούρης επιστρέφει στους τέσσερις, σαραντάρηδες πια, ήρωες του "Καλιφόρνια ντρίμιν" (2001) και γράφει μια κωμωδία που, αν και μοιάζει ρεαλιστική, καθώς μιλάει για σημερινούς ανθρώπους που επιβιώνουν στην Αθήνα της κρίσης, φλερτάρει κυρίως με την υπερβολή. Επιχειρεί, κάπως αμήχανα, να εντάξει και κάποιο κοινωνικό σχόλιο, όμως τελικά το έργο περνάει ως μια ατακαριστή κωμωδία πάνω στις προσπάθειες του Άρη, του Ντίνου και της Βουβούς να "ξαναπιάσουν την καλή", προκειμένου να βρουν την Κική στην Καλιφόρνια (τη μόνη από την παρέα που κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό τους)· προσπάθειες που τους οδηγούν σε τραγελαφικές καταστάσεις, ενώ το φινάλε θα τους προσγειώσει στην πραγματικότητα, όχι όμως χωρίς μια μικρή αποζημίωση.

Καλιφόρνια Ντρίμιν 2

Η ξέφρενη σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά προσδίδει υψηλούς ρυθμούς και ένταση στην παράσταση, που εκμεταλλεύεται τις κωμικές ευκαιρίες του κειμένου και χαρίζει γενναιόδωρο γέλιο. Μια πιο μετρημένη μεταχείριση της ιστορίας, η οποία πλατειάζει και τραβάει σε μάκρος, θα ευνοούσε το αποτέλεσμα: τώρα η παράσταση χτίζει πάνω στην υπερβολή του κειμένου και τη μεγεθύνει (χαρακτηριστική η έντονη απόδοση της Βουβούς) αντί να τη συγκρατεί. Υπάρχουν όμως στιγμές που αποζημιώνουν, κεφάτη, σπινταριστή σκηνοθεσία, όπως και η τρυφερότητα με την οποία συγγραφέας και σκηνοθέτης αντιμετωπίζουν τα πρόσωπα του έργου. Υπάρχουν, επίσης, τέσσερις ηθοποιοί που επιδίδονται με τρομερό πάθος στην ερμηνεία αυτών των –κάπως απίθανων, αν και οικείων– τύπων, χαρίζοντας απολαυστικές στιγμές: ο Γιάννης Στόλλας, ο Σταύρος Καραγιάννης, η Άννα Ελεφάντη και η Στέλλα Ράπτη.

Περισσότερες πληροφορίες

Καλιφόρνια ντρίμιν 2, 20 χρόνια μετά

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Οι εικοσάρηδες που γνωρίσαμε στο πρώτο μέρος του έργου σαρανταρίζουν σε μια κοινωνία που βιώνει μια παρατεταμένη κρίση, αλλά δεν παύουν να ονειρεύονται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο "Περιοδεύων θίασος" επιστρέφει στο θέατρο Ελέρ

Η μυθοπλασία συναντά το ντοκουμέντο σε μια σκοτεινή κωμωδία πάνω στις πολλαπλές περιπέτειες του Εθνικού Διχασμού και της Μικρασιατικής Καταστροφής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/02/2023

"Ο αδερφός μου ο Αμαντέους" εξιστορεί μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία

Η Πέμη Ζούνη μεταμορφώνεται σε Νάνερλ Μότσαρτ στο καινούργιο θεατρικό έργο του Μηνά Βιντιάδη, που έρχεται στη Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής.

Κλειστές οι σκηνές του Εθνικού την Τετάρτη 8/2

Λόγω της απεργίας που προκήρυξε το ΣΕΗ παραμένουν κλειστές οι σκηνές του Εθνικού Θεάτρου, σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου. Τι γίνεται με τα προαγορασμένα εισιτήρια.

Παράταση παραστάσεων για το "Ζουβέ - Ελβίρα" στο Θέατρο Πράξη Επτά

Οκτώ παραστάσεις προστίθενται στο πρόγραμμα του έργου που αναφέρεται στον μαγικό κόσμο της υποκριτικής και ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θόδωρου Γράμψα.

Συνεχίζεται η κατάληψη του Εθνικού Θεάτρου

Υπό κατάληψη τελεί το Εθνικό Θέατρο-Κτίριο Τσίλλερ από σπουδαστές δραματικών σχολών που διατυπώνουν συγκεκριμένα αιτήματα.

Το "Χάος και Τάξη" είναι ένα έργο για μια γενιά που είχε περίπου τα πάντα και τα έχασε σχεδόν όλα

Σύγχρονοι προβληματισμοί που απασχολούν τις νεότερες γενιές παρουσιάζονται στη σκηνή του Θεάτρου 104.

Ο Σωτήρης Ρουμελιώτης μάς εξηγεί γιατί η σουρεαλιστική παράσταση που σκηνοθετεί στην Πειραματική του Εθνικού ταιριάζει γάντι στην Αθήνα

Ο σκηνοθέτης της παράστασης "Δε Φάιναλ Θολούθιον" μας μιλά για την πρώτη φορά που δάκρυσε στο θέατρο αλλά και για τις βόλτες του στην Αθήνα, όπου παρατηρεί τραγελαφικές συμπεριφορές που υπάρχουν στην παράσταση.