Θερινός Κινηματογράφος Δήμου Γέρακα

Παραστάσεις

Το τάβλι

του Δημήτρη Κεχαΐδη
  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 75 '
  • Σκηνοθ.: Αλ. Ρήγας

Ο Φώντας και ο Κόλιας, δύο φίλοι και κουνιάδοι, ξυπνάνε από τη μεσημεριανή τους σιέστα και ακολουθούν την ιεροτελεστία τους: καφές, τάβλι πρωταθλητών και αναζήτηση της μπίζνας που θα τους κάνει πλούσιους και σημαντικούς.Ο Φώντας, άεργος οραματιστής του εύκολου χρήματος, γεννάει κατά κόρον ιδέες έτοιμες προς εξαργύρωση. Ο Κόλιας, λαχειοπώλης με παρελθόν αντιστασιακού -έτσι τουλάχιστον διατείνεται ο ίδιος - αντιστέκεται στις εύκολες ιδέες. Μέχρι ο Φώντας να τον πείσει για τις μεγάλες στιγμές που έρχονται. Δυο χαρακτήρες αυθεντικοί, λαϊκοί και απόλυτα αναγνωρίσιμοι. Ανέχονται και εκμεταλλεύονται ο ένας τον άλλον. Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, οι τόνοι ανεβαίνουν. Φεύγουνε οι κοινωνικοί τύποι και τα στόματα ανοίγουνε και λένε αλήθειες. Αλήθειες που πονάνε και προβληματίζουν. Σύντομα, ανακαλούν και συνεχίζουν «μονιασμένοι» να καταστρώνουν τα σχέδια τους για υπερπόντια ταξίδια και εκμετάλλευση ανθρώπων και αναγκών. Με κοινό παρονομαστή την ψευδαίσθηση, στοχεύουν στο να γίνουν σπουδαίοι άνθρωποι, μα οδεύουν στο να γίνουν τιποτένια τέρατα.

Παραστάσεις: Πέμ. 13/6, 9.30 μ.μ. Τιμές: Από € 15.

  • Εως: 23/07
Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα (13/06 - 20/06)

Unlock the magic

με τον Σανκάρα
  • Τέχνη της Ψευδαίσθησης
  • Διάρκεια: 90 '

Πιστός στο ραντεβού του, όπως κάθε χρόνο, ο Σανκάρα έρχεται για να παρουσιάσει σε μικρούς και μεγάλους νούμερα που ακροβατούν ανάμεσα στο ρεαλισμό και στην ψευδαίσθηση. Παρακολουθήστε στιγμές, που κόβουν την ανάσα, «κλέβουν» το μυαλό και μιλούν στην ψυχή μας. Το φετινό του σόου περιέχει αιωρήσεις αντικειμένων, μαγικά με τον ίδιο τον χρόνο, μια θεαματική απόδραση και πολλά άλλα πρωτότυπα tricks που πάνε κόντρα στους νόμους της φυσικής και της λογικής. Βέβαια σε όλα αυτά δεν μπορεί να λείπει η άμεση συμμετοχή του κόσμου που παρακολουθεί το show, βιώνοντας έτσι τις μαγικές στιγμές από πρώτο χέρι. Ο Σανκάρα και έρχεται για να μας χαρίσει μαγεία, χιούμορ αλλά και δυνατά συναισθήματα. Όπως έλεγε και ο Αϊνστάιν: "Υπάρχουν δύο μόνο τρόποι να ζήσεις τη ζωή σου. Ο ένας είναι σαν τίποτα να μην είναι θαύμα. Ο άλλος είναι σαν όλα να είναι ένα θαύμα".

Παραστάσεις: Τρ. 18/6, 9 μ.μ. Τιμές: € 10, 8.

  • Εως: 14/08
Αναλυτικό πρόγραμμα (13/06 - 20/06)

Ο θρύλος της Μουλάν

  • Δραματοποιημένος Μύθος
  • Διάρκεια: 75 '
  • Σκηνοθ.: Χρ. Τριπόδης

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται η θεατρική μεταφορά του μύθου της Μουλάν, της νεαρής ηρωίδας που μεταμφιέζεται σε άνδρα για να πάει στον πόλεμο στη θέση του πατέρα της, για παιδιά, βασισμένη στο αρχαίο κινέζικο ποίημα «Η Μπαλάντα της Χουά Μουλάν». Μια φαντασμαγορική παράσταση με εντυπωσιακά κοστούμια, σκηνικά, σπαθομαχίες και διαδραστικό παιχνίδι με το κοινό. Η Μουλάν εναντιώνεται στους νόμους και τις παραδόσεις και πολεμάει με θάρρος και αυταπάρνηση στις μάχες, αποκρύπτοντας την πραγματική της ταυτότητα.

Παραστάσεις: Δευτ. 15/7, 9 μ.μ. Τιμές: € 12, 8.

  • Εως: 15/07
Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα