Η Αθήνα μπαίνει δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη του stand-up comedy αυτό το καλοκαίρι, με τέσσερις διεθνείς κωμικούς να δίνουν ραντεβού στο ARCH Club. Από τα τέλη Μαΐου έως τις αρχές Ιουνίου 2026, η σκηνή της πόλης φιλοξενεί ένα πολυσυλλεκτικό line-up που εκτείνεται από τη Βραζιλία μέχρι τις ΗΠΑ και από τη Βρετανία έως τη Γερμανία, αποδεικνύοντας πως το χιούμορ είναι τελικά, μια παγκόσμια γλώσσα.
Πίσω από τη διοργάνωση βρίσκεται η HAH! Comedy, που συνεχίζει να επενδύει σε διεθνή acts και να καλλιεργεί μια ολοένα και πιο δυναμική αγγλόφωνη stand-up σκηνή στην Αθήνα. Σε μια περίοδο διεθνών αναταράξεων —με τις τιμές του πετρελαίου Brent να ανεβοκατεβαίνουν με την ταχύτητα του scroll και τα Στενά του Ορμούζ να μονοπωλούν την επικαιρότητα— το γέλιο μοιάζει πιο απαραίτητο από ποτέ.
Rafi Bastos (BR) - COMFORT ZONE TOUR
Η αρχή γίνεται στις 20 Μαΐου με τον Rafi Bastos, έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους κωμικούς της Βραζιλίας, που επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα με την παράσταση "Comfort Zone Tour”. Με ύψος που ξεπερνά τα δύο μέτρα, χαρακτηριστική "δραματική" προφορά και αιχμηρό λόγο, ο Bastos έχει καταφέρει να μεταφέρει το stand-up από τα clubs της Βραζιλίας σε διεθνείς σκηνές, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια followers. Στην πατρίδα του θεωρείται πρωτοπόρος του είδους, ενώ η 17ετής πορεία του περιλαμβάνει τηλεοπτικές επιτυχίες, διεθνείς εμφανίσεις και παρεμβάσεις γύρω από την ελευθερία του λόγου.
Προσέλευση: 20:00 / Έναρξη: 21:00
Εισιτήρια: more.com

Simon Brodkin (UK) Live in Athens
Δύο ημέρες αργότερα, στις 22 Μαΐου, τη σκυτάλη παίρνει ο Simon Brodkin, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Γνωστός για το "ηλεκτρισμένο" crowd work και τα viral stunts του, έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο απρόβλεπτους performers της βρετανικής σκηνής. Από το Hammersmith Apollo μέχρι το Royal Variety Performance, ο Brodkin αποδεικνύει ότι η ζωντανή κωμωδία μπορεί να είναι απολύτως διαδραστική και εκρηκτική. Το κοινό τον γνώρισε αρχικά μέσα από τους εμβληματικούς χαρακτήρες του, όπως ο Lee Nelson, ενώ η τηλεοπτική του παρουσία στο BBC Three ενίσχυσε περαιτέρω τη δημοφιλία του.
Προσέλευση: 20:30 / Έναρξη: 21:30
Εισιτήρια: more.com

ALOK (US) Live
Στις 26 Μαΐου, η σκηνή του ARCH Club υποδέχεται το Alok Vaid-Menon, μια ξεχωριστή φωνή που κινείται ανάμεσα στην ποίηση, την performance και την stand-up κωμωδία. Με εμφανίσεις σε περισσότερες από 40 χώρες και συμμετοχές σε φεστιβάλ όπως το Edinburgh Festival Fringe, το ALOK φέρνει μια παράσταση που ισορροπεί ανάμεσα στο χιούμορ, την ποίηση και τον κοινωνικό στοχασμό. Τα έργα του έχουν γνωρίσει διεθνή αναγνώριση, αναδεικνύοντας ζητήματα ταυτότητας, φύλου και σύγχρονης έκφρασης μέσα από μια πολυδιάστατη καλλιτεχνική προσέγγιση.
Προσέλευση: 20:00 / Έναρξη: 21:00
Εισιτήρια: more.com

Mario Adrion (DE) – The Superior Comedy Tour
Η αυλαία πέφτει στις 6 και 7 Ιουνίου με τον, sexy κι όποιος αντέξει, Mario Adrion, έναν από τους πιο ταχέως ανερχόμενους κωμικούς της διεθνούς σκηνής. Με αφετηρία μια μικρή πόλη της Γερμανίας και πλέον βάση το Λος Άντζελες, ο Adrion (ένας Ευρωπαίος στο ΛΑ) έχει μετατρέψει την προσωπική του διαδρομή —από το modelling στη σκηνή— σε υλικό γεμάτο αυτοσαρκασμό και οξυδερκείς παρατηρήσεις. Με εκατομμύρια followers και sold-out εμφανίσεις, έρχεται στην Αθήνα για τρεις παραστάσεις που αναμένεται να εξαντληθούν γρήγορα.
Εισιτήρια: more.com


