"JUNE JULY": Χορογραφικό ταξίδι από το αρχέγονο παρελθόν στο ψηφιακό μέλλον

Η Ελεονώρα Σιαράβα χορογραφεί τη σκόνη του σύμπαντος στο "JUNE JULY".

June July

"Why did I come in here again;" Με αυτό το αφοπλιστικό ερώτημα από τη θρυλική νουβέλα "Here" του Richard McGuire ως αφετηρία, η χορογράφος Ελεονώρα Σιαράβα στήνει στο ΠΛΥΦΑ (23-26 Απριλίου) μια "κοσμολογία του Τώρα". Το "JUNE JULY" είναι μια παράσταση χορού,  ένα υβριδικό τοπίο όπου ο χρόνος διαστέλλεται και η νοσταλγία συναντά τον ρετροφουτουρισμό. Χορεύουν και συμμετείχαν στη συν-δημιουργία κινητικού υλικού οι: Μαρία Βούρου, Μαίρη Γιαννούλα, Σοφία Πουχτού.

Φανταστείτε έναν χώρο όπου οι χορογραφικές κινήσεις μοιάζουν με haiku: συμπυκνωμένες, φευγαλέες, γεμάτες θραυσματικές εντυπώσεις. Εδώ, το οικείο σαλόνι της καθημερινότητάς μας συνυπάρχει με την απεραντότητα του διαστήματος. Μπορεί στο βάθος να ακούγεται ιαπωνική hip-hop, ενώ στην οθόνη αναβοσβήνουν ίχνη από την "Οδύσσεια του Διαστήματος", δημιουργώντας μια αίσθηση liminal space – εκείνης της παράξενης ζώνης ανάμεσα στο γνωστό και το άγνωστο.

JUNE JULY χορογραφία της Ελεονώρας Σιαράβα
Κατερίνα Μαρκουλάκη©

Επί σκηνής, σώματα, μικρόφωνα, φωτεινές επιγραφές και ψηφιακά στοιχεία ενεργοποιούνται και "εξατμίζονται", αναζητώντας τι απομένει αν φυσήξουμε την "κοσμική σκόνη" των αναμνήσεών μας. Πώς κατοικούμε, τελικά, στους τόπους της προσωπικής μας νοσταλγίας;

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

ΠΛΥΦΑ

Κορυτσάς 39

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η θεατρική διαδρομή "Επόμενη Στάση: Γκαζοχώρι" επιστρέφει για 3η σεζόν

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και η ομάδα θεάτρου Ανεμόμυλοι μας προσκαλούν ξανά στη θεατρική διαδρομή που μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε το Γκαζοχώρι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/04/2026

Θωμάς Μοσχόπουλος: Οι αγαπημένες μας παραστάσεις του

Σκηνοθέτης που δεν χρειάζεται συστάσεις, ο Θωμάς Μοσχόπουλος, έχει διαμορφώσει, με την αδιάκοπη αναζήτηση εκφραστικών και δραματουργικών επιλογών, ένα ανήσυχο σκηνοθετικό στίγμα, όπου κάθε παράσταση αποκτά τη δική της ταυτότητα. Εμείς ξεχωρίζουμε τις αγαπημένες μας παραστάσεις αυτής της διαδρομής.

Δύο ελληνικά θεατρικά έργα ταξιδεύουν στη Νέα Υόρκη

Τα έργα Κόκκαλο & Genica της Ιόλης Ανδρεάδη και του Άρη Ασπρούλη παρουσιάζονται στο The Tank, με αφορμή τα 130 χρόνια από τη γέννηση του επιδραστικότερου διανοητή του σύγχρονου θεάτρου, Αντονέν Αρτώ.

Ο βυσσινόκηπος

Ο Έκτορας Λυγίζος προσεγγίζει το εμβληματικό τσεχοφικό έργο, αναδεικνύοντας τη λεπτή ισορροπία ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία μπροστά σε έναν κόσμο που αλλάζει.

Η γυναίκα που μαγείρεψε τον άντρα της

Η ζωηρή σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου και οι τρεις ερμηνείες προσδίδουν ενέργεια σε ένα κείμενο που θέλει να είναι καυστικό, αλλά δεν απογειώνεται.

Συνεχίζει ο "Γλάρος" με την Κατερίνα Διδασκάλου στον εμβληματικό ρόλο της Αρκάντινα

Η σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη στον "Γλάρο" του Άντον Τσέχοφ φωτίζει τα υπαρξιακά αδιέξοδα και την αγωνία της δημιουργίας. Μέσα από τη σύγκρουση έρωτα και ματαίωσης, αναδεικνύεται η σύγχρονη κοινωνική αδράνεια που φθείρει τα όνειρα σε έναν κόσμο γεμάτο αθεράπευτη μοναξιά.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Η μεγάλη σκηνή της πόλης και τα ορόσημα που την καθόρισαν

Με αφετηρία την εμβληματική εγκατάσταση "Στάσεις" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και τη συνεργασία της Πειραιώτισσας γλωσσολόγου Αγγελικής Φωτοπούλου, επιχειρούμε ένα ταξίδι στον χρόνο. Δεν πρόκειται απλώς για μια αναδρομή σε τοίχους και μάρμαρα, αλλά για μια διαδρομή στις στιγμές, τους ανθρώπους και τις παραστάσεις που έδωσαν φωνή και ψυχή στο "μεγάλο οικοδόμημα" του λιμανιού.