Βρείτε το κείμενο της "Φάλαινας" από τις εκδόσεις Κάπα

Κυκλοφόρησε πρόσφατα το κείμενο του θεατρικού στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.

Φάλαινα © Patroklos Skafidas

Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κάπα το κείμενο του θεατρικού  Φάλαινα", το οποίο παρακολουθούμε αυτόν τον καιρό στον Νέο Ακάδημο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Τσάρλι, ένας αυτοκαταστροφικός, παχύσαρκος μέχρι νοσηρότητας, καθηγητής αγγλικών, έχει χάσει κάθε επαφή με τον έξω κόσμο, καθώς και κάθε διάθεση για ζωή. Παλεύει να συμφιλιωθεί με την αποξενωμένη κόρη του και με το ίδιο το παρελθόν του. Λαχταράει την επαφή, την αποδοχή, τη στήριξη. Προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά όχι της σωματικής ακινησίας, αλλά των σκοτεινών σκέψεων και συναισθημάτων.

Η Φάλαινα δίνει ένα μήνυμα ανθρωπιάς μέσω χαρακτήρων που δεν είναι ούτε καλοί ούτε κακοί, που έχουν πλούσιο και περίπλοκο εσωτερικό κόσμο. Με τα λάθη τους, αλλά και με την επιθυμία να αγαπήσουν ακόμα και όταν οι άλλοι αδυνατούν να ενδώσουν.

Η "Φάλαινα" παίζεται αυτή την περίοδο σε σκηνοθεσία Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η φάλαινα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Η ιστορία κάθαρσης, αυτογνωσίας και συγχώρεσης, γνωστή από την οσκαρική κινηματογραφική της εκδοχή από τον Ντάρεν Αρονόφσκι με τον Μπρένταν Φρέιζερ (με πρωτότυπο τίτλο «The Whale»), με κεντρικό πρόσωπο τον αυτοκαταστροφικό παχύσαρκο Τσάρλι, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή. Ο ήρωας έχει χάσει την επαφή του με τον έξω κόσμο και την επιθυμία του για ζωή, ενώ παλεύει να συμφιλιωθεί με την αποξενωμένη κόρη του και το παρελθόν του.

Νέος Ακάδημος

Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Χορεύοντας στη Λούνασα":Το αριστούργημα του Φρίελ δια χειρός Νίκου Δαφνή

Ο Νίκος Δαφνής σκηνοθετεί το τρυφερό έργο "Χορεύοντας στη Λούνασα", που μιλά για την ανάγκη της αγάπης, της ελευθερίας και της επιθυμίας να ζήσουμε έστω και για λίγο κόντρα στους περιορισμούς της ζωής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2026

Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας (02-06/02)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 2 έως 6 Φεβρουαρίου και ξεχωρίζουν.

Aνοίγει σήμερα η προπώληση για τη "Μήδεια" στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Μια νέα παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, θα ανασυνθέτει τη θρυλική παραγωγή του 196, σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή.

"Σταθμός Ω": το Εθνικό Θέατρο ταξιδεύει την Ιλιάδα στη ελληνική περιφέρεια

Το θεατρικό έργο του Γιώργου Χριστοδούλου, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τσικούρα (Τσικ), διασχίζει πόλεις και νησιά φωτίζοντας την απώλεια, τη συνενοχή, τη μνήμη και τη συγχώρεση.

Στάθης Λιβαθινός: Αυτές είναι οι αγαπημένες μας παραστάσεις του

Με αφορμή το "Τρίτο στεφάνι" και την "Ντάμα Πίκα", που παίζονται σε δική του σκηνοθεσία, θυμόμαστε τις αγαπημένες μας παραστάσεις με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Στάθη Λιβαθινού.

"Το Παράλογο διεγείρει το μυαλό σχεδόν ‘λαθραία’", λένε ο Πάνος Παπαδόπουλος και η Μαρία Διακοπαναγιώτου

Ο Πάνος Παπαδόπουλος και η Μαρία Διακοπαναγιώτου μιλούν για τη μοναξιά, τη λαχτάρα για αγάπη και τη μαγεία του Παράλογου στις "Καρέκλες" του Ιονέσκο που ανεβάζουν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Οι θεατρικές πρεμιέρες του Σαββατοκύριακου (31/01-01/02)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία το Σαββατοκύριακο (31/1-1/2) και ξεχωρίζουν.