Θέατρο Στοά: Παράσταση υπέρ των συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Θανάση Παπαγεωργίου, για την παράσταση "Το επάγγελμα της μητρός μου".

Το επάγγελμα της μητρός μου Στοά

Τα έσοδα της παράστασης της Παρασκευής 8 Μαρτίου με το "Επάγγελμα της μητρός μου" του Μποστ, σε σκηνοθεσία του Θανάση Παπαγεωργίου, θα δοθούν στο Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Θανάσης Παπαγεωργίου και ο ιστορικός θεατρικός οργανισμός:

"Είμαστε μαζί σας και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Απαιτούμε μαζί μ’ εσάς να λάμψει η αλήθεια και να εξαφανιστούν οι φτηνές και κακομοίρικες δικαιολογίες που εκτοξεύονται από στόματα εγκληματικά ανεύθυνων υπευθύνων, περιμένοντας την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να αποδειχτεί ότι ζούμε σε μια χώρα που μπορεί ακόμα να σέβεται στο ελάχιστο τα θύματά της, κυρίως όταν αυτά προέρχονται από εκείνους που κομπάζουν ότι πονάνε τον τόπο και τους ανθρώπους του. Το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε στον αγώνα σας για την απόλυτη δικαίωσή σας είναι τα έσοδα μιας παράστασης που θα προσφέρουμε στο ταμείο σας, σαν μια μικρή συνδρομή, ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε, στον βαθμό που θα σας επιτραπεί, την προσπάθειά σας. Ανακοινώνουμε ότι τα έσοδα της παράστασης της Παρασκευής 8 Μαρτίου 2024 που είναι προγραμματισμένη να δοθεί στις 20.30 με το έργο 'Το επάγγελμα της μητρός μου' θα δοθούν στο Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023 σαν ελάχιστη συμμετοχή στον αγώνα για τη δικαίωσή τους. Καλούμε όλους τους πολίτες να βοηθήσουν αυτόν τον αγώνα, διαδηλώνοντας έτσι την απαίτησή τους για μια ευνομούμενη χώρα".

το επάγγελμα της μητρός μου

Η παράσταση το ομώνυμου διηγήματος του Μποστ ανεβαίνει σε διασκευή και σκηνοθεσία του Θανάση Παπαγεωργίου και σκηνικό-κοστούμια της Λέας Κούση. Παίζουν: Εύα Καμινάρη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Χριστίνα Πλατανιώτη, Ευδοκία Σουβατζή, Ελευθερία Στεργίδου, Γιάννης Φουντάς, Γιάννης Χαντέλης.

Γενική είσοδος, ειδικά για την παράσταση στις 8/3: 18,00€.

Περισσότερες πληροφορίες

Το επάγγελμα της μητρός μου

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 100 '

Στοά και Μποστ θεωρούνται δύο αλληλένδετα στοιχεία στην ελληνική σκηνή αφού επτά φορές ανέβηκαν με έργα του μοναδικού σατιρικού συγγραφέα. Τώρα, ένας καινούργιος Μποστ έρχεται να προστεθεί σ’ αυτή την αλυσίδα μποστικών κειμένων με ένα έργο που βασίστηκε πάνω σε ένα διήγημά του που γράφτηκε το 1961 για την Καθημερινή στην οποία εργαζόταν τότε. Το διήγημα αυτό, που ανήκει στη συλλογή των μικρών ευθυμογραφημάτων του σατιρικού συγγραφέα «Πεζά κείμενα 1960-1965» και μιλάει για την απόφαση μιας μητέρας να γίνει πόρνη, έγινε η αιτία της απόλυσής του Μποστ από την Ελένη Βλάχου, εκδότρια της Καθημερινής, η οποία μόλις το διάβασε θεώρησε ότι ο Μποστ είχε ξεπεράσει κάθε όριο ευπρέπειας. Η απάντηση του συγγραφέα ήταν “η κα Βλάχου έχασε το χιούμορ της”…

Στοά

Μπισκίνη 55

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Κατερίνα Πατσιάνη: "Το Πολυτεχνείο είναι ακόμη ζωντανή, βιωμένη μνήμη"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του "Tank / Όλη νύχτα εδώ" στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν από την ομάδα RMS MATAROA που σκηνοθετεί ο Μάνος Βαβαδάκης, μιλήσαμε με την ηθοποιό Κατερίνα Πατσιάνη για τη μοναδική παράσταση της φετινής σεζόν που μιλά για όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 1973.

Νεκτάριε Λιονάκη πώς "Το Nόημα" της Μαρίας Λαϊνά έγινε "Ζάχαρη" κι εσείς "ένα πείραμα για την εμμονή της κατάκτησής της";

Τι σχέση έχει η "Ζάχαρη" με την ψυχική ισορροπία; Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη για την πρώτη του παράσταση που έρχεται τον Μάιο στο "Μπάγκειον" και κάνει -στην κυριολεξία- πραγματικότητα ένα όνειρό του.

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.