Θέατρο Στοά: Παράσταση υπέρ των συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Θανάση Παπαγεωργίου, για την παράσταση "Το επάγγελμα της μητρός μου".

Το επάγγελμα της μητρός μου Στοά

Τα έσοδα της παράστασης της Παρασκευής 8 Μαρτίου με το "Επάγγελμα της μητρός μου" του Μποστ, σε σκηνοθεσία του Θανάση Παπαγεωργίου, θα δοθούν στο Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Θανάσης Παπαγεωργίου και ο ιστορικός θεατρικός οργανισμός:

"Είμαστε μαζί σας και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Απαιτούμε μαζί μ’ εσάς να λάμψει η αλήθεια και να εξαφανιστούν οι φτηνές και κακομοίρικες δικαιολογίες που εκτοξεύονται από στόματα εγκληματικά ανεύθυνων υπευθύνων, περιμένοντας την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να αποδειχτεί ότι ζούμε σε μια χώρα που μπορεί ακόμα να σέβεται στο ελάχιστο τα θύματά της, κυρίως όταν αυτά προέρχονται από εκείνους που κομπάζουν ότι πονάνε τον τόπο και τους ανθρώπους του. Το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε στον αγώνα σας για την απόλυτη δικαίωσή σας είναι τα έσοδα μιας παράστασης που θα προσφέρουμε στο ταμείο σας, σαν μια μικρή συνδρομή, ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε, στον βαθμό που θα σας επιτραπεί, την προσπάθειά σας. Ανακοινώνουμε ότι τα έσοδα της παράστασης της Παρασκευής 8 Μαρτίου 2024 που είναι προγραμματισμένη να δοθεί στις 20.30 με το έργο 'Το επάγγελμα της μητρός μου' θα δοθούν στο Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023 σαν ελάχιστη συμμετοχή στον αγώνα για τη δικαίωσή τους. Καλούμε όλους τους πολίτες να βοηθήσουν αυτόν τον αγώνα, διαδηλώνοντας έτσι την απαίτησή τους για μια ευνομούμενη χώρα".

το επάγγελμα της μητρός μου

Η παράσταση το ομώνυμου διηγήματος του Μποστ ανεβαίνει σε διασκευή και σκηνοθεσία του Θανάση Παπαγεωργίου και σκηνικό-κοστούμια της Λέας Κούση. Παίζουν: Εύα Καμινάρη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Χριστίνα Πλατανιώτη, Ευδοκία Σουβατζή, Ελευθερία Στεργίδου, Γιάννης Φουντάς, Γιάννης Χαντέλης.

Γενική είσοδος, ειδικά για την παράσταση στις 8/3: 18,00€.

Περισσότερες πληροφορίες

Το επάγγελμα της μητρός μου

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 90 '

Στοά και Μποστ θεωρούνται δύο αλληλένδετα στοιχεία στην ελληνική σκηνή αφού επτά φορές ανέβηκαν με έργα του μοναδικού σατιρικού συγγραφέα. Τώρα, ένας καινούργιος Μποστ έρχεται να προστεθεί σ’ αυτή την αλυσίδα μποστικών κειμένων με ένα έργο που βασίστηκε πάνω σε ένα διήγημά του που γράφτηκε το 1961 για την Καθημερινή στην οποία εργαζόταν τότε. Το διήγημα αυτό, που ανήκει στη συλλογή των μικρών ευθυμογραφημάτων του σατιρικού συγγραφέα «Πεζά κείμενα 1960-1965» και μιλάει για την απόφαση μιας μητέρας να γίνει πόρνη, έγινε η αιτία της απόλυσής του Μποστ από την Ελένη Βλάχου, εκδότρια της Καθημερινής, η οποία μόλις το διάβασε θεώρησε ότι ο Μποστ είχε ξεπεράσει κάθε όριο ευπρέπειας. Η απάντηση του συγγραφέα ήταν “η κα Βλάχου έχασε το χιούμορ της”…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

5 χρόνια στο Θέατρο Μπέλλος οι ιστορίες συνεχίζουν να μας ενώνουν

Στο ρεπερτόριο του Θεάτρου Μπέλλος για τη νέα σεζόν 2026-27 το ελληνικό έργο έχει τον πρώτο λόγο με την υπογραφή των The Young Quill και μια σειρά από δυνατές συνεργασίες με νεότερους και καταξιωμένους δημιουργούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/08/2026

Χοροθεατρικός "Οιδίποδας Τύραννος"

Η Ομάδα "Μεταμορφώσεις" του Τάκη Λουκάτου παρουσιάζει τον "Οιδίποδα Τύραννο", συνδέοντας το δράμα, τον χορό και τη μουσική σε μια σύγχρονη πρόταση.

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος στο "Σκοτάδι": Το αυστηρό πρωτόκολλο για τη βιωματική παράσταση

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος σκηνοθετεί το "Σκοτάδι" στο Θέατρο Αργώ, μια βιωματική παράσταση στο απόλυτο σκότος με αυστηρούς κανόνες εισόδου, που επαναπροσδιορίζει τα όρια της θέασης. Μάθετε περισσότερα.

Αποκλειστικό: Το "Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου" επιστρέφει για 4η σεζόν

Ολοκληρώνοντας τη σύνθεση της ομάδας για τη νέα σεζόν, η παράσταση "Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου" υποδέχεται τον ταλαντούχο ηθοποιό Πλάτωνα Γιώργο Περλέρο, εμπλουτίζοντας τη δυναμική ερμηνευτική προσέγγιση σε αυτό το δυστοπικό θεατρικό ταξίδι, που θα συνεχίσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

"Καλύτερα να σου βγει το μάτι" στο θέατρο λένε στο Studio Μαυρομιχάλη

Μετά από μια ξέφρενη νύχτα τα πάντα ανατρέπονται στο σύγχρονο ελληνικό έργο που παρουσιάζει τον Οκτώβριο η ομάδα loopes στο Studio Μαυρομιχάλη.

Οι 3 πρεμιέρες της εβδομάδας (03-07/08)

Ο Αύγουστος του 2026 ξεκινά δυναμικά με τρεις θεατρικές παραστάσεις: τον Γιώργο Κωνσταντίνου σε μια συγκινητική ερμηνεία και ένα must - see διήμερο στην Επίδαυρο με διεθνή αέρα.

Άνοιξε η προπώληση για τις "Τρωάδες" του Ευριπίδη: Πού θα τις δούμε μετά την Επίδαυρο

Η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου, με έναν μεικτό θίασο ηθοποιών με και χωρίς αναπηρία έκανε το ανοιγμα της στην Επίδαυρο. Μετα την θερμη υποδοχη του κοινου ξεκινά περιοδεία στην Ελλάδα.