Ο συναρπαστικός Άντριου Σκοτ ερμηνεύει τον "Vanya" στο National Theatre Live

Οι δορυφορικές μεταδόσεις του Μεγάρου Μουσικής σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο της Μεγάλης Βρετανίας ολοκληρώνονται για φέτος με μια σπουδαία ερμηνεία.

Vanya National Theatre Live Marc Brenner©

Πανηγυρική θα είναι η λήξη του φετινού προγράμματος δορυφορικών μεταδόσεων National Theatre Live, που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο της Μεγάλης Βρετανίας. Στις 18 Απριλίου θα προβληθεί η παράσταση "Vanya", σε μια ριζοσπαστική, μονοπρόσωπη διασκευή του έργου του Τσέχοφ από τον Σάιμον Στίβενς, σε σκηνοθεσία του Σαμ Γέιτς και πρωταγωνιστή τον Άντριου Σκοτ. O Ιρλανδός ηθοποιός, που λατρέψαμε φέτος στο συγκινητικό γκέι ρομάντζο "Άγνωστοι μεταξύ μας", έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές, με τα βρετανικά δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για μια "αποκαλυπτική", "ευφυή", "αξιομνημόνευτη", "σπιρτόζικη" ερμηνεία που αποτελεί ένα "masterclass υποκριτικής", ενώ συνολικά η παράσταση έχει χαρακτηρισθεί ως "η παράσταση της χρονιάς", χάρη στο βαθύ και καίριο τρόπο με τον οποίο αποδίδει τον συναισθηματικό κόσμο του τσεχοφικού έργου.

Ο Σάιμον Στίβενς που υπογράφει τη διασκευή είναι ο Βρετανός συγγραφέας που γνωρίσαμε στην Ελλάδα χάρη στις παραστάσεις του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου ("Motortown", "Heisenberg"), ενώ ο Άντριου Σκοτ αποτελεί έναν από τους εξοχότερους ηθοποιούς της γενιάς του, με πολύ σημαντική θεατρική διαδρομή σε Λονδίνο (Old Vic) και Μπρόντγουεϊ, πριν τον αγαπήσουμε σε τηλεοπτικές σειρές όπως η "Fleebag" της Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ, στο ρόλο του "σέξι Ιερέα",  και το "Black mirror", ή την έξοχη φετινή κινηματογραφική ερμηνεία του.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.