"Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ": Νέες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παράσταση του Εθνικού

Ο Άγγελος Τριανταφύλλου σε συνεργασία με τον Δημήτρη Σταυρόπουλο και με αφετηρία το λιμπρέττο του Γιάννη Αστερή δημιουργούν ένα σουρεαλιστικό ανοίκειο σύμπαν φτιαγμένο με υλικά φθαρτά.

Ευαγγελισμός το μιούζικαλ Χρήστος Συμεωνίδης©

Ταλαντούχοι ηθοποιοί και τραγουδιστές θα συμμετέχουν στο πρωτότυπο μουσικοθεατρικό εγχείρημα, "Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ", που συνυπογράφει ο Άγγελος Τριανταφύλλου (σκηνοθεσία, μουσική), με τον Δημήτρη Σταυρόπουλο (σκηνοθεσία) και τον Γιάννη Αστερή (λιμπρέτο) και που κάνει πρεμιέρα 10 Νοεμβρίου στο Θέατρο Rex-Σκηνή "Μαρίκα Κοτοπούλη".

Ο "Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ" είναι μια παράσταση για τον χρόνο και την αγάπη. Ο Άγγελος Τριανταφύλλου σε συνεργασία με τον Δημήτρη Σταυρόπουλο και με αφετηρία το λιμπρέττο του Γιάννη Αστερή δημιουργούν ένα σουρεαλιστικό ανοίκειο σύμπαν φτιαγμένο με υλικά φθαρτά. Ένα σύμπαν ανυπόφορα οικείο και την ίδια στιγμή παράδοξα ανοίκειο, αυτό ενός νοσοκομείου. Οι "κάτοικοί" του, γιατροί, νοσηλευτές, ασθενείς και συνοδοί, τραγουδούν για όσους έχουν ήδη φύγει, αλλά και για όσους επιθυμούν να αποχαιρετήσουν. Η κατάλυση του Θανάτου δεν θα φέρει τον Ευ-αγγελισμό. Το καλό άγγελμα θα έρθει μόνο όταν ο Θάνατος ελευθερωθεί από το χάδι μιας γυναίκας… γιατί "ο κύκλος της ζωής είναι φτιαγμένος με σοφία. Ο κύκλος της ζωής οφείλει να ολοκληρωθεί", όπως επισημαίνουν οι σκηνοθέτες της παράστασης.

Ευαγγελισμός το μιούζικαλ
Χρήστος Συμεωνίδης©

Οι δημιουργοί κοιτάζουν με λοξή ματιά πρακτικές και τεχνικές του μιούζικαλ, διευρύνοντας τα όρια και προεκτείνοντας τις προοπτικές του. Ένας σπουδαίος θίασος είκοσι ενός ερμηνευτών συμμετέχουν σε μια μουσική παράσταση εγκώμιο στη ζωή, που λόγω της αναπόφευκτης περατότητάς της, είναι τόσο γοητευτική και πολύτιμη. Η πρωτότυπη μουσική του Άγγελου Τριανταφύλλου και τα τραγούδια που ερμηνεύονται ζωντανά επί σκηνής από καταξιωμένους μουσικούς και τραγουδιστές/στριες συνθέτουν μια πολυφωνική μουσική αφήγηση σε ένα θέαμα που ο θάνατος δεν είναι το τέλος αλλά μια αφετηρία αναγέννησης.

Ευαγγελισμός το μιούζικαλ
Χρήστος Συμεωνίδης©

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Απόστολος Παύλου, ο διευθυντής της Πρώτης Παθολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, με τη συνεργασία γιατρών και νοσηλευτών, αιχμαλωτίζουν τον Θάνατο. Αυτή η αναπάντεχη νίκη της ζωής, θα πυροδοτήσει μια σειρά αλλόκοτων γεγονότων που ξεφεύγουν από τα όρια της κοινής λογικής: τα παράθυρα τραγουδούν, τα ιατρικά γάντια γεμίζουν άγνωστους μύκητες, τα ασανσέρ δεν λειτουργούν, ενώ φαίνεται να μην έχουν καμία βλάβη. Ασθενείς συνέρχονται, ενώ οι θάλαμοι και οι διάδρομοι πλημμυρίζουν από μουσική. Ώσπου όλοι συνειδητοποιούν την απόλυτη ματαιότητα του εγχειρήματός τους.

Ευαγγελισμός το μιούζικαλ
Χρήστος Συμεωνίδης©

Στη σκηνή συναντάμε τους: Λητώ Αμπατζή, Χάρη Ανδριανό, Μαρία Γεωργιάδου, Γιώργο Γκιόκα, Γιώργο Γλάστρα, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Ερατώ Καραθανάση, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Ελένη Κοκκίδου, Μάριο Κρητικόπουλο, Χρήστο Λούλη, Αλκιβιάδη Μαγγόνα, Λυγερή Μητροπούλου, Θεοδώρα Μπάκα, Βασίλη Παπαδόπουλο, Κατερίνα Παπουτσάκη, Έλλη Πασπαλά, Φοίβο Ριμένα, Γιάννη Σαμψαλάκη. Από τη σκηνή του θεάτρου θα περάσουν και η Νατάσσα Μποφίλιου (έως 3/12) με τη Μάρθα Φριντζήλα (4/12-21/1).

Δείτε περισσότερες νέες φωτογραφίες

Ευαγγελισμός το μιούζικαλ
Χρήστος Συμεωνίδης©

Ευαγγελισμός το μιούζικαλ
Χρήστος Συμεωνίδης©

Ευαγγελισμός το μιούζικαλ
Χρήστος Συμεωνίδης©

Ευαγγελισμός το μιούζικαλ
Χρήστος Συμεωνίδης©

Ευαγγελισμός το μιούζικαλ
Χρήστος Συμεωνίδης©

Ευαγγελισμός το μιούζικαλ
Χρήστος Συμεωνίδης©

Ευαγγελισμός το μιούζικαλ
Χρήστος Συμεωνίδης©

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 150 '

Στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» επιτελείται το πολυπόθητο θαύμα. Ο Απόστολος Παύλου, ο διευθυντής της Πρώτης Παθολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, με τη συνεργασία γιατρών και νοσηλευτών, αιχμαλωτίζουν τον Θάνατο. Αυτή η αναπάντεχη νίκη της ζωής, θα πυροδοτήσει μια σειρά αλλόκοτων γεγονότων που ξεφεύγουν από τα όρια της κοινής λογικής: τα παράθυρα τραγουδούν, τα ιατρικά γάντια γεμίζουν άγνωστους μύκητες, τα ασανσέρ δεν λειτουργούν, ενώ φαίνεται να μην έχουν καμία βλάβη. Ασθενείς συνέρχονται ενώ οι θάλαμοι και οι διάδρομοι πλημμυρίζουν από μουσική. Ώσπου όλοι συνειδητοποιούν την απόλυτη ματαιότητα του εγχειρήματός τους. Μια παράσταση για τον χρόνο και την αγάπη που κοιτάζει με λοξή ματιά τις τεχνικές του μιούζικαλ.

Εθνικό Θέατρο Rex

Πανεπιστημίου 48

Εθνικό Θέατρο Rex

Πανεπιστημίου 48

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.