Με νέες προσθήκες συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Περάματος

Με σημαντικά θεατρικά δρώμενα και μουσικούς καλλιτέχνες εμπλουτίζει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του ο Δήμος Περάματος.

Δήμος Περάματος

Το Σάββατο 26 Αυγούστου επανεκκινούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Περάματος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει διαμορφώσει ο Δήμος Περάματος και η Διεύθυνση Πολιτισμού θα ακολουθήσουν πληθώρα συναυλιών και παραστάσεων για μικρούς και μεγάλους. Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, όπως οι Νίκος Πορτοκάλογλου, Γιώτα Νέγκα, Παντελής Θαλασσινός, Φωτεινή Βελεσιώτου και ο Θέμης Αδαμαντίδης, θα παρουσιάσουν τη μεγάλη και διαχρονική δισκογραφία τους, στο πλήρως ανακαινισμένο ανοιχτό θέατρο της πόλης.

Όλες οι εκδηλώσεις παρέχονται εντελώς δωρεάν για τους δημότες Περάματος και πραγματοποιούνται στο θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" στις 21:00.

Το Σάββατο 26 Αυγούστου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παράσταση "Η κυρία δεν πενθεί", μια σπαρταριστή κωμωδία με φόντο τον αστικό τρόπο ζωής και τις αυταπάτες του νεοέλληνα σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα, με τους Μαίρη Ραζή, Κώστα Δαρλάση, Αντώνη Ζιώγα, Κατερίνα Ζαχαριουδάκη και Κώστα Κατσένο. Στις 30 Αυγούστου θα παιχτεί η κωμωδία παρεξηγήσεων του Ζωρζ Φεντώ "Ψύλλοι στ' αυτιά" με θέμα τον γάμο και την συζυγική απιστία ενώ στις 9 Σεπτεμβρίου θα ανέβει το σατιρικό έργο "Παντρολογήματα" του Νικολάι Γκόγκολ, μια ιστορία για μια προξενήτρα η οποία προτείνει τρεις υποψήφιους γαμπρούς σε μια πανέμορφη νύφη και από εκεί... ξεκινούν όλα, μσε σκηνοθεσία Αλμπέρτο Εσκενάζη, με τον ίδιο και τους Κάλη Δάβρη, Αντώνη Βαρθαλίτη, Σταμάτη Μπαντούνα, Βασίλη Φακανά και Σάρα Εσκενάζη. Στις 16 Σεπτεμβρίου θα παιχτεί η κωμωδία "Ενας βλάκας και μισός" σε σκηνοθεσία του Γιώργου Φρατζεσκάκη, με ηθοποιούς τους Μάκη Πατέλη, Θοδωρή Ρωμανίδη, Νατάσσα Κοτσοβού, Έφη Ρασσιά, Βασιλική Αγγέλη, Ρένια Σπήλιου, Κωνσταντίνο Ραβνιωτόπουλο, Αλέξανδρο Θεοδωρόπουλο και με κεντρικό ήρωα του έργου τον ερωτευμένο με την Ουρανία Θωμά, που μπλέκει για χάρη της σε ατελείωτες περιπέτειες.

Τέλος, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου μικροί και μεγάλοι θα παρακολουθήσουν την παράσταση "Το αγόρι που μιλούσε με τα πουλιά", ένα μουσικό νοσταλγικό παραμύθι για τον μικρό Σταύρο που αγαπάει να γράφει τραγούδια και μουσική, βασισμένο στα παιδικά χρόνια του συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή

Η playlist της ημέρας από τον Νίκο Πορτοκάλογλου

Αναφορικά με τις συναυλιακές βραδιές, το πρόγραμμα ανοίγουν στις 26 Αυγούστου ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Βίκυ Κατατζόγλου σε μια νύχτα που θα περιέχει τα πιο γνωστά τραγούδια από το ρεπερτόριο των καλλιτεχνών, συνδυάζοντας με μαεστρία τα πιο απροσδόκητα ελληνικά και ξένα τραγούδια. Στις 5 Σεπτεμβρίου η Γιώτα Νέγκα, η σύγχρονη λαϊκή ερμηνεύτρια, έρχεται με μια παράσταση - κατάθεση ψυχής, μέσα από τραγούδια τόσο της προσωπικής της δισκογραφίας όσο και κορυφαίων ερμηνευτών και δημιουργών. Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου τη σκυτάλη παίρνει ο Παντελής Θαλασσινός ενώ στις 13 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστεί η Φωτεινή Βελεσιώτου με αγαπημένα λαϊκά άσματα που σημάδεψαν εποχές. Στις 17 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστεί και ο Θέμης Αδαμαντίδης  παρουσιάζοντας το προσωπικό του ρεπερτόριο στο κοινό. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

O Μάνος Καρατζογιάννης γράφει για την "Κασέτα" της Λούλας Αναγνωστάκη

Δείτε νέες φωτογραφίες και διαβάστε το κείμενο του σκηνοθέτη και ηθοποιού Μάνου Καρατζογιάννη για την παράσταση του αναρχικού έργου μίας από τις πιο σημαντικές και δυναμικές γυναικείες μορφές της νεοελληνικής δραματουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
26/04/2024

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.