Παραίτηση Καθηγητών της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Η Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας ανακοινώνει την παραίτηση καθηγητών.

Θέατρο Απόλλων Πάτρας

Μια ημέρα πριν τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξιμου με εκπροσώπους των καλλιτεχνών για το ζήτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης για μία ουσιαστική συζήτηση, σχετικά με το επίκαιρο θέμα του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022, καθώς και τις διαχρονικές παθογένειες της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, ο Διευθυντής Σπουδών, οι καθηγήτριες και οι καθηγητές της Ανώτερης Ιδιωτικής Σχολής Δραματικής Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας με απόλυτη συναίσθηση της παιδαγωγικής και κοινωνικής τους ευθύνης, δηλώνουν την παραίτησή τους:
 α) εκφράζοντας την αντίθεσή μας στις διατάξεις του Π.Δ 85/22 που απαξιώνει το επίπεδο σπουδών στον χώρο των παραστατικών σπουδών
β) στηρίζοντας τους σπουδαστές και σπουδάστριες μας στις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, όπως αυτές έχουν εκδηλωθεί μέσα από την κατάληψη της Δραματικής Σχολής, του Θεάτρου Μπάρι και του Θεάτρου Απόλλων
γ) δείχνοντας την αλληλεγγύη μας στους σπουδαστές/σπουδάστριες και
συναδέλφους των υπόλοιπων δραματικών σχολών της χώρας και
ευρύτερα στον καλλιτεχνικό κόσμο

Ο Διευθυντής Σπουδών: Περικλής Μουστάκης και οι καθηγήτριες και καθηγητές της Σχολής:
Γιώργος Ζαμπουλάκης/ Υποκριτική, Βασίλης Κόκκαλης/ Υποκριτική, Περικλής Μουστάκης/Υποκριτική, Θάνος Παπακωνσταντίνου/Υποκριτική, Λένα Φιλίπποβα/Υποκριτική, Παρθενόπη Μπουζούρη/Αγωγή Λόγου, Γαβριέλα Αντωνοπούλου/Χορός, Όλγα Σπυράκη/Χορός,  Κωνσταντίνα Μάντζαρη/Μουσική, Δημήτρης Σιούτης/Δραματολογία, Παναγιώτης Σκούρας/Ιστορία Θεάτρου και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Παναγιώτης Φαφούτης/Κινηματογράφος, 
Κέννυ ΜακΛέλλαν/Σκηνογραφία, Θάνος Δερμάτης/Ξιφασκία-Θεατρική πάλη, Γιώργος Μαγιάκης/Ελληνικοί Χοροί.

Διαβάστε Επίσης

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Πέτρου Βάη με εισήγηση του στηρίζει την απόφαση των καθηγητών της Δραματικής Σχολής: "Οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, με επιστολή τους, μας ανακοίνωσαν την απόφασή τους να παραιτηθούν από τα διδακτικά τους καθήκοντα για τους λόγους που αναφέρουν. Εκτιμούμε τη στάση των καθηγητών της Σχολής μας που αποφάσισαν να μπουν στον αγώνα δίπλα στους μαθητές τους και μαζί με όλους τους καλλιτέχνες. Αποδεχόμαστε την παραίτηση των καθηγητών ως πράξη αγωνιστική. Ως ΔΗΠΕΘΕ στηρίζουμε τη Δραματική Σχολή και καλούμε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα για να ολοκληρωθεί αυτή η ακαδημαϊκή χρονιά".
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Πλάτωνας σε μία δραματοποιημένη διάλεξη στο Αττικό Άλσος από την Περιφέρεια Αττικής

Με το πρωτότυπο δρώμενο του Θεοδόση Πελεγρίνη ανοίγει η αυλαία για το πολιτιστικό καλοκαίρι της Περιφέρειας Αττικής στο καθιερωμένο ραντεβού με τους πολίτες στο Αττικό Άλσος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/06/2023

Ο Ορέστης Χαλκιάς και η Κόρα Καρβούνη συναντιούνται στον "Ιππόλυτο", που ανοίγει το Φεστιβάλ Επιδαύρου

Από τo Εθνικό Θέατρο έρχεται η εναρκτήρια παράσταση του φετινού Φεστιβάλ σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου, με μια σπουδαία ομάδα συνεργατών και με έναν δυναμικό 24μελή θίασο ηθοποιών και μουσικών.

Γιώργο Νανούρη, τι θα κάνεις την επόμενη θεατρική σεζόν;

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν η "Κατερίνα", ο "Αίαντας" και το "Ψηλά απ’ τη γέφυρα" στη Θεσσαλονίκη, ο γνωστός σκηνοθέτης μιλά στο "α" για τα επόμενά του σχέδια τόσο για το καλοκαίρι όσο και για το χειμώνα, ο οποίος προμηνύεται πολύ ενδιαφέρον, σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης.

"Der Wij / Βίι": Μια παράσταση για το τυφλό τέρας του πολέμου στο Φεστιβάλ Αθηνών

Στην Πειραιώς 260, το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ ανοίγει με μια πολυαναμενόμενη διεθνή παραγωγή, στην οποία συμμετέχουν Ουκρανοί, Ρώσοι και Γερμανοί ηθοποιοί. Την υπογράφει ο ακτιβιστής σκηνοθέτης από τη Ρωσία, Κιρίλ Σερεμπρένικοφ.

Το Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος επιστρέφει για έκτη χρονιά

Το Εθνικό Θέατρο, σε συνεργασία με τον Δήμο Επιδαύρου, φέρνει και πάλι την άκρως ενδιαφέρουσα διοργάνωση, με φετινή θεματική την εξουσία και τη διαφθορά στην αρχαία τραγωδία, υπό τη διεύθυνση της Αγλαΐας Παππά και της Ντιάνα Μανέα.

Το Φεστιβάλ Θεάτρου 2510 έρχεται για τέταρτη χρονιά!

Ο χώρος 2510 φέρνει και φέτος στου Ψυρρή μία μοναδική διοργάνωση με 120 καλλιτέχνες και 20 παραστάσεις θέατρου, χορού και μουσικής καθώς και ταινίες μικρού μήκους.

Πέθανε η Νόνικα Γαληνέα

Λίγο πριν συμπληρώσει τα 85 της χρόνια, η "μεγάλη κυρία του θεάτρου" μας αποχαιρέτησε για πάντα.