Παραίτηση Καθηγητών της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Η Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας ανακοινώνει την παραίτηση καθηγητών.

Θέατρο Απόλλων Πάτρας

Μια ημέρα πριν τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξιμου με εκπροσώπους των καλλιτεχνών για το ζήτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης για μία ουσιαστική συζήτηση, σχετικά με το επίκαιρο θέμα του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022, καθώς και τις διαχρονικές παθογένειες της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, ο Διευθυντής Σπουδών, οι καθηγήτριες και οι καθηγητές της Ανώτερης Ιδιωτικής Σχολής Δραματικής Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας με απόλυτη συναίσθηση της παιδαγωγικής και κοινωνικής τους ευθύνης, δηλώνουν την παραίτησή τους:
 α) εκφράζοντας την αντίθεσή μας στις διατάξεις του Π.Δ 85/22 που απαξιώνει το επίπεδο σπουδών στον χώρο των παραστατικών σπουδών
β) στηρίζοντας τους σπουδαστές και σπουδάστριες μας στις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, όπως αυτές έχουν εκδηλωθεί μέσα από την κατάληψη της Δραματικής Σχολής, του Θεάτρου Μπάρι και του Θεάτρου Απόλλων
γ) δείχνοντας την αλληλεγγύη μας στους σπουδαστές/σπουδάστριες και
συναδέλφους των υπόλοιπων δραματικών σχολών της χώρας και
ευρύτερα στον καλλιτεχνικό κόσμο

Ο Διευθυντής Σπουδών: Περικλής Μουστάκης και οι καθηγήτριες και καθηγητές της Σχολής:
Γιώργος Ζαμπουλάκης/ Υποκριτική, Βασίλης Κόκκαλης/ Υποκριτική, Περικλής Μουστάκης/Υποκριτική, Θάνος Παπακωνσταντίνου/Υποκριτική, Λένα Φιλίπποβα/Υποκριτική, Παρθενόπη Μπουζούρη/Αγωγή Λόγου, Γαβριέλα Αντωνοπούλου/Χορός, Όλγα Σπυράκη/Χορός,  Κωνσταντίνα Μάντζαρη/Μουσική, Δημήτρης Σιούτης/Δραματολογία, Παναγιώτης Σκούρας/Ιστορία Θεάτρου και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Παναγιώτης Φαφούτης/Κινηματογράφος, 
Κέννυ ΜακΛέλλαν/Σκηνογραφία, Θάνος Δερμάτης/Ξιφασκία-Θεατρική πάλη, Γιώργος Μαγιάκης/Ελληνικοί Χοροί.

Διαβάστε Επίσης

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Πέτρου Βάη με εισήγηση του στηρίζει την απόφαση των καθηγητών της Δραματικής Σχολής: "Οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, με επιστολή τους, μας ανακοίνωσαν την απόφασή τους να παραιτηθούν από τα διδακτικά τους καθήκοντα για τους λόγους που αναφέρουν. Εκτιμούμε τη στάση των καθηγητών της Σχολής μας που αποφάσισαν να μπουν στον αγώνα δίπλα στους μαθητές τους και μαζί με όλους τους καλλιτέχνες. Αποδεχόμαστε την παραίτηση των καθηγητών ως πράξη αγωνιστική. Ως ΔΗΠΕΘΕ στηρίζουμε τη Δραματική Σχολή και καλούμε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα για να ολοκληρωθεί αυτή η ακαδημαϊκή χρονιά".
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το ιστορικό θέατρο του Λυκαβηττού ανοίγει ξανά το καλοκαίρι

Τη διαχείριση του θεάτρου θα έχει πλέον η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/03/2023

Πέντε audiobooks που πρέπει να ακούσετε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στις 27 Μαρτίου, προτείνουμε μερικά best sellers που έχουν ανέβει στο σανίδι κερδίζοντας τις καρδιές των θεατών.

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2023: "Το θέατρο βασίζεται στην πραγματική ουσία της ανθρωπότητας"

Η διακεκριμένη Αιγύπτια ηθοποιός Samiha Ayoub μιλά για την ουσία του θεάτρου και τη σημασία της τέχνης σε δύσκολους και αβέβαιους καιρούς στο μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2023.

"Ψηλά απ’ τη γέφυρα": Αντίστροφη μέτρηση για την παράσταση των 45.000 θεατών

Τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Βεάκη για την παράσταση του σκηνοθέτη Γιώργου Νανούρη πάνω στο έργο του Άρθουρ Μίλερ με πρωταγωνιστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στο πλευρό μιας δυνατής ερμηνευτικής ομάδας.

"Ο Γεώργιος Λαμπάκης ταξιδεύει…" στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Ένα θεατρικό δρώμενο σε σκηνοθεσία της Όλγας Ποζέλη που συνδυάζεται με ξενάγηση πραγματοποιείται εντός του χώρου της περιοδικής έκθεσης "Η Σμύρνη στις αρχές του 20ου αιώνα μέσα από τα μάτια του βυζαντινολόγου Γεωργίου Λαμπάκη".

"Ένα σπίτι φωτεινό σαν μέρα": Επανεκκίνηση για το Εθνικό Θέατρο

Ξεκινά η παράσταση πάνω στο έργο του Τόνι Κούσνερ για την ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιάννη Μόσχου μετά την λήξη της κατάληψης στο κτίριο Τσίλερ.

Μαρία Πρωτόπαππα: "Οι περισσότεροι ρόλοι έχουν γραφτεί από άνδρες και αναπαράγουν σεξιστικά στερεότυπα"

Με μια συναισθηματικά φορτισμένη και γενναία τοποθέτηση στο πλαίσιο της ημερίδας "Women Who Dare - Η Θέση της Γυναίκας στην Ελλάδα του Σήμερα. Ιδέες και Δράσεις για ένα Καλύτερο Αύριο", μίλησε για την ανισότητα στο χώρο του θεάτρου και για τα εσωτερικευμένα στερεότυπα της γενιάς της.