Παραίτηση Καθηγητών της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Η Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας ανακοινώνει την παραίτηση καθηγητών.

Θέατρο Απόλλων Πάτρας

Μια ημέρα πριν τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξιμου με εκπροσώπους των καλλιτεχνών για το ζήτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης για μία ουσιαστική συζήτηση, σχετικά με το επίκαιρο θέμα του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022, καθώς και τις διαχρονικές παθογένειες της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, ο Διευθυντής Σπουδών, οι καθηγήτριες και οι καθηγητές της Ανώτερης Ιδιωτικής Σχολής Δραματικής Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας με απόλυτη συναίσθηση της παιδαγωγικής και κοινωνικής τους ευθύνης, δηλώνουν την παραίτησή τους:
 α) εκφράζοντας την αντίθεσή μας στις διατάξεις του Π.Δ 85/22 που απαξιώνει το επίπεδο σπουδών στον χώρο των παραστατικών σπουδών
β) στηρίζοντας τους σπουδαστές και σπουδάστριες μας στις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, όπως αυτές έχουν εκδηλωθεί μέσα από την κατάληψη της Δραματικής Σχολής, του Θεάτρου Μπάρι και του Θεάτρου Απόλλων
γ) δείχνοντας την αλληλεγγύη μας στους σπουδαστές/σπουδάστριες και
συναδέλφους των υπόλοιπων δραματικών σχολών της χώρας και
ευρύτερα στον καλλιτεχνικό κόσμο

Ο Διευθυντής Σπουδών: Περικλής Μουστάκης και οι καθηγήτριες και καθηγητές της Σχολής:
Γιώργος Ζαμπουλάκης/ Υποκριτική, Βασίλης Κόκκαλης/ Υποκριτική, Περικλής Μουστάκης/Υποκριτική, Θάνος Παπακωνσταντίνου/Υποκριτική, Λένα Φιλίπποβα/Υποκριτική, Παρθενόπη Μπουζούρη/Αγωγή Λόγου, Γαβριέλα Αντωνοπούλου/Χορός, Όλγα Σπυράκη/Χορός,  Κωνσταντίνα Μάντζαρη/Μουσική, Δημήτρης Σιούτης/Δραματολογία, Παναγιώτης Σκούρας/Ιστορία Θεάτρου και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Παναγιώτης Φαφούτης/Κινηματογράφος, 
Κέννυ ΜακΛέλλαν/Σκηνογραφία, Θάνος Δερμάτης/Ξιφασκία-Θεατρική πάλη, Γιώργος Μαγιάκης/Ελληνικοί Χοροί.

Διαβάστε Επίσης

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Πέτρου Βάη με εισήγηση του στηρίζει την απόφαση των καθηγητών της Δραματικής Σχολής: "Οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, με επιστολή τους, μας ανακοίνωσαν την απόφασή τους να παραιτηθούν από τα διδακτικά τους καθήκοντα για τους λόγους που αναφέρουν. Εκτιμούμε τη στάση των καθηγητών της Σχολής μας που αποφάσισαν να μπουν στον αγώνα δίπλα στους μαθητές τους και μαζί με όλους τους καλλιτέχνες. Αποδεχόμαστε την παραίτηση των καθηγητών ως πράξη αγωνιστική. Ως ΔΗΠΕΘΕ στηρίζουμε τη Δραματική Σχολή και καλούμε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα για να ολοκληρωθεί αυτή η ακαδημαϊκή χρονιά".
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Η ετυμηγορία": Ο Γρηγόρης Βαλτινός στις πρώτες φωτογραφίες της νέας παράστασης που θα δούμε στον Ελληνικό Κόσμο

Το δικαστικό θρίλερ του Μπάρι Ριντ ανεβαίνει τη σεζόν 2024-25 με τη σκηνοθετική υπογραφή του Πέτρου Ζούλια και έναν εξαιρετικό θίασο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/06/2024

Φεστιβάλ Αθηνών: Οι Forced Entertainment γιορτάζουν 40 χρόνια με το "Signal to noise"

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία θεάτρου φέρνει στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και την Πειραιώς 260 η παγκοσμίου φήμης βρετανική κολεκτίβα.

Οι Σαολίν έρχονται στο Κατράκειο Θέατρο με το "Shaolin Kung Fu - The Original"

Οι αυθεντικοί Σαολίν από την Κίνα επιστρέφουν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας τους, μέσα από μια εντυπωσιακή παράσταση που είναι αφιερωμένη στη δύναμη της θέλησης.

Στη "Respublika" έζησα το πρώτο μου ρέιβ

Ό,τι έζησε ο καθένας στην παράσταση του Λούκας Τβαρσόφκι στη Μαλακάσα ήταν μοναδικό. Πόσο μοιάζει, όμως, η εμπειρία σου με τη δική μας;

"Τι οφείλουμε στη Δημοκρατία": Ανακοινώθηκαν οι δράσεις του φιλόδοξου πρότζεκτ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό θα δοθούν οι δράσεις της παράστασης-εγκατάστασης που διοργανώνει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, με την υπογραφή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Νίκου Διαμαντή.

"Τι είναι η σκηνογραφία σήμερα;": Μια ενδιαφέρουσα σειρά συζητήσεων για τις παραστατικές τέχνες

Γαλλικό Ινστιτούτο και Ινστιτούτο Γκαίτε συνεργάζονται για το δημόσιο πρόγραμμα του πρότζεκτ "Engaged Scenography".

Φεστιβάλ Αθηνών: Τρία ραντεβού στην Πειραιώς 260

Το Φεστιβάλ Αθηνών συνεχίζεται την εβδομάδα από 20 έως 26 Ιουνίου με δύο παραστάσεις και ένα αφιέρωμα στον Λευτέρη Βογιατζή.