"Bros, όπως Αδερφοί" η νέα παράσταση του Καστελούτσι έρχεται στη Στέγη

Bros, όπως Αδερφοί Luca Del Pia©

"O Νόμος ανάγεται στον ορατό-αόρατο συμπρωταγωνιστή του επί σκηνής πλήθους. Ο Ρομέο Καστελούτσι στήνει μια μεγαλειώδη οντολογική φάρσα που μας προκαλεί να επανεξετάσουμε τη σχέση μας με την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, τη βία, την ατομική ευθύνη, την κριτική σκέψη, την ασυδοσία και την υπακοή. Το θέατρο μεταμορφώνεται σε ένα οντολογικό τοπίο απ’ όπου η ανθρωπότητα παρελαύνει ως μια υπάκουη αδελφότητα, έτοιμη ανά πάσα στιγμή να επιτεθεί στην ίδια της τη σάρκα" διαβάζουμε στο σημείωμα της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για την άφιξη του Ρομέο Καστελούτσι στην Κεντρική σκηνή με την παράσταση "Bros, όπως Αδερφοί" (28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου). Μάλιστα οι πρωταγωνιστές δεν είναι ηθοποιοί, "δεν προηγείται εξάλλου κάποια κανονική πρόβα. Μόνο μια συμφωνία: είναι εδώ για να εκτελούν οδηγίες". Στην παράσταση συμμετέχουν ο Valer Dellakeza και οι αστυνόμοι Luca Nava, Sergio Scarlatella και "άντρες από τον δρόμο".

Bros, όπως Αδερφοί
Jean Michel Blasco©

Συνήθως η σκέψη του Ιταλού φιλόσοφου του θεάτρου Ρομέο Καστελούτσι, συνιδρυτή της πρωτοποριακής ιταλικής ομάδας Societas Raffaello Sanzio (1981) είναι συναφασμένη με μεταφυσικές αγωνίες, οπότε διαβάζοντας για τη νέα του παράσταση έχουμε περιέργεια να γνωρίσουμε τους άνδρες που "στρατολογεί" ο Ρομέο Καστελούτσι, που "ντύνονται και συμπεριφέρονται σαν όργανα της τάξης, εκτελώντας τις εντολές που δέχονται, μέσω ακουστικών, καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης". Το σίγουρο είναι πως όπως κι αν τοποθετείται η δράση, ο Καστελούτσι έχει ένα καθηλωτικό τρόπο να θέτει θεμελιώδη ερωτήματα για τον σκοπό της ύπαρξης αντιπαραθέτοντας τη δική του ρηξικέλευθη ηθική αντίληψη υπερασπιζόμενος ένα θέατρο εσωτερικών κραδασμών. Η παράσταση είναι κατάλληλη για ηλικίες άνω των 16 ετών, καθώς περιλαμβάνει γυμνές εικόνες και χρήση παρατεταμένης βίας. Κατά τη διάρκεια της παράστασης, θα γίνεται χρήση νερού, φωτιάς, καπνού, μπογιάς και όπλων κρότου. Λόγω της δυνατής μουσικής καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, θα διανέμονται ωτοασπίδες για το κοινό. Η μουσική είναι του Scott Gibbons. Συνεργάτρια στη Δραματουργία: Piersandra Di Matteo. Βοηθοί Σκηνοθέτη: Silvano Voltolina, Filippo Ferraresi.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.