Ρουμάνικη δραματουργία στους "Μοντέρνους Καιρούς"

Τα Όρια

Ο Κώστας Νταλιάνης και η Εβίτα Παπασπύρου μέσα από την Ανώτερη Δραματική Σχολή  "Μοντέρνοι Καιροί" συνεχίζουν να "τροφοδοτούν" το Θίασο "Μοντέρνοι Καιροί" με απόφοιτους ηθοποιούς της σχολής τους και να ερευνούν γύρω από την τέχνη του ηθοποιού, αλλά και γύρω από την παγκόσμια δραματουργία. Η Σχολή ενώνεται με τον καλλιτεχνικό οργανισμό με κοινό όραμα, κοινούς στόχους και κοινή καλλιτεχνική κατεύθυνση. Τα τελευταία δέκα πέντε χρόνια οι δυο καλλιτέχνες δουλεύουν πάνω σε μια πλατιά γκάμα κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου και τα έργα που επιλέγουν ν’ ανεβάσουν απεικονίζουν τις αντιθέσεις της εποχής μας. Από την περσινή χρονιά οι Μοντέρνοι Καιροί στεγάζονται σε έναν ολοκαίνουργιο χώρο, στο Θέατρο Μοντέρνοι Καιροί στο Γκάζι, λίγα μέτρα από τον σταθμό του μετρό. Πρόκειται για ένα σύγχρονο θέατρο 100 θέσεων, που ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το ρουμάνικο μονόλογο "Τα όρια" των Μιχαέλα Μιχαΐλοβ και Ράντου Απόστολ, με θέμα την Παιδεία και την Εκπαίδευση. 

Ο Κώστας Νταλιάνης σκηνοθετεί την Εβίτα Παπασπύρου σ' αυτό το έργο που είναι ενταγμένο σε ένα διετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα (Creative Europe) και ανεβαίνει ταυτόχρονα σε τρεις χώρες, στη Ρουμανία από το θέατρο "Centrul de Teatru Educational Replika”, στην Πορτογαλία από το θέατρο "teatro dos Aloes” και στην Ελλάδα από το θέατρο "Μοντέρνοι Καιροί”. Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις αρχές Οκτωβρίου στην Αθήνα, ενώ το φθινόπωρο του 2023, θα παιχτεί και στη Ρουμανία. Επίσης η Ρουμάνικη παράσταση - από το θέατρο "Centrul de Teatru Educational Replika" - θα παρουσιαστεί για δύο ημέρες στο θέατρο Μοντέρνοι Καιροί πριν τα Χριστούγεννα. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Άλλες εποχές": Βλέπουμε νέες φωτογραφίες από το έργο του Πίντερ για τα αινίγματα της μνήμης

Νέα ματιά στο σκηνοθετικό σύμπαν του Άρη Τρουπάκη μάς δίνουν οι φωτογραφίες από τη σκηνή του θεάτρου της Οδού Κυκλάδων, όπου ερμηνεύουν ο Δημήτρης Αλεξανδρής, η Δέσποινα Κούρτη και η Ερατώ Πίσση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/05/2024

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ένα κορυφαίο ανέβασμα Μπέκετ από τον Θόδωρο Τερζόπουλο

Είδαμε στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση τη μνημειώδη παράσταση που σκηνοθέτησε ο διεθνής Έλληνας δημιουργός με το ιταλικό Emillia Romagna Teatro.

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.