Moby Dick: 4 τελευταίες παραστάσεις στο Christmas Theater για το μεγαλειώδες μιούζικαλ του Δημήτρη Παπαδημητρίου

Το έργο ζωής του μεγάλου συνθέτη που σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας με έναν εξαιρετικό πολυμελή θίασο ηθοποιών και ερμηνευτών ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Christmas Theater, σε παραγωγή του Onassis Culture.

Moby Dick The Musical

Το "Moby Dick The Musical” ολοκληρώνει τις παραστάσεις του στο Christmas Theater αυτήν την εβδομάδα και συγκεκριμένα την Κυριακή 10 Απριλίου. Έργο ζωής αποτελεί για τον Δημήτρη Παπαδημητρίου η μεγαλειώδης παράσταση σε δική του πρωτότυπη μουσική σύνθεση και λιμπρέτο που αφηγείται τις περιπέτειες του ναυτικού Ισμαήλ στην αποστολή εκδίκησης του Καπετάνιου Αχαάβ κατά της λευκής φάλαινας "Μόμπι Ντικ", βασισμένη στο ομώνυμο κλασικό αριστούργημα του Χέρμαν Μέλβιλ για την έπαρση του ανθρώπινου νου και την αναμέτρηση του με τη δύναμη της φύσης, το Θεό, τον εαυτό του και τους άλλους. Ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί το μιούζικαλ - υπερπαραγωγή που ξεπερνά τα δεδομένα μιας εντυπωσιακής μουσικοθεατρικής παράστασης, ενώ το πραγματικό του κατόρθωμα είναι ότι καταφέρνει να συλλάβει στη μουσική και στο λιμπρέτο τόσο το επικό μέγεθος όσο και το φιλοσοφικό υπόστρωμα του λογοτεχνικού έργου.

Moby Dick The Musical
Ανδρέας Σιμόπουλος©

Για τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, το Μόμπι Ντικ είναι "μια υπερπαραγωγή έξω από κάθε όριο και κυρίως χωρίς συμβιβασμούς στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα” αλλά και η πιο "εκκωφαντική και τρελή πρόταση που θα μπορούσε να είχε γίνει ποτέ”. Η πρώτη σκέψη κάποιου ίσως να ήταν ότι τέτοια πράγματα δεν γίνονται αλλά η παραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών που δημιούργησαν ο σημαίνων συνθέτης, ο Γιάννης Κακλέας και το επιτελείο εξαιρετικών συντελεστών που έδεσε μαγικά τα σκηνικά (Μανόλης Παντελιδάκης), τα κοστούμια (Ηλένια Δουλαδίρη), τους φωτισμούς (Στέλλα Κάλτσου) και τη σύγχρονη τεχνολογία των ολογραμμάτων και των προβολών (Candyshop VFX, Ευάγγελος Κουλουκύθας), μας διαψεύδουν από σκηνής.
Η δωδεκαμελής ορχήστρα σε διεύθυνση του Αλέξιου Πρίφτη είναι άξιος συμπρωταγωνιστής των ηθοποιών-ερμηνευτών -Μπάμπης Βελισσάριος, Αιμιλιανός  Σταματάκης, Θοδωρής Βουτσικάκης, Ιβάν Σβιτάιλο, Γιάννης Στόλλας, Δημήτρης Γεωργαλάς, Νίκος Σπανάτης, Αντώνης Βλάχος, Πάνος Ζώης, κ.ά.- και αρωγός στο μεγαλύτερο καλλιτεχνικό εγχείρημα της χρονιάς.

Moby Dick - The musical
Ανδρέας Σιμόπουλος©

Όπως είχε δηλώσει στη συνέντευξη που έδωσε ατο "α” ο πρωταγωνιστής του "Moby Dick The Musical”, Μπάμπης Βελισσάριος, που υποδύεται τον Καπετάνιο Αχαάβ: "Αισθάνομαι πως η συνθετική ικανότητα του Δημήτρη Παπαδημητρίου με κάποιον τρόπο αναμετριέται με τον "Moby Dick", σαν να συνθέτει για πρώτη φορά. Είχε το αρχικό όραμα, έγραψε και το λιμπρέτο –κάτι που είναι πολύ δύσκολο– και θεωρώ ότι έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο να φανταστεί σαν παιδί αυτό το έργο και να το κάνει λόγια και μουσική με τέτοιον τρόπο, που θα έλεγες πως, αν το έργο του Μέλβιλ είχε μουσική, θα ήθελες να ήταν αυτή. Ο Δημήτρης έχει την ικανότητα να γράφει όμορφες μελωδίες, όμως εδώ έχει μπει βαθιά στη φιλοσοφία του Μέλβιλ, του Αχαάβ, του Ισμαήλ, του Στάρμπακ, όλων των προσώπων του έργου. Έχει μελετήσει κάθε ρόλο και έχει ψάξει τι κρύβεται πίσω από αυτόν. Γι’ αυτό θεωρώ ότι αυτή η παράσταση είναι πιο κοντά στον Μέλβιλ από οποιαδήποτε άλλη μεταφορά του”.

Moby Dick The Musical
Ανδρέας Σιμόπουλος©

Προπώληση: tickets.onassis.org, 2109005800 | Η παράσταση παρουσιάζεται με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

Την Τρίτη 5/4 τον Θοδωρή Βουτσικάκη αντικαθιστά ο Νικόλας Μαραζιώτης.

Περισσότερες πληροφορίες

Moby Dick The Musical

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 190 '

Το σπουδαίο μυθιστόρημα του Χέρμαν Μέλβιλ για τη φιλία, την ανθρώπινη μοίρα και τη σχέση των ορίων του ανθρώπου με τον θεό μετατρέπεται σε ένα μιούζικαλ-υπερπαραγωγή.

City Theater (Κλειστό Γήπεδο Γαλατσίου)

Λεωφ. Βεΐκου 139, Γαλάτσι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.