Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο ανανεώνεται

25 χρόνια μετρά το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και προετοιμάζεται να μπει δυναμικά στη χειμερινή καλλιτεχνική πίστα με ένα θεατρικό και μουσικό πρόγραμμα παραστάσεων. Τι θα δούμε;

Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο ανανεώνεται

25 χρόνια μετρά το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και προετοιμάζεται να μπει δυναμικά στη χειμερινή καλλιτεχνική πίστα με ένα θεατρικό και μουσικό πρόγραμμα παραστάσεων. Τι θα δούμε;

Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο ανανεώνεται - εικόνα 1
« Συνοικία το όνειρο»

Η « Συνοικία το όνειρο» θεατρική μεταφορά της θρυλικής ταινίας του Αλέκου Αλεξανδράκη, που αντιπροσώπευσε το κίνημα του νεορεαλισμού στην Ελλάδα, θα παρουσιαστεί και πάλι στην Κεντρική Σκηνή σε διασκευή και σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Πρωταγωνιστούν οι: Μάνος Βακούσης, Γιωργής Τσαμπουράκης, Μαρία Φιλίππου, Χαρά- Μάτα Γιαννάτου, Διονύσης Βούλτσος, Δημήτρης Καραμπέτσης, Αγάπη Μανουρά, Γεράσιμος Σοφιανός, Κατερίνα Σπάρταλη, και στον ρόλο του τρελού ο Κώστας Φλωκατούλας (από 20/10).

Το «Δεν πληρώνω Δεν πληρώνω» του Ιταλού νομπελίστα συγγραφέα Ντάριο Φο θα σκηνοθετήσει ο Δημήτρης Μυλωνάς. Στην επίκαιρη κι εμβληματική κωμωδία συμμετέχει ένας εξαιρετικός θίασος που απαρτίζεται από τους Μπέσυ Μάλφα, Γιώργο Σουξέ, Κατερίνα Τσάβαλου, Τόνυ Δημητρίου, Θοδωρή Ρωμανίδη.

Τα Δευτερότριτα η σκηνή του Γυάλινου Μουσικού θεάτρου υποδέχεται το «Red...The Dark Cabaret” by Nina Lotsari. Σε μία σύνθεση κειμένων αντρών συγγραφέων, των Marquis De Sade, Harold Pinter, Charles Bukowski & Oscar Wilde, μια γυναίκα, η RED, την οποία υποδύεται η Νίνα Λοτσάρη μας ταξιδεύει με 15 τραγούδια- ύμνοι στον Έρωτα.

Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο ανανεώνεται - εικόνα 2
Νίκη κι Όλγα Σκιαδαρέση

Στο Gialino UpStage, έναν ιδανικό χώρος για τις μικρές αλλά μυσταγωγικές παραστάσεις θα παιχτεί η παράσταση «Tape» (Season 2). Ένα σύγχρονο, μοντέρνο, γρήγορο έργο με έξυπνο χιούμορ, που μέσα σ αυτό αναγνωρίζεις το κίνημα #MeToo που τον τελευταίο καιρό μας έχει απασχολήσει πολύ. Το έργο του Stephen Belber σκηνοθετεί στη φετινή εκδοχή του η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και πρωταγωνιστούν οι: Κωνσταντίνος Κάππας, Εμμανουέλα Αλεξίου, Δημήτρης Λιακόπουλος.

Μετά το τέλος της παράστασης τη σκυτάλη θα παίρνουν για μαγευτικές και διαφορετικές μελωδίες οι Σκιαδαρέσες live (Νίκη κι Όλγα Σκιαδαρέση) με την μουσική επιμέλεια του Στάμου Σέμση. Είναι ένα ντουέτο που έχει κάνει αίσθηση στο youtube και αξίζει να το γνωρίσετε.

Οι αδελφές Σπανομάρκου επιστρέφουν στο Γυάλινο Upstage για να παρουσιάσουν το «Cine Panorama», ένα μουσικό πρόγραμμα με πολλά τραγούδια αλλά και ορχηστρικά των Ζαμπέτα, Ξαρχάκου, Μαμαγκάκη, Χιώτη, Πλέσσα, Vangelis, Ennio Morricone, Nino Rota, Θεοδωράκη και άλλων δημιουργών, μέσα από τις κινηματογραφικές τους συμμετοχές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
25/04/2024

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".