Ο Φιλιππίδης σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Την Πέμπτη, κύριε Γκρην»

Ο δημοφιλής κωμικός σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Την Πέμπτη, κύριε Γκρην» που παρουσιάζεται από Οκτώβρη στο θέατρο Μουσούρη.

Ο Φιλιππίδης σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Την Πέμπτη, κύριε Γκρην»

«Κι αφού έφταιγα εγώ, γιατί τιμώρησαν εσένα;» αναφωνεί ο ηλικιωμένος κύριος Γκρην σε μια από τις χαρακτηριστικές στιχομυθίες του έργου. Ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει δείξει τη κωμική στόφα του τόσο ως ηθοποιός όσο και στο σκηνοθετικό τιμόνι. Μετά την καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης «Δάφνες και Πικροδάφνες», επιστρέφει στην πάγια θεατρική του στέγη τα τελευταία 17 χρόνια, το θέατρο Μουσούρη, αναλαμβάνοντας και τα δύο πόστα. Η παράσταση «Την Πέμπτη, κύριε Γκρην», το πρώτο έργο του πολυβραβευμένου Τζεφ Μπάρον, έλαβε διθυραμβικές κριτικές από τον ξένο τύπο, ενώ συστήθηκε και στο ελληνικό κοινό από τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο.

Ο συγγραφέας έχει χαρακτηρίσει το έργο ως μια «κωμωδία με δραματικές προεκτάσεις» και αυτό ακριβώς είναι. Ο Μπάρον δημιουργεί μια διελκυστίνδα, σε περιοδικά διαστήματα, ανάμεσα σε δύο αντικρουόμενους χαρακτήρες. Αυτή είναι η αφετηρία του για να στήσει μια παράσταση-«εκκρεμές» ανάμεσα στην κωμωδία και στο υπαρξιακό δράμα και να αναδείξει θέματα όπως η αλλοτρίωση, η διαφορετικότητα και το γενεαλογικό χάσμα. Ο Πέτρος Φιλιππίδης αναλαμβάνει τον ρόλο που αρχικά ερμήνευσε ο εμβληματικός καρατερίστας Ίλαϊ Γουάλακ, ενώ το πρωταγωνιστικό δίδυμο συμπληρώνεται από τον νέο ηθοποιό Δημήτρη Γκοτσόπουλο. Υπόσχονται να μας αφηγηθούν μια τρυφερή και ανθρώπινη ιστορία που θα κάνει πρεμιέρα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Άτλας της δεκαετίας του 2000": Νέες φωτογραφίες και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την παράσταση του Παντελή Φλατσούση

Βλέπουμε νέο υλικό από τη Κεντρική Σκηνἠ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, όπου ο σκηνοθέτης θα έχει μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Δημήτρη Παπανικολάου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/05/2024

"Άλλες εποχές": Βλέπουμε νέες φωτογραφίες από το έργο του Πίντερ για τα αινίγματα της μνήμης

Νέα ματιά στο σκηνοθετικό σύμπαν του Άρη Τρουπάκη μάς δίνουν οι φωτογραφίες από τη σκηνή του θεάτρου της Οδού Κυκλάδων, όπου ερμηνεύουν ο Δημήτρης Αλεξανδρής, η Δέσποινα Κούρτη και η Ερατώ Πίσση.

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ένα κορυφαίο ανέβασμα Μπέκετ από τον Θόδωρο Τερζόπουλο

Είδαμε στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση τη μνημειώδη παράσταση που σκηνοθέτησε ο διεθνής Έλληνας δημιουργός με το ιταλικό Emillia Romagna Teatro.

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.