Οι Έλληνες χορογράφοι που θα δούμε στο Φεστιβάλ Αθηνών

Γέφυρες με αναγνωρισμένους Έλληνες χορογράφους συνεχίζει να στήνει το Φεστιβάλ Αθηνών, ενώ δίνει βήμα και σε νεότερους.

Οι Έλληνες χορογράφοι που θα δούμε στο Φεστιβάλ Αθηνών

Γέφυρες με αναγνωρισμένους Έλληνες χορογράφους συνεχίζει να στήνει το Φεστιβάλ Αθηνών, ενώ δίνει βήμα και σε νεότερους.

Ανδρονίκη Μαραθάκη

Οι Έλληνες χορογράφοι που θα δούμε στο Φεστιβάλ Αθηνών - εικόνα 1

Μια από τις πιο δυναμικές παρουσίες της νέας γενιάς παίρνει το φεστιβαλικό βάπτισμα με το «It’s not about if you will love me tomorrow», χορογραφία που διερευνά την έννοια του συλλογικού δοκιμάζοντας την ισορροπία τεσσάρων χορευτών (Πειραιώς 260, στις14, 15/6).

Άρης Παπαδόπουλος-Μάρθα Πασακοπούλου

Οι Έλληνες χορογράφοι που θα δούμε στο Φεστιβάλ Αθηνών - εικόνα 2

Γνωστοί ως ομάδα arisandmartha τους είδαμε πρώτη φορά στην πλατφόρμα χορού Aerowaves 2018. Στη νέα τους χορογραφία «Lucy. Tutorial for a ritual» παίζοντας με τα στοιχεία της έκστασης και της παρατήρησης αναρωτιούνται πόσο διασώζονται οι τελετουργικές πρακτικές στην καθημερινότητα μας; (Πειραιώς 260, στις 27, 28/6).

Γιάννης Μανταφούνης, Χρήστος Παπαδόπουλος, Αντώνης Φωνιαδάκης

Οι Έλληνες χορογράφοι που θα δούμε στο Φεστιβάλ Αθηνών - εικόνα 3

Τρεις γνωστοί Έλληνες χορογράφοι συνεργάστηκαν μεταξύ τους αλλά και, με το τον Γάλλο Cyril Baldy στην σπονδυλωτή παράσταση «Growing!» που αναδεικνύει τις δυνατότητες των νέων χορευτών της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (Πειραιώς 260, στις 4-6/7).

Ιωάννα Πορτόλου

Οι Έλληνες χορογράφοι που θα δούμε στο Φεστιβάλ Αθηνών - εικόνα 4

Μαζί με τους χορευτές της ομάδας Griffón μπαίνουν στο… «Kaos». Η νέα της παράσταση εστιάζει στην ανθρώπινη προσπάθεια να δημιουργήσει μια έννομη τάξη ορίων, αρμονίας και συλλογικοτήτων μέσα από την πάλη με το χάος (Μικρή Επίδαυρο στις, 12-13/7).

Περισσότερες πληροφορίες

It’s not about if you will love me tomorrow_Μέρος 2

  • Χορός
  • Διάρκεια: 60 '

Σε αυτό το δεύτερο μέρος του δίπτυχου, οι ερμηνευτές δοκιμάζουν τα όριά τους σε μια νέα τάξη πραγμάτων, αφού ό,τι πιο βέβαιο, το έδαφος, αποσταθεροποιείται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Γρηγόρης Βαλτινός: "Το "Da" είναι μια μέθοδος ζωής"

Ένα έργο που γλυκαίνει την ψυχή είναι το αυτοβιογραφικό "Da" του Χιού Λέοναρντ. Μας το επιβεβαιώνει ο Γρηγόρης Βαλτινός, o οποίος ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο στην παράσταση που σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας στο Ιλίσια (από 8/10).

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
07/10/2022

"Lebensraum": Ένα μονόπρακτο πείραμα για την καλοσύνη

Το επίκαιρο έργο του Θανάση Τριαρίδη που εμπνέεται από την ναζιστική, επεκτατική θεωρία του Ζωτικού Χώρου, επιστρέφει για δεύτερη σεζόν στο Faust.

Το Μικρό Εθνικό συζητά στην διημερίδα "Έφηβοι, θέατρο και κοινωνία"

Το εφηβικό θέατρο βρίσκεται στο επίκεντρο της διήμερης εκδήλωσης που διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος "Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο" στο Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά.

"Ζορμπάς": Όσα είπαν οι πρωταγωνιστές και οι συντελεστές για την παράσταση

Πάρτε μία πρώτη γεύση από την θεατρική μεταφορά του εμβληματικού έργου του Νίκου Καζαντζάκη μέσα από τα λόγια του θιάσου.

Στον "Κωλόκαιρο" πρωταγωνιστεί ο Στάθης Σταμουλακάτος στο "Τζένη Καρέζη"

Το νέο έργο του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου, απότοκο της τάσης του σκληρού ρεαλισμού, σκηνοθετεί ο Γιώργος Παλούμπης, με φόντο ένα παρακμιακό νυχτερινό κέντρο της Ελευσίνας.

Ο Τουλούζ-Λοτρέκ ζωντανεύει στο Ολύμπια μέσα από ένα δυνατό υποκριτικό ντουέτο

Θανάσης Τσαλταμπάσης και Βερόνικα Αργέντζη πρωταγωνιστούν στην παράσταση "Τουλούζ Λοτρέκ - Η φαντασία της αμαρτίας" του Χριστόφορου Χριστοφή, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".