Συνάντηση με τον Τόρμπεν Μπετς στο Αγγέλων Βήμα

Ο πενηντάχρονος Βρετανός Τόρμπεν Μπετς, συγγραφέας των «Άτρωτων» έρχεται στο Αγγέλων Βήμα να μιλήσει με το κοινό για την πολιτική, τη ζωή και το θέατρο.

Συνάντηση με τον Τόρμπεν Μπετς στο Αγγέλων Βήμα

Η Μαργαρίτα Δαλαμάγκα – Καλογήρου μεταφράστρια του έργου «Invincible» του Τόρμπεν Μπετς και ψυχή του Αγγέλων Βήμα μαζί με τον σκηνοθέτη Σταύρο Στάγκο και τους συντελεστές της παράστασης «Οι άτρωτοι» υποδέχονται το Σάββατο 23/3, τον πενηντάχρονο Βρετανό συγγραφέα. O Μπετς αμέσως μετά την απογευματινή παράσταση (ώρα 6.30 μ.μ.) θα μιλήσει για το έργο του και θα συζητήσει με τους θεατές για το θέατρο και την πολιτική. Αυτό το δίπολο φαίνεται να τον απασχολεί άλλωστε και στη δραματουργία του, γράφοντας με έναν ρεαλισμό που δεν αποκλείει το κωμικό και το ποιητικό στοιχείο.

Χαρακτηριστικό δείγμα γραφής του είναι «Οι άτρωτοι» που παίζονται με πρωταγωνιστές τους Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Μιχάλη Μαρκάτη, Ειρήνη Μπαλτά και Γιάννη Μπουραζάνα. Στο έργο η Έμιλυ και ο Όλιβερ, αποφασίζουν να μετακομίσουν σε μία αγγλική επαρχιακή πόλη, λόγω της οικονομικής κρίσης. Εκεί θα γνωρίσουν τους γείτονες τους, την Ντων και τον Άλαν. Η συνάντηση τους θα είναι καταλυτική για τη ζωή τους καθώς και, οι τέσσερις χαρακτήρες του έργου καλούνται να υπερασπιστούν τα όνειρα τους όσο επώδυνο κι αν είναι.

Σύντομο βιογραφικό του Τόρμπεν Μπετς

Συνάντηση με τον Τόρμπεν Μπετς στο Αγγέλων Βήμα - εικόνα 1

Γεννήθηκε στο Lincolnshire της Μεγάλης Βρετανίας, έχει σπουδάσει Αγγλική φιλολογία και γλώσσα και ζει κοντά στη Σκωτία με την οικογένεια του. Είχε στόχο την κατάρτιση του στο χώρο της υποκριτικής αλλά τον κέρδισε η θεατρική γραφή. Στα θεατρικά έργα του δημιουργεί ένα δίπολο, συνδυάζοντας το σκοτεινό στοιχείο με τον κωμικό κοινωνικό ρεαλισμό, θυμίζοντας έργα των: Άλαν Αίηκμπορν ή του Μάικ Λη. Παρά τις ομοιότητες, έχει συνθέσει ένα πρωτότυπο στυλ με τραγικά μαζί και ποιητικά συστατικά.

Έχει διακριθεί από τον κριτικό της Guardian Michael Billington ο οποίος ανέφερε ότι «είναι απορίας άξιο πώς ο Τόρμπεν Μπετς δεν έχει ακόμη περάσει στα πολύ μεγάλα ονόματα». Το σημαντικό χάρισμα του παρατήρησε και ο Άλαν Αίηκμπορν, που σημειώνει ότι είναι «το πιο συναρπαστικό συγγραφικό ταλέντο που έχει συναντήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια». Διάκριση δέχτηκε και από το περιοδικό Time Out, που ξεχώρισε τον Τόρμπεν Μπετς ως «έναν ασυνήθιστα ταλαντούχο θεατρικό συγγραφέα, λαμπερό και προκλητικό». Τα έργα του πέραν της Μεγάλης Βρετανίας, έχουν συναντήσει και θεατρικές σκηνές στην Ισπανία, στις ΗΠΑ, την Αργεντινή, την Τσεχία, το Μεξικό και, τώρα για πρώτη φορά σε ελληνικό θέατρο, στο Αγγέλων Βήμα.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι άτρωτοι

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 110 '

Η οικονομική κρίση θέλει ένα ζευγάρι μεσοαστών Λονδρέζων διανοουμένων κι ένα λαϊκό ζευγάρι ντόπιων να κατοικούν δίπλα δίπλα σε μια κωμόπολη της Βόρειας Αγγλίας, γεγονός που τους φέρνει αντιμέτωπους με τις ουσιαστικές αλήθειες της ζωής.

Αγγέλων Βήμα

Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

O Μάνος Καρατζογιάννης γράφει για την "Κασέτα" της Λούλας Αναγνωστάκη

Δείτε νέες φωτογραφίες και διαβάστε το κείμενο του σκηνοθέτη και ηθοποιού Μάνου Καρατζογιάννη για την παράσταση του αναρχικού έργου μίας από τις πιο σημαντικές και δυναμικές γυναικείες μορφές της νεοελληνικής δραματουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
26/04/2024

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.