Τι θα δούμε στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά το 2019 – 2020;

Με πολλές προσδοκίες μας γέμισε ο Νίκος Διαμαντής, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ανακοινώνοντας το πρόγραμμά του σε βάθος διετίας.

Τι θα δούμε στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά το 2019 – 2020;

Σύγχρονες παραγωγές, ρεπερτόριο υψηλού επιπέδου, καινοτομία, εξωστρέφεια, κινητικότητα και συνεργασίες, άνοιγμα προς την τοπική κοινωνία και την νεολαία, εργαστήρια… Σε όλα αυτά πόνταρε ο Νίκος Διαμαντής αναλαμβάνοντας την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και αυτούς τους στόχους συνεχίζει να θέτει (και να εξελίσσει) έχοντας την στήριξη της δημοτικής αρχής. Την περσινή χρονιά, το Δημοτικό του Πειραιά δέχτηκε 120.000 θεατές, γεγονός που δημιουργεί προσδοκίες για ακόμα μεγαλύτερη ανταπόκριση το φετινό χειμώνα.

Στη συνέντευξη τύπου που έγινε για την ανακοίνωση του ρεπερτορίου με ορίζοντα διετίας ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Επιδίωξή μας ήταν το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά να είναι ένα θέατρο ανοιχτό και προσβάσιμο σε όσο το δυνατόν περισσότερους Πειραιώτες - και όχι μόνο. Το θέατρο φυσικά και δεν είναι για μία καλλιτεχνική “ελίτ”. Θέλαμε ένα θέατρο ανοιχτό σε όλους και το πετύχαμε».

Τι θα δούμε στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά το 2019 – 2020; - εικόνα 1
«Ρένα»

Σας έχουμε ξαναγράψει για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που ανακοίνωσε ο Νίκος Διαμαντής για τη σεζόν 2018-2019. Στις 22/11 είναι η πρεμιέρα του «Θείου Βάνια» του Τσέχωφ σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο, 10/12 θα δούμε δραματοποιημένη τη «Ρένα» - το τελευταίο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη με την Υρώ Μανέ, 13/12 ξεκινά το site specific project της Ρούλας Πατεράκη πάνω στο «Πεθαίνω σαν χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη, 21/1 ανεβαίνουν οι «Κούκλες» (βασισμένες στο «Κουκλόσπιτο» του Ίψεν) σε σκηνοθεσία Νικόλα Ανδρουλάκη, 22/2 ακολουθεί ο «Βόϋτσεκ» του Γκέοργκ Μπύχνερ σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου με τον Γιώργο Γάλλο στον ομώνυμο ρόλο, 20/3 η Όλια Λαζαρίδου και Νίκος Ξυδάκης θα παρουσιάσουν το ποιητικό αφήγημα «Με μια αναπνοή», ενώ 3/5 θα δούμε την παράσταση «Ο κύκλος του Έρωτα (Το γαϊτανάκι)» του Άρθρουρ Σνίτσλερ σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοξενεί την έκθεση του Χρήστου Μποκόρου, με εμβληματικά έργα του, ενώ συνεργάζεται με την «Αθήνα 2018 -Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, το Αρχαιολογικό και Ναυτικό Μουσείο Πειραιά αλλά και άλλους φορείς, σε ποικίλες δράσεις που ανοίγονται στην πόλη.

Τι θα δούμε τη σεζόν 2019-2020;

Τι θα δούμε στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά το 2019 – 2020; - εικόνα 2

Τρεις είναι οι μεγάλες παραγωγές που μπαίνουν σε διαδικασία προετοιμασίας : η μουσικοθεατρική παράσταση για την ελευθερία «Ο Χορός της φωτιάς» σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη με τον Χρήστο Λούλη και την Ιωάννα Παππά (31/10), ο σεξπηρικός «Μάκβεθ» με τον Δημήτρη Λιγνάδη να σκηνοθετεί και να πρωταγωνιστεί δίπλα στη Μαρία Κίτσου (7/2) και ο «Ματωμένος γάμος» του Λόρκα σε σκηνοθεσία του Νίκου Διαμαντή (25/4).

Τον προγραμματισμό συμπληρώνουν η «Φαίδρα» του Ρακίνα σε σκηνοθεσία Εφης Θεοδώρου και μετάφραση Στρατή Πασχάλη (15/9), το νέο έργο του Μανώλη Τσίπου «Ινδονησιακή ιστορία» που διαπραγματεύεται την ματαιότητα του (ανθρώπινου) μεγαλείου (14/10), ένα αφιέρωμα στην αρχαία τραγωδία που θα φιλοξενηθεί σε αρχαιολογικούς χώρους επτά νησιών που ανήκουν στο δήμο Πειραιά καθώς και το «Φεστιβάλ Νεοελληνικού έργου» που θα εστιάσει στο έργο της Λούλας Αναγνωστάκη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

O Μάνος Καρατζογιάννης γράφει για την "Κασέτα" της Λούλας Αναγνωστάκη

Δείτε νέες φωτογραφίες και διαβάστε το κείμενο του σκηνοθέτη και ηθοποιού Μάνου Καρατζογιάννη για την παράσταση του αναρχικού έργου μίας από τις πιο σημαντικές και δυναμικές γυναικείες μορφές της νεοελληνικής δραματουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
26/04/2024

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.