Παγκόσμια πρεμιέρα και δίγλωσση παράσταση στο Από Μηχανής

Ο Δημήτρης Μυλωνάς συνεργάζεται με τον Στέλιο Μάινα και την Κάτια Σπερελάκη στο ολοκαίνουργιο έργο του Bruce Hooch που ανεβαίνει για πρώτη φορά παγκοσμίως σε δυο γλώσσες.

Παγκόσμια πρεμιέρα και δίγλωσση παράσταση στο Από Μηχανής

Ο Δημήτρης Μυλωνάς συνεργάζεται με τον Στέλιο Μάινα και την Κάτια Σπερελάκη στο ολοκαίνουργιο έργο του Bruce Hooch που ανεβαίνει για πρώτη φορά παγκοσμίως σε δυο γλώσσες.

Παγκόσμια πρεμιέρα και δίγλωσση παράσταση στο Από Μηχανής - εικόνα 1

Το Από Μηχανής Θέατρο διανύει το δεύτερο χρόνο λειτουργίας του υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Μυλωνά, ενώ δίνει από τώρα τον παλμό της νέας θεατρικής σεζόν στο πολυπολιτισμικό Μεταξουργείο συνεχίζοντας με δυναμικές ρεπερτοριακές επιλογές. Από τον Οκτώβριο το Από Μηχανής παρουσιάζει σε παγκόσμια πρώτη πρεμιέρα τον «Κήπο» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, το τελευταίο έργο του Καναδού ηθοποιού και συγγραφέα Bruce Gooch με πολλές επιτυχημένες παραγωγές σε Η.Π.Α και Καναδά στο ενεργητικό του. Πρωταγωνιστεί ένα ζευγάρι σπουδαίων ηθοποιών, ζευγάρι και στη ζωή, ο Στέλιος Μάινας και η Κάτια Σπερελάκη, η οποία μάλιστα έχει κάνει και τη μετάφραση του έργου.

Όπως μαρτυρά ο πρωτότυπος τίτλος του έργου “Tangled Garden”, πρόκειται για έναν «Κήπο» που αποτελεί πεδίο συνάντησης δύο διαμετρικά αντίθετων προσωπικοτήτων που εμπλέκονται μεταξύ τους, γνωρίζονται, αντιπαρατίθενται και εν τέλει τολμούν «να αγαπήσουν και να αγαπηθούν». Μία διόλου αναμενόμενη συνέχεια στη γνωριμία του Μπάρι και της Λουίζ. Δύο μοναχικοί άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους, εκείνος οικοδόμος πρώην βετεράνος του Βιετνάμ, εκείνη καθώς πρέπει, άψογη επαγγελματίας, με ποιητικές ανησυχίες, που έχει προσληφθεί για να τον φροντίζει μετά από την εγχείρηση στο γόνατό του. Οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές γι’ αυτό το αναπάντεχο ζευγάρι και η απόσταση που τους χωρίζει μεγάλη. Η προσπάθεια να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, όμως, θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη σωτηρία.

Παγκόσμια πρεμιέρα και δίγλωσση παράσταση στο Από Μηχανής - εικόνα 2

Η παράσταση ανεβαίνει σε συνεργασία με την εταιρεία θεάτρου New Fangled Stages, με έδρα το Τορόντο, της οποίας ο Bruce Gooch είναι ιδρυτικό μέλος μαζί με την Lynn Voght, οι οποίοι θα πρωταγωνιστήσουν και στην αγγλική παραγωγή του έργου που θα φιλοξενήσει το Από Μηχανής Θέατρο παράλληλα με την ελληνική εκδοχή.

Το σκηνοθετικό σημείωμα του Δημήτρη Μυλωνά για τον «Κήπο»

«Στη «ξηρή» ζωή των δύο ηρώων, ο «Κήπος» είναι μία όαση. Εκεί θα συναντηθούν, εκεί θα προσπαθήσουν να αρθρώσουν μια κοινή γλώσσα, εκεί θα αναζητήσουν ρωγμές για να εισχωρήσουν και να τολμήσουν να. Παρά τις αντιθέσεις τους. Παρά τις αποτυχίες που κουβαλάνε. Παρά το δισταγμό. Ο «Κήπος» μετατρέπεται σε έναν τόπο διαπραγμάτευσης με τον άλλο, προπαντός όμως με τον ίδιο τους τον εαυτό. Η απόφαση, κόντρα στις συνθήκες, να χαράξουν μια κοινή διαδρομή, είναι άλλοτε ανακουφιστική άλλοτε επώδυνη, πάντα όμως γενναία. Κι ακόμα κι αν δεν ξέρουμε πόσο γερή είναι αυτή η γέφυρα συνάντησης που επιθυμούν να χτίσουν μαζί, το γεγονός ότι το προσπαθούν, έχει για μένα κάτι το μεγαλειώδες».

Περισσότερες πληροφορίες

Ο κήπος

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Δύο μοναχικοί άνθρωποι συναντιούνται, σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν τη μεγάλη απόσταση που τους χωρίζει και να βρουν τη σωτηρία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Άτλας της δεκαετίας του 2000": Νέες φωτογραφίες και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την παράσταση του Παντελή Φλατσούση

Βλέπουμε νέο υλικό από τη Κεντρική Σκηνἠ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, όπου ο σκηνοθέτης θα έχει μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Δημήτρη Παπανικολάου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/05/2024

"Άλλες εποχές": Βλέπουμε νέες φωτογραφίες από το έργο του Πίντερ για τα αινίγματα της μνήμης

Νέα ματιά στο σκηνοθετικό σύμπαν του Άρη Τρουπάκη μάς δίνουν οι φωτογραφίες από τη σκηνή του θεάτρου της Οδού Κυκλάδων, όπου ερμηνεύουν ο Δημήτρης Αλεξανδρής, η Δέσποινα Κούρτη και η Ερατώ Πίσση.

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ένα κορυφαίο ανέβασμα Μπέκετ από τον Θόδωρο Τερζόπουλο

Είδαμε στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση τη μνημειώδη παράσταση που σκηνοθέτησε ο διεθνής Έλληνας δημιουργός με το ιταλικό Emillia Romagna Teatro.

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.