Οι εκπρόσωποι της κωμωδίας αποχαιρετούν το 2017 και καλωσορίζουν το 2018 στο αθηνόραμα

Ζητήσαμε από γνωστούς Έλληνες κωμικούς να μας πουν τι θέλουν να ξεχάσουν από τη χρονιά που πέρασε και τι περιμένουν από τη νέα που ξεπροβάλλει…

Οι εκπρόσωποι της κωμωδίας αποχαιρετούν το 2017 και καλωσορίζουν το 2018 στο αθηνόραμα

Ζητήσαμε από τους Έλληνες εκπροσώπους της κωμωδίας στην χώρα μας να μας πουν τι θέλουν να ξεχάσουν από τη χρονιά που πέρασε και τι περιμένουν από τη νέα που ξεπροβάλλει…

Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Οι εκπρόσωποι της κωμωδίας αποχαιρετούν το 2017 και καλωσορίζουν το 2018 στο αθηνόραμα - εικόνα 1
Γιάννης Ζουγανέλης και Βλαδίμηρος Κυριακίδης πρωταγωνιστούν στο «Παράξενο ζευγάρι»

Από το '17 θα ήθελα να ξεχάσω την απίστευτη μοναξιά στην οποία μας έχουν εμπλέξει οι σύγχρονες οικονομικές πολιτικές προσφέροντας μας αδιέξοδες λύσεις για ανάπτυξη χωρίς να ενδιαφέρονται για το ανθρώπινο δυναμικό και την εξέλιξη. Τις συνέπειες των εν λόγω οικονομικών εγχειρημάτων τις αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα μας χάνοντας ουσιαστικές αξίες που θα βοηθούσαν στην πνευματική καλλιέργεια και στην εκγύμναση της αισθητικής μας που τόσα χρόνια κρατάει ψηλά το Ελληνικό σθένος. Από το '18 περιμένω ανάκαμψη στην παιδεία και επικέντρωση στους νέους διότι μόνο αυτοί μπορούν να φέρουν την οποιαδήποτε αλλαγή μέσα στα χρόνια που έπονται. Το χαμόγελο είμαι σίγουρος θα επανέλθει στα πρόσωπά τους και θα ξαναβρούν αυτό το καυστικό και αφοριστικό χιούμορ που ταυτόχρονα υπονομεύει αλλά και εξυψώνει την Ελληνική φυσιογνωμία και σε συνδυασμό με την γνώση μοιράζει βατήρες αισιοδοξίας για το μέλλον.

*Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο «Παράξενο ζευγάρι» στο θέατρο Ζήνα.

Δημήτρης Πιατάς

Οι εκπρόσωποι της κωμωδίας αποχαιρετούν το 2017 και καλωσορίζουν το 2018 στο αθηνόραμα - εικόνα 2

Θέλω να ξεχάσω την ύπαρξη του 2017,όσο τι περιμένω από το 2018;...τίποτα! Αλλά αν θέλει να έρθει; ..ας έρθει, μόνο που θα αργήσω λίγο!...έχω ένα ραντεβού!!...

*Τον Δημήτρη Πιατά απολαμβάνουμε στους «Ήρωες» στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

Λάκης Λαζόπουλος

Οι εκπρόσωποι της κωμωδίας αποχαιρετούν το 2017 και καλωσορίζουν το 2018 στο αθηνόραμα - εικόνα 3

Από το 2017 θέλω να τα ξεχάσω όλα και αν υπήρχε αμνησία σε ενέσιμο θα την χτύπαγα στην μέση του δρόμου. Το 2018 θέλω να αρχίσω να πραγματοποιώ τα όνειρα που είχα κρύψει στο ντουλάπι μου. Α! θα ήθελα και να μην μεγαλώσω το 2018.

Σοφία Φιλιππίδου

Οι εκπρόσωποι της κωμωδίας αποχαιρετούν το 2017 και καλωσορίζουν το 2018 στο αθηνόραμα - εικόνα 4
Η Σοφία Φιλιππίδου σε στιγμιότυπο από την παράσταση "ΑΠΕΛΠΙΣΙΤΟ"

Θέλω να ξεχάσω τις 360 πλαστικές σακούλες που αντιστοιχούν σε κάθε Έλληνα, δηλαδή τις 3 δις σακούλες τον χρόνο, που καταλήγουν στην θάλασσα και τις τρώνε τα ψάρια και ψοφάνε… αυτό θέλω να το ξεχάσω Και περιμένω το 2018 να καταργηθούν οι πλαστικές σακούλες και να αντικατασταθούν με χάρτινες, αλλά ανακυκλώσιμες για να μη «φάμε» και όλα τα δάση σε σακούλες…δηλαδή επιτέλους να γίνουμε συνειδητοί ανακυκλωτές, γιατί θα έχουμε κατά τη γνώμη μου μόνο κέρδη και ψυχολογικά και οικονομικά

*Λάκης Λαζόπουλος και Σοφία Φιλιππίδου πρωτατωνιστούν στο «ΑΠΕΛΠΙΣΙΤΟ» που ξεκινάει τα Χριστούγεννα παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Αριστοτέλειον όπου θα παίζεται μέχρι 7/1 και από 15 Ιανουαρίου επανέρχεται στην Αθήνα, στο Θέατρο Αθηνών κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Δημήτρης Σταρόβας

Οι εκπρόσωποι της κωμωδίας αποχαιρετούν το 2017 και καλωσορίζουν το 2018 στο αθηνόραμα - εικόνα 5

Είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος και προσπαθώ γενικά να βλέπω τα πράγματα από την θετική τους πλευρά. Αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο, αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι ζούμε σε μια χώρα όπου σε πολλές περιπτώσεις η πραγματικότητα ξεπερνά την φαντασία..!! Επειδή θεωρώ ότι ανήκω σε μια κατηγορία ανθρώπων, που σε ένα μεγάλο ποσοστό καθορίζουν μόνοι τους τις τύχες τους, δεν έχω και πολλά να πω για πράγματα που θα επιθυμούσα σε προσωπικό επίπεδο.. Για μένα το 2017 ήταν μια αρκετά καλή και δημιουργική χρονιά..Αν έπρεπε να ξεχάσω κάτι θα ήταν οτιδήποτε θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί..που οφείλεται σε ανθρώπινα λάθη και ενέργειες.. όπως για παράδειγμα το τραγικό συμβάν στη Μάνδρα Αττικής. Για τη χρονιά που έρχεται, εύχομαι να αρχίσει να φαίνεται στον ορίζοντα αυτή η περιβόητη ανάπτυξη που μας υπόσχονται, να νιώσουν σιγά σιγά οι νέοι κυρίως άνθρωποι ασφαλείς και να μην υποχρεώνονται σε αναγκαστική μετανάστευση, γιατί στο τέλος θα μείνουμε στην Ελλάδα μόνο οι παππούδες να τρώμε φασολάδα με κουπόνι και να παίζουμε τάβλι…!!! Καλή χρονιά με υγεία, ελπίδα κα αισιοδοξία..!!!

*O Δημήτρης Σταρόβας πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Στέλιος Καζαντζίδης- Η ζωή του όλη» στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου.

Θανάσης Τσαλταμπάσης

Οι εκπρόσωποι της κωμωδίας αποχαιρετούν το 2017 και καλωσορίζουν το 2018 στο αθηνόραμα - εικόνα 6

Σε προσωπικό επίπεδο δε θέλω να ξεχάσω τίποτα, όχι μόνο από το 2017, αλλά από όλο το παρελθόν μου. Ακόμα κι ο πόνος, οι κακές στιγμές, οι οικονομικές αναποδιές, μια λάθος επιλογή, μια στενοχώρια, ένας θάνατος, όλα καλώς ή κακώς είναι ζωή... Είναι εμπειρίες και σημαντικά όπλα στην καλλιτεχνική μου φαρέτρα. Σε ευρύτερο όμως επίπεδο δεν νιώθω έτσι.... Θέλω λιγότερη μοναξιά σε ανθρώπους που δεν την επιλέγουν αλλά τους συμβαίνει, αφανισμό του ρατσισμού σε όλα τα επίπεδα και ποιότητα στις ζωές μας. Το 2018 θέλω να φέρει στον καθένα ο,τι του λείπει περισσότερο...

*Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης είναι ο «Tσάρλι Τσάπλιν» στο Θέατρο Ακροπόλ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

O Μάνος Καρατζογιάννης γράφει για την "Κασέτα" της Λούλας Αναγνωστάκη

Δείτε νέες φωτογραφίες και διαβάστε το κείμενο του σκηνοθέτη και ηθοποιού Μάνου Καρατζογιάννη για την παράσταση του αναρχικού έργου μίας από τις πιο σημαντικές και δυναμικές γυναικείες μορφές της νεοελληνικής δραματουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
26/04/2024

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.