Χορευτικά ραντεβού σε Λυρική και ΚΣΟΤ

Ανοιχτή Πρόβα, Ανοιχτό Στούντιο…όπως κι αν ονομάζεται η συνάντηση με ανερχόμενους Έλληνες χορογράφους ή χορευτές, το ενδιαφέρον για τους φίλους της εγχώριας χορευτικής σκηνή είναι δεδομένο.

Χορευτικά ραντεβού σε Λυρική και ΚΣΟΤ

Βήμα, βήμα, από καλλιτέχνες Δον Κιχώτες, χτίστηκε η ελληνική χορευτική σκηνή για την οποία είμαστε περήφανοι! Για την ιστορία, στην Ελλάδα τα πρώτα λιθαράκια στον έντεχνο χορό (μπαλέτο και μοντέρνος χορός) έβαλε τη δεκαετία του 1920 η Μαρί Ρεϋμόν, μια από τις πρώτες δασκάλες που ήρθαν στη χώρα μας και το1929 ο Αδάμ Μοριάτιν, ενώ το 1930 η Κούλα Πράτσικα επιστρέφοντας από την Αυστρία όπου σπούδασε το σύστημα Νταλκρόζ, δημιούργησε τη δική της σχολή στην οδό Μασσαλίας. Το 1934 το σχολείο μεταφέρθηκε στην Ομήρου 55, εκεί, όπου σήμερα στεγάζεται η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, το εκπαιδευτικό φυτώριο χορού το οποίο «καλλιεργεί» διαμαντάκια. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή μας καλεί να δούμε τα νέα ταλέντα κι έτσι, από τις 22 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου οι σπουδαστές των προ-επαγγελματικών (Hellenic Junior Dance Company) και επαγγελματικών τμημάτων της ΚΣΟΤ πρωταγωνιστούν στο «Open Studio», τη σπονδυλωτή παράσταση που αναδεικνύει τη σκληρή δουλειά, αλλά και τις δυνατότητες των νεοσσών της χορευτικής σκηνής. Παράλληλα, σε Ανοιχτή Πρόβα Νέων Χορογράφων» μας καλεί, όπως κάθε χρόνο, το Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Θέατρο Ολύμπια, 20 & 21 Ιουνίου. Χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι Αγάπιος Αγαπιάδης, Ελεάνα Ανδρεούδη, Γιώργος Βαρβαριώτης, Ντανίλο Ζέκα, Μαρία Κουσουνή, Mαργαρίτα Κώστογλου, Γιάννης Μπενέτος, Βαγγέλης Μπίκος, Έκτωρ Μπολάνο, Έλτον Ντιμρότσι, Θανάσης Σολωμός και Ελευθερία Στάμου αναλαμβάνουν ρόλο χορογράφου και παρουσιάζουν τα σύντομα έργα τους. Το πολυσυλλεκτικό χορευτικό τοπίο ντύνουν μουσικά κλασικές μελωδίες των Μπετόβεν, Βιβάλντι αλλά και Άστορ Πιατσόλα, όπως και τα πιο μοντέρνα ηχητικά τοπία των Φίλιπ Γκλας, Γιόχαν Γιοχάνσον κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες

Ανοιχτή Πρόβα Νέων Χορογράφων της ΕΛΣ

  • Χορός
  • Διάρκεια: 116 '

Δώδεκα χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάσουν μια δική τους χορογραφία με θέμα και μουσική της επιλογής τους.

Open Studio

  • Σύγχρονος Χορός

Οι σπουδαστές των προ-επαγγελματικών (Hellenic Junior Dance Company) και επαγγελματικών τμημάτων της ΚΣΟΤ, δίνουν και πάλι το παρόν με μια σπονδυλωτή παράσταση που αναδεικνύει τη σκληρή δουλειά, αλλά και τις δυνατότητες των νεοσσών της χορευτικής σκηνής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.