Παντρολογήματα στα Πετράλωνα

Ένα γαμήλιο διήγημα του Στρατή Μυριβήλη παρουσιάζεται σαν site-specific performance στην πλατεία Ελπίδος και καλεί τους θεατές να …παραστούν στο μυστήριο!

Παντρολογήματα στα Πετράλωνα

Με αφορμή τη σύντομη γαμήλια ιστορία του Στρατή Μυριβήλη με τον τίτλο «Η Αστρούλα», από το «Γαλάζιο βιβλίο» του, ο Γιώργος Σίμωνας και οι συνεργάτες του παρουσιάζουν στην πλατεία Ελπίδος στα Πετράλωνα το ιδιαίτερο θεατρικό event «Αυτά που λέγονται», μελετώντας με όρους διαδραστικής περφόρμανς το φαινόμενο, την παράδοση και την ίδια την τελετή του γάμου. Οι θεατές προσέρχονται ως προσκεκλημένοι του μυστηρίου και, κάνοντας την τηλεφωνική κράτηση των θέσεών τους, δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για το αν θέλουν να παραστούν στην προετοιμασία της νύφης στο σπίτι της ή/και στη συνοδεία της μέχρι την πλατεία. Αντί, μάλιστα, για εισιτήριο ισχύει η ελεύθερη συνεισφορά των θεατών …με τη μορφή δώρου στην νύφη και τον γαμπρό.

Η ιστορία του Μυριβήλη αφορά την Αστρούλα, μια ανήσυχη και περίεργη κοπέλα χάνει την ελευθερία και τον ενθουσιασμό της, όταν μπλέκει στα δεσμά του γάμου. Ο 12μελής θίασος, που αποτελείται από τους Βίκυ Λέκκα, Μελαχρινό Βελέντζα, Μαντώ Γιαννίκου, Γιώργο Δρίβα, Έλενα Βογιατζή, Δανάη Ντέμου, Βίβιαν Πανταζή, Αριάδνη Μιχαηλάρη, Νατάσα Στεφανάτου, Ίριδα Μπούρη, Σοφία Μπερδελή και Φιλιώ Σταματοπούλου, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιώργου Σίμωνα, στοχεύει να φέρει σε επαφή τους θεατές με μία ιστορία που αφορά τον σύγχρονο ελληνικό αστικό πολιτισμό και τις αναφορές του, στο μέρος μάλιστα όπου εκτυλίσσεται η ίδια η ιστορία.

Το θεατρικό event «Αυτά που λέγονται» παρουσιάζεται για έξι παραστάσεις στην πλατεία Ελπίδος στα Πετράλωνα, με ελεύθερη είσοδο, από τις 19 έως τις 21/6 και από τις 26 έως τις 28/6 στις 9.30 μ.μ. Κρατήσεις θέσεων στο 2105249903.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.