«Πριν το χάραμα» στα ανοιχτά θέατρα της πόλης

Ένα γνήσιο λαϊκό θέαμα των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα

«Πριν το χάραμα» στα ανοιχτά θέατρα της πόλης

Ένα γνήσιο λαϊκό θέαμα που γεμίζει τις αισθήσεις και ξυπνά τη νοσταλγία το «Πριν το χάραμα» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα ξεκινά την καλοκαιρινή του περιοδεία από το Θέατρο Βράχων (22/6). Σε πάλκο θα μεταμορφωθούν πολλά από τα ανοιχτά θέατρα της χώρας, καθώς η μουσικοθεατρική παραγωγή «Πριν το χάραμα», που θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα, ξεχειλίζει τραγούδια. Η Σοφία Βόσσου, ο Στέλιος Διονυσίου, η Κατερίνα Κούκα, η Μπέτυ Μαγγίρα, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και ο Ορέστης Τζιόβας παίζουν και τραγουδούν στην παράσταση που γέμισε τον περασμένο χειμώνα το θέατρο Βέμπο.

Το λαϊκό τραγούδι κρύβει μέσα του τη συγκίνηση, τους καημούς και τις χαρές των ανθρώπων, συνθέτοντας ένα εκπληκτικό μωσαϊκό με εικόνες από τη νεότερη Ιστορία της Ελλάδας – από την απελευθέρωση στον Εμφύλιο και από τη μεταπολεμική Ελλάδα στη δικτατορία. Και οι ήρωες του έργου είναι άνθρωποι του τραγουδιού που ζουν με πάθος τα… πάθη τους. Οι επόμενοι σταθμοί της παράστασης στην Αττική τον Ιούνιο είναι στο Κηποθέατρο Παπάγου (26/6), στο Αμαλίειο Αμαρουσίου (28/6) και στο Βεάκειο του Πειραιά (30/6).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.