Τεχνοχώρος − Αίθουσα Τέχνης

Λεμπέση 4, Ακρόπολη

Μετά από την ανακαίνισή του το 2010, η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος Art Gallery στην Ακρόπολη –που ήδη για μία επταετία αποτελούσε εκθεσιακό χώρο της Ένωσης Ελλήνων χαρακτών– πέρασε σε μία νέα περίοδο, ανοίγοντας περισσότερο την αγκαλιά του στη σύγχρονη τέχνη και τις διαφορετικές μορφές έκφρασης (ζωγραφική, γλυπτική, εγκαταστάσεις, video art κα). Συχνά, συμμετέχει σε διεθνή εικαστικά δρώμενα.

 • Γκαλερί

Enterprise projects

Χαλκηδόνος 56-58, Αμπελόκηποι

Με χρονιά έναρξης το 2015, η Δανάη Γιαννόγλου και ο Βασίλης Παπαγεωργίου μεταμόρφωσαν ένα παλιό υπόγειο συνεργείο-φανοποιείο στους Αμπελόκηπους σε χώρο τέχνης. Το λεγόμενο Enterprise Projects στοχεύει στον πειραματισμό και τη συνδιαλλαγή ανάμεσα στην καλλιτεχνική σκηνή, το αθηναϊκό κοινό αλλά και τον ίδιο τον χώρο που φιλοξενεί το project.

 • Γκαλερί

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης "Ιλεάνα Τούντα"

Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι

Περισσότερες από 250 εκθέσεις σύγχρονης τέχνης και πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (μουσικά events, παρουσιάσεις, διαλέξεις κ.ο.κ.) έχουν φιλοξενηθεί μέχρι σήμερα στον πολυχώρο «Ιλεάνα Τούντα», που ιδρύθηκε το 1988 και συνδέθηκε με την πρωτοπορία των ‘90s στην αθηναϊκή arty κοινότητα. Το παλιό βιομηχανικό (και ανακαινισμένο) κτίριο φιλοξενεί δύο εκθεσιακούς χώρους και εστιατόριο.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2106439466

The Box

Δορυλαίου 12, πλατεία Μαβίλη, Αμπελόκηποι

Μέσα στα πλαίσια του The Box, ενός εγχειρήματος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα την Αθήνα και σκοπό την προβολή/ προώθηση σύγχρονων δημιουργών από τις εφαρμοσμένες τέχνες, τη μουσική και τον κινηματογράφο, οργανώνονται εκθέσεις, δρώμενα αλλά και πολυποίκιλες δράσεις ή αφιερώματα. Στον ομώνυμο πολυχώρο στο κέντρο της πόλης συνολικής επιφάνειας 250 τ.μ. υπάρχει εκθεσιακός χώρος αλλά και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι γραφείο ή συναντήσεων.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2106463788

Φωκίδος Project Space

Φωκίδος 21, Αμπελόκηποι

Ένα πρότζεκτ με πολλά πρόσωπα, από καλλιτέχνες με βάση ένα διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους. Εκθέσεις, performances, ομιλίες σε έναν χώρο που προωθεί τον διάλογο, πέρα από τα όρια που βάζει η αγορά.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 6978412994

Beton 7

Πύδνας 7, Βοτανικός

Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton7 ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2009 στην περιοχή του Βοτανικού και στοχεύει στην προώθηση της διαπολιτισμικής επικοινωνίας με κάθε μορφή τέχνης. Φιλοξενεί πολιτιστικά events και προσωπικότητες από την ελληνική και διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα, διαθέτοντας αίθουσα τέχνης, χώρο παραστάσεων και cafe.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2107512625

Space52

Καστοριάς 52, Γκάζι

Λίγα μέτρα μακριά από το μετρό του Κεραμεικού, το ισόγειο του Space52 υποστηρίζει τους καλλιτέχνες της Αθήνας, επιχειρώντας να αναπτύξει ένα δίκτυο ανάμεσα στην τοπική και την παγκόσμια δραστηριότητα εικαστικών, διανοητών και θεωρητικών. Φιλοξενεί εκθέσεις, εργαστήρια και άλλα δρώμενα.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 6977041634

Χώρος Τέχνης -ισμός

Ευπατριδών 17 & Τριπτολέμου, Γκάζι

Χρησιμοποιώντας μία εννοιολογική ερμηνεία της κατάληξης «-ισμός», ο χώρος που στεγάζεται γωνία της πολυσύχναστης οδού Τριπτολέμου με την πιο «ήσυχη» οδό Ευπατρίδων δείχνει την αγάπη του για τη σύγχρονη τέχνη φιλοξενώντας εκθέσεις και άλλα events.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2103463990

Circuits and Currents

Νοταρά 13 & Τοσίτσα, Εξάρχεια

Στο πλαίσιο της σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας έχει δημιουργηθεί ένα πολιτιστικό πρότζεκτ με τη συμμετοχή φοιτητών, που στεγάζεται στα Εξάρχεια και ακούει στο όνομα «Circuits and Currents». Φιλοξενώντας εκθέσεις, ομιλίες και εργαστήρια, αποτελεί ένα meeting point καλλιτεχνών, ερευνητών και θεωρητικών από διάφορα πεδία.

 • Γκαλερί

CheapArt

Θεμιστοκλέους & Αν. Μεταξά 25, Εξάρχεια

Η ομάδα της Cheapart στεγάζεται σ’ ένα νεοκλασικό γωνιακό στα Εξάρχεια εδώ και δύο δεκαετίες και καλεί καλλιτέχνες να αναπτύξουν με ελευθερία τις κατευθύνσεις των έργων τους, χωρίς να εμπλέκεται στο θέμα των πωλήσεων. Σκοπός της είναι η υλοποίηση εκθέσεων με πειραματικό και ερευνητικό χαρακτήρα, αναπτύσσοντας ένα συνεχώς διευρυνόμενο καλλιτεχνικό δίκτυο και μία πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2103817517

3137

Μαυρομιχάλη 137, Νεάπολη

Ένας αυτοδιαχειριζόμενος χώρος τέχνης, που αποτελεί σημείο συνάντησης, δημιουργίας και συνεργασίας καλλιτεχνών. Λειτουργεί συγκεκριμένες φορές το χρόνο, φιλοξενώντας εκθέσεις, εργαστηριακά πρότζεκτ, ομιλίες, παρουσιάσεις και διάφορες δράσεις.

 • Γκαλερί

Bernier/Eliades

Επταχάλκου 11, Θησείο

Ιστορική γκαλερί, που ιδρύθηκε το 1977 από τον Jean Bernier στο πρώτο σπίτι του Αλέξανδρου Ιόλα, στα σκαλάκια της Μαρασλή στο Κολωνάκι. Από την πρώτη κιόλας έκθεση με τον Γιάννη Κουνέλλη, στις προθέσεις της γκαλερί Jean Bernier (μετέπειτα Bernier/Eliades) ήταν να φέρει το διψασμένο για σύγχρονη τέχνη αθηναϊκό κοινό της εποχής κοντά στο έργο πρωτοπόρων Ευρωπαίων και Αμερικανών καλλιτεχνών. Από τα τέλη της δεκαετίας του '90 στεγάζεται σ’ ένα όμοφο νεοκλασικό στο Θησείο, κι εργάζεται δυναμικά στον τομέα της σύγχρονης τέχνης με συνεπή συμμετοχή στις πιο σημαντικές διεθνείς art fairs (art basel, artbasel miami κ.α.).

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2103413935

Eleni Koroneou Gallery

Δημοφώντος 30, Θησείο

Ιδρυθείσα από το 1989, η γκαλερί της Ελένης Κορωνέου εστιάζει στη σύγχρονη τέχνη και στην προώθηση καινοτόμων και πρωτοπόρων εικαστικών ιδεών από μία μεγάλη γκάμα μέσων και υφολογιών. Από το 2009, ο χώρος μεταφέρθηκε στη γειτονιά του Θησείου, με συνιδιοκτήτρια την Αλεξάνδρα Οικονόμου. Η γκαλερί έχει καταγράψει στο ιστορικό της αρκετές συμμετοχές σε διεθνή και εγχώρια φουάρ.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2103411748

Iris Gallery

Αντήνορος 12, Κάραβελ, Ιλίσια

Ξεκινώντας το 1988 και μετά από 30 χρόνια συνεπούς λειτουργίας, ο χώρος τέχνης Ίρις-Μαρίζα Φασιανού συνεχίζει να παρουσιάζει νέους καλλιτέχνες αλλά και να φιλοξενεί ανά περιόδους σημαντικά έργα από συλλογές ιδιωτών.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2107241580

Depo Darm Contemporary Art Space

Ηρώων Σκοπευτηρίου 54-56, Καισαριανή

Ένας χώρος σύγχρονης τέχνης δίπλα από το ιστορικό Σκοπευτήριο Καισαριανής που εστιάζει στην επιλογή και την προώθηση του οπτικού έργου από νέους αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες. Λευκό και μινιμαλιστικό, με αυστηρές κάθετες και οριζόντιες γραμμές, το εκθεσιακό δωμάτιο αφήνει τα έργα να κεντρίσουν το βλέμμα του θεατή.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2107601177

A – DASH

Ασκληπιού 74, Νεάπολη

Με την ανακαίνιση ενός έρημου διατηρητέου νεοκλασικού στο κέντρο, το 2016, γεννήθηκε μέσω crowdfunding ένας από τους πλέον ενεργούς artist run χώρους της πόλης. Τέσσερις καλλιτέχνιδες από διαφορετικές χώρες διαμόρφωσαν ένα συνεργατικό project space με κύριο στόχο την συνδιαλλαγή και την επικοινωνία, την ανταλλαγή και τη ζύμωση, μέσω εργαστηρίων, εκθέσεων, open call και πειραματικών project.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2114070585

Allouche Benias Gallery

Κανάρη 1, Σύνταγμα

Η γνωστή γκαλερί της Νέας Υόρκης εκπέμπει στο μέγαρο Δεληγεώργη, στο εμβληματικό κτίριο του Κολωνακίου, δημιούργημα του Έρνεστ Τσίλερ, που παρέμενε ανενεργό έπειτα από την μετακόμιση της Ταινιοθήκης Ελλάδος. Μετά από την πλήρη ανακαίνιση και προσεκτική κτιριακή επιμέλεια από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, η πρωτοβουλία του Γάλλου Eric Allouche και του συνεργάτη του Γιώργου Μπενία γέννησε έναν ισχυρό εικαστικό σημείο στο κέντρο της πόλης, που σκοπεύει να δημιουργήσει ένα διευρυμένο δίκτυο, τόσο καταξιωμένων, όσο και ανερχόμενων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο με κέντρο τη σύγχρονη τέχνη.

 • Εικαστικά
 • τηλ.: 2103389111

Τρ.-Παρ.: 11 π.μ. – 7 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. – 5 μ.μ.

Art Zone 42

Βασ. Κωνσταντίνου 42, Καλλιμάρμαρο

Η αίθουσα τέχνης «ART ZONE 42» έχει δημιουργήσει από το 2007 ένα εικαστικό spot πάνω στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Ανά περιόδους φιλοξενούνται εκθέσεις από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν διάφορα εκφραστικά μέσα.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2107259549

Daily Lazy Projects / Athens

Σίνα & Βησσαρίωνος 9, Ακαδημία

Η ανεξάρτητη καλλιτεχνική κολεκτίβα Daily Lazy ξεκίνησε την πορεία της στην Αθήνα το 2011 ως εναλλακτική πλατφόρμα παρουσίασης νέων έργων από όλο τον κόσμο. Στο χώρο Daily Lazy Projects / Athens παρουσιάζονται εκθέσεις και δρώμενα τόσο εγχώριων όσο και ξένων καλλιτεχνών.

 • Γκαλερί

Εικαστικός κύκλος Sianti

Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Ευαγγελισμός

Η Βασιλική και ο Θεόδωρος Σιαντής έχουν πλέον αναλάβει τα ηνία του χώρου τέχνης με τριανταπεντάχρονο ιστορικό, από τα χέρια του πατέρα τους και συνιδρυτή του εγχειρήματος Φάνη Σιαντή. Στο σημερινό, πλέον, κτίριο πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη, συνδυάζεται ο εκθεσιακός χώρος με το art shop, όσο ανά τακτά χρονικά διαστήματα φιλοξενούνται σημαντικοί Έλληνες δημιουργοί με έμφαση στη τέχνη της μεταξοτυπίας.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2107245432

Ena Art Gallery

Βαλαωρίτου 9Γ, Σύνταγμα

Οι αίθουσες τέχνης kaplanon.galleries (kaplanon5 & ena) προωθούν ανερχόμενους αλλά και καταξιωμένους εικαστικούς της χώρας, συμμετέχοντας σε διεθνείς εκθέσεις τέχνης αλλά και στα σημαντικότερα εγχώρια φουάρ. Στην πλευρά της ιστορικής Νεάπολης και οι δύο χώροι εστιάζουν στον τομέα της ζωγραφικής, της χαρακτικής και της γλυπτικής.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2103388501

Hot Wheels Athens

Πατησίων 41, Πολυτεχνείο

Τοποθετημένο πάνω στην Πατησίων, λίγα μέτρα μακριά από την Ομόνοια, το project space των εικαστικών Hugo Wheeler και Julia Gardener ενώνει εγχώριους και ξένους δημιουργούς σε κοινά καλλιτεχνικά εγχειρήματα. Μεταξύ άλλων, εκδίδει zines βασισμένα σε εκθέσεις και εικαστικά happenings.

 • Εικαστικά

Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Σαβ.: 12-8 μ.μ.

Gallery 7

Σόλωνος 20 & Βουκουρεστίου, Κολωνάκι

Κρατώντας από το 1983, η γκαλερί στο κέντρο της πόλης ισορροπεί ανάμεσα στα παραδοσιακά και τα σύγχρονα μέσα εικαστικής δημιουργίας. Ζωγραφική, φωτογραφία, video art, χαρακτική και εγκαταστάσεις από καταξιωμένους αλλά και φρέσκους καλλιτέχνες φέρνουν διαφορετικές ματιές και γενιές στον ίδιο χώρο.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2103612050

The Image Gallery

Λεωφ. Αμαλίας 36, Σύνταγμα

Η αγάπη για την τέχνη της εικονογράφησης οδήγησε την ομάδα του «The Image Gallery» να φτιάξει έναν χώρο τέχνης αφιερωμένο στην συγκεκριμένη εικαστική μορφή, συγκεντρώνοντας την συλλογή τους με αυθεντικές αφίσες, αντικείμενα γραφικής τέχνης, φωτογραφίες κ.α. Κάτων από την στέγη του (παλιότερα) «μεγάρου Λυκαρδόπουλου», ο χώρος έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε meeting point, μέσω εκδηλώσεων μόδας, δημοπρασιών έργων τέχνης και περιοδικών εκθέσεων.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2103230534

ΜETAPolis

Αιόλου 48-50 & Κολοκοτρώνη (ημιώροφος)

Με σημείο εκκίνησης την τέχνη της φωτογραφίας, ο Γιάννης Γιαννακόπουλος, ο Κώστας Κουρτίδης και ο Θοδωρής Βερονίκης έχουν δημιουργήσει έναν πόλο συνάντησης πολιτισμού στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Συγκεντρώνοντας εκθέσεις από διάφορους φρέσκους καλλιτέχνες στη Στοά Καΐρη, δίνεται ένα δείγμα για τον δημιουργικό παλμό της πόλης.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2103253550

Phoenix Athens

Ασκληπιού 87, Νεάπολη

Το Phoenix Athens είναι ένας χώρος στο κέντρο της πόλης που προωθεί προγράμματα residency σε εγχώριους και ξένους καλλιτέχνες, ερευνητές ή μαθητευόμενους. Παρέχοντας συμβουλευτική και ερευνητική αρωγή, ο χώρος δημιουργεί από το 2017 εκθέσεις και παράλληλα εργαστήρια/ομιλίες, φέρνοντας κοντά το κοινό με το δημιουργό αλλά και διαφορετικούς καλλιτέχνες μεταξύ τους.

 • Γκαλερί

The Project Gallery

Νορμανού 3, Μοναστηράκι

Με έμφαση στις ομαδικές εκθέσεις, ο χώρος τέχνης σε αυτόν τον όμορφο χώρο στο Μοναστηράκι στοχεύει στην δικτύωση Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που εκφράζονται με διάφορα εικαστικά μέσα – από ζωγραφική και γλυπτική μέχρι new media.

 • Εικαστικά
 • τηλ.: 2130436954

Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Σαβ.: 12-8 μ.μ.

Qbox

Αρμοδίου 10, Πλατεία Βαρβάκειος

Με έδρα την Κέα, η γκαλερί έχει στόχο την προώθηση νέων και αναδυόμενων καλλιτεχνών και επιμελητών σε διεθνές επίπεδο. Εδώ και αρκετά χρόνια διατηρεί χώρο και στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στην Βαρβάκειο αγορά.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2111199991

Radio Athenes

Πετράκη 15, Σύνταγμα

Η Έλενα Παπαδοπούλου δημιούργησε το 2014 το ινστιτούτο «Radio Athenes» μια μη κερδοσκοπική γκαλερί που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Αφιερωμένο στην σύγχρονη εικαστική τέχνη, φιλοξενεί εκθέσεις, ομιλίες, εκδόσεις και εκδηλώσεις από σημαντικούς και ανερχόμενους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες.

 • Γκαλερί

Ρομάντσο

Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια

Το παλαιό κτίριο του ομώνυμου περιοδικού έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε έναν νέο χώρο σύγχρονης τέχνης και τεχνολογίας. Καλλιτεχνικές και επιμορφωτικές δράσεις δημιουργικών ομάδων παίρνουν σάρκα και οστά στις εγκαταστάσεις του BIOS Ρομάντσο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ παράλληλα διεξάγονται εκθέσεις, συναυλίες, παραστάσεις, συλλογικές δράσεις, workshops και σεμινάρια.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2167003325

Titanium Yiayiannos Gallery

Β. Κωνσταντίνου 44, Παγκράτι

Δραστήρια από το 1987, η γκαλερί έχει φιλοξενήσει πάνω από τριακόσιες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Σε μία εποχή πλουραλισμού και πολυφωνίας δίνει βήμα σε νέους και παλαιότερους καλλιτέχνες, προκειμένου να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους ιδέες και να τις μεταδώσουν στο κοινό.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2107297644

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Φ. Τσιχριτζή

Γρ. Αυξεντίου 1 & Κασσαβέτη 18, Κηφισιά

Στην καρδιά της Κηφισίας από το 1999,ο δικηγόρος και συλλέκτης Φίλιππος Τσιχριτζής προσφέρει στέγη σε κάθε είδους εικαστικά δρώμενα και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας φιλοξενούνται ανά περιόδους σε έναν ενεργητικό πολιτιστικό πυρήνα των βορείων προαστίων.

 • Εικαστικά
 • τηλ.: 2108019975

Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ.: 11 π.μ. - 7 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. - 6 μ.μ. Η έκθεση θα παραμείνει κλειστή τον Αύγουστο.

Crux Galerie

Σέκερη 4, Κολωνάκι

Τα δωμάτια ενός ισόγειου διαμερίσματος στο Κολωνάκι αξιοποιεί ως εκθεσιακό χώρο η Crux Galerie από το 2017, αντλώντας έμπνευση από τα salons της επαναστατικής Γαλλίας και του Μεσοπολέμου για να προτείνει Έλληνες και διεθνείς εικαστικούς σε διάλογο με την αισθητική του χώρου, η οποία συχνά πλαισιώνεται από έπιπλα, αντίκες και λοιπά συνεκτιθέμενα αντικείμενα. Παρουσιάζονται εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, επισκέψιμες μόνο κατόπιν ραντεβού.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 213 0458911

Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Γλύκωνος 4, Δεξαμενή, Κολωνάκι

H Μαριλένα Λιακοπούλου ίδρυσε το 1963 την ιστορική Α.Τ.Α.-Χίλτον και μία δεκαετία αργότερα μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητο χώρο στην πλατεία Δεξαμενής. Μέσα από τις ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, διατηρεί μέχρι σήμερα κύριο στόχο την προβολή σύγχρονων εικαστικών μέσων, συνεχίζοντας ταυτόχρονα και την παράδοση της γκαλερί στην παρουσίαση ζωγραφικής και γλυπτικής, καθώς και την υποστήριξη νέων καλλιτεχνών, υπό την διεύθυνση πλέον του Αλέξανδρου Λιακόπουλου.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2107213938

Alma Contemporary Art Gallery

Υψηλάντου 24, Κολωνάκι

Ξεκινώντας από τα Τρίκαλα το 2010, η γκαλερί συμβάλλει στην προώθηση των νέων Ελλήνων δημιουργών (από το ’60 κι έπειτα) ενώ από το 2015 λειτουργεί και στην πρωτεύουσα. Υποστηρίζοντας την εγχώρια καινοτομία, ο χώρος επιχειρεί να αναπτύξει ένα δίκτυο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2114003160

Αστρολάβος-Δεξαμενή

Ξανθίππου 11, Κολωνάκι

H αίθουσα «ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ – Δεξαμενή» ιδρύθηκε στο τέλος του 1994 και έκτοτε φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις από νέους καλλιτέχνες καθώς και από καταξιωμένους δημιουργούς. Σε ένα αρχιτεκτονικά σύγχρονο κτίριο στο Κολωνάκι στεγάζεται ο χώρος σε τρία επίπεδα, διατηρώντας στον επάνω όροφο μόνιμο εκθετήριο χαρακτικών, μικρογλυπτών, καλλιτεχνικού κοσμήματος και επιλεγμένων αντικειμένων τέχνης.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2107294342

Γκαλερί Αργώ

Νεοφ. Δούκα 5, Κολωνάκι

Μία από τις παλαιότερες αίθουσες τέχνης στην Αθήνα, η «Γκαλερί Αργώ» ιδρύθηκε το 1970 στη Λευκωσία και μετά από έξι χρόνια μεταφέρθηκε στον ελλαδικό χώρο. Τα τελευταία έτη στεγάζεται μόνιμα σε έναν όμορφο μικρό δρόμο στο Κολωνάκι, φιλοξενώντας ποικίλες καλλιτεχνικές τάσεις. Μεταξύ άλλων, διοργανώνει εκδηλώσεις πνευματικού περιεχομένου.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2107249333

Γκαλερί Έρση

Κλεομένους 4, Δεξαμενή, Κολωνάκι

Η Γκαλερί Έρση ιδρύθηκε το 1985 και τα τελευταία χρόνια ειδικεύτηκε σε ατομικές εκθέσεις σύγχρονων Ελλήνων ζωγράφων και ομαδικές θεματικές με ιστορικές αναδρομές σε ζωγράφους του 19ου και 20ου αιώνα. Διαθέτει παράλληλα, εκθέσεις γλυπτικής, χαρακτικής και αντικείμενων τέχνης.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2107220231

CAN

Αναγνωστοπούλου 42, Κολωνάκι

Στην καρδιά του Κολωνακίου, η Χριστίνα Ανδρουλιδάκη έχει ιδρύσει από το 2012 μία γκαλερί που εστιάζει στην σύγχρονη τέχνη. Ανανεώνοντας μέχρι σήμερα τις περιοδικές εκθέσεις της αρκετά συχνά, προβάλλει με κάθε ευκαιρία ανερχόμενους καλλιτέχνες κυρίως από την Ελλάδα.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2103390833

Citronne

Πατριάρχου Ιωακείμ 19, Κολωνάκι

Η γνωστή γκαλερί του Πόρου, που πήρε το όνομά της από μια λεμονιά στην εσωτερική αυλή ενός παλαιού σπιτιού που μετατράπηκε σε αίθουσα τέχνης, έχει αφήσει το αδερφάκι της στον τέταρτο όροφο ενός κτιρίου στο Κολωνάκι. Πάγιος στόχος της, η επαναπροβολή έργων με αντοχή στο χρόνο.

 • Εικαστικά
 • τηλ.: 2107235226

Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 11 π.μ. - 8 μ.μ., Τετ., Σαβ.: 11 π.μ. - 4 μ.μ.

Depot Art Gallery

Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι

Φιλοξενώντας κυρίως έργα ζωγραφικής, η γκαλερί στο Κολωνάκι οργανώνει στα δωμάτιά της ομαδικές ή ατομικές εκθέσεις με Έλληνες και ξένους δημιουργούς από διαφορετικές εικαστικές σχολές.

 • Γκαλερί

Εικαστικές Αναζητήσεις

Σπευσίππου 21, Κολωνάκι

Ένας χώρος που δημιουργήθηκε το 2008 από τον συλλέκτη Μελέτη Φικιώρη και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους εικαστικούς καλλιτέχνες για να εκθέτουν το έργο τους. Παράλληλα, ο χώρος αποτελεί ένα meeting point καλλιτεχνών, φιλοτέχνων, ιστορικών τέχνης.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2107221556

Έκφραση «Γιάννα Γραμματοπούλου»

Βαλαωρίτου 9Α, Κολωνάκι

Η γκαλερί που δραστηριοποιείται στη Γλυφάδα από το 1983 βρίσκεται πλέον στο κέντρο, στον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου. Παρουσιάζει εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, εγκαταστάσεις και video art Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2103607598

Eleftheria Tseliou Gallery

Ηρακλείτου 3, Κολωνάκι

Μετά από τις οικονομικές της σπουδές και μία σύντομη θητεία σε γκαλερί του εξωτερικού, η Ελευθερία Τσέλιου αποφάσισε το 2013 να ανοίξει το δικό της εικαστικό χώρο. Παρουσιάζει Έλληνες καλλιτέχνες από διαφορετικές γενιές, με κύριο πεδίο ενδιαφέροντος τη ζωγραφική.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2103618188

Elika Gallery

Ομήρου 27, Κολωνάκι

Ταυτισμένη με τη νέα γενιά των Ελλήνων καλλιτεχνών, η γκαλερί της Έλλης Κανάτα στο υπόγειο της Ομήρου φιλοξενεί εκθέσεις ανερχόμενων κυρίως δημιουργών, απ’ όλο το φάσμα της σύγχρονης τέχνης.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2103618045

Evripides Art Gallery

Ηρακλείτου 10 & Σκουφά Νικόλαου, Κολωνάκι

Στο γοητευτικό νεοκλασικό του Κολωνακίου που για πάνω από μία εικοσαετία στεγαζόταν το «Σπίτι της Κύπρου», τα τελευταία χρόνια βρίσκεται η γκαλερί της Νάσιας και Ειρήνης Ευριπίδου. Εσωτερικά ανακαινισμένος, ο χώρος επιμελήθηκε προκειμένου να αποπνέει μία ζεστή αύρα ενώ φιλοξενεί εκθέσεις σύγχρονης τέχνης κυρίως από την Ελλάδα, με έμφαση στη ζωγραφική, τη γλυπτική και τη φωτογραφία.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2103615909

Gagosian Athens

Αναπήρων Πολέμου 22, Κολωνάκι

Ο Larry Gagosian ξεκινώντας το 1980 από μια γκαλερί στο Λος Άντζελες, κατάφερε μέσα σε τριάντα χρόνια να δημιουργήσει ένα διεθνές δίκτυο με δεκαέξι χώρους εκθέσεων σε ΗΠΑ, Ασία και Εύρωπη. Έτσι, το 2009 έφτασε και στην οδό Μέρλιν στην Αθήνα, ιδρύοντας μια γκαλερί αφιερωμένη στη διοργάνωση εκθέσεων σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης με διεθνώς γνωστά ονόματα να παρελαύνουν.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2103640215

Genesis

Χάρητος 35, Κολωνάκι

Από τις αρχές της δεκαετίας, η γκαλερί ξεκίνησε την δράση της στην οδό Χάρητος στο Κολωνάκι. Μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει μία ανοιχτή γκάμα εκθέσεων με έργα ποικίλης θεματολογίας, Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2117100566

Kalfayan

Χάρητος 11, Κολωνάκι

Από τις αρχές της χιλιετίας, η γκαλερί «Kalfayan» έχει επεκταθεί από την Θεσσαλονίκη και στην αθηναϊκή περιφέρεια, στοχεύοντας στην προώθηση της τέχνης και στον διαπολιτισμικό διάλογο μεταξύ ανατολής και δύσης. Η φιλοσοφία του χώρου επικεντρώνεται στην σύγχρονη και μεταπολεμική τέχνη, με καλλιτέχνες της γκαλερί να έχουν ταξιδέψει σε παγκόσμια αναγνωρισμένες εκθέσεις εξωτερικού.

 • Εικαστικά
 • τηλ.: 2107217679

Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Σαβ.: 11 π.μ. - 3 μ.μ., Τρ. - Παρ.: 11π.μ. - 7 μ.μ.

Kaplanon 5 Gallery

Καπλανών 5 & Μασσαλίας, Κολωνάκι

Με αρχή τον πλουραλισμό και την ποικιλομορφία, ο πολιτισμικό οργανισμός «kaplanon.art» συμβάλει από το έτος ίδρυσής του, το 2007, στην προώθηση έργου σύγχρονων δημιουργών, Ελλήνων και ξένων. Κάθε χρόνο διοργανώνει την εικαστική έκθεση «Το Καλοκαίρι των Νέων Καλλιτεχνών», προωθώντας τις φρέσκες πρωτοβουλίες. Από τον Φεβρουάριο του 2014 έχει επεκταθεί μάλιστα και σε δεύτερο χώρο, στην αίθουσα τέχνης «ena» στον πεζόδρομο Βαλαωρίτου 9γ’.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2103390946

Nitra gallery

Αλωπεκής 34, Κολωνάκι

Ως συνέχεια της γκαλερί Atrion που ίσχυε από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, η γκαλερί Nitra έχει μακρόχρονη παρουσία στη Θεσσαλονίκη, ενώ από το 2017 έχει επεκταθεί στο κέντρο της Αθήνας, στο Κολωνάκι. Σύγχρονοι Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες με διαφορετικές εικαστικές πρακτικές παρουσιάζονται. Ανά διαστήματα η γκαλερί συμμετέχει σε διεθνή φουάρ.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2130436697

Περιτεχνών Καρτέρης

Ηροδότου 5, Κολωνάκι

H γκαλερί δημιουργήθηκε το 1996 στην Πλ. Βικτωρίας και από το 2011 βρίσκεται πλέον στο κέντρο στην οδό Ηροδότου 5 στο Κολωνάκι. Παρουσιάζει εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, εγκαταστάσεις και video art Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Συμμετέχει στην Αrt Athina αλλά και σε διεθνείς φουάρ.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2108239465

PS.υ.Αrt therapy gallery

Δημοκρίτου &Στρατιωτικού Συνδέσμου 23, Κολωνάκι

Μετά από το 1ο Διεθνές Συμπόσιο Θεραπειών μέσω τέχνης «Ζωή και Τέχνη είναι ένα» του φορέα Ψυχολογία-Τέχνη το 2015, στην 5η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, εκφράστηκε ρητά και προτάχθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός χώρου που θα ενώνει ψυχολογία και τέχνη. Έτσι, μετά από τρία χρόνια, καλλιτέχνες και θεραπευτές ολοκλήρωσαν αυτόν το στόχο και έφεραν την πρώτη Αrt Τherapy gallery, φιλοξενώντας δράσεις, εκθέσεις και εικαστικά project.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 6970898814

Roma Gallery

Ρώμα 5, Κολωνάκι

Η γκαλερί στον ομώνυμο δρόμο του Κολωνακίου φιλοξενεί εκθέσεις έργων από τη μεταπολεμική και τη σύγχρονη τέχνη, επιδιώκοντας να ενημερώσει το κοινό και να προσφέρει έναν σύνδεσμο, με τον οποίο οι Έλληνες καλλιτέχνες θα μπορούν να αποκτήσουν επικοινωνία με χώρους τέχνης στο εξωτερικό. Στο δεύτερο όροφο λειτουργεί private viewing room για τη δευτερογενή αγορά με έργα σπουδαίων καλλιτεχνών (Γαϊτης, Κεσσανλής, Φασιανός κά).

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2130358344

Σκουφά

Σκουφά 4, Κολωνάκι

Μία γκαλερί αφιερωμένη στην ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής τέχνης. Λειτουργώντας πάνω από τριάντα χρόνια στον ομώνυμο δρόμο, διαθέτει δύο ορόφους που φιλοξενούν ανά περιόδους καταξιωμένους και νέους καλλιτέχνες με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής κ.α.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2103643025

Thanassis Fryssiras Gallery

Κριεζώτου 7, Κολωνάκι

Βρίσκεται στο Κολωνάκι και o κεντρικός άξονας της γκαλερί είναι οι εκθέσεις ζωγραφικής και δευτερευόντως γλυπτικής. Ταυτόχρονα, περιλαμβάνει επιλεκτικά ορισμένα new media προγράμματα, όπως φωτογραφίας, βίντεο και ψηφιακών εικόνων.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2103640288

Float

Τούσα Μπότσαρη 20, Κουκάκι

Η φρέσκια γκαλερί στο Κουκάκι δραστηριοποιείται στον τομέα της σύγχρονης τέχνης. Επικεντρώνεται κυρίως σε προγράμματα residencies, όπου ξένοι καλλιτέχνες προσκαλούνται να παράγουν έργα στην Ελλάδα, πέρα από το περιβάλλον που συνήθως δημιουργούν.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 6972871083

State Affairs

Τούσα Μπότσαρη 19, Κουκάκι

Πρόκειται για τον δεύτερο εικαστικό χώρο του State of Concept, που πρόσφατα άνοιξε τις πόρτες του και επικεντρώνεται σε εικαστικούς που εκφράζονται με video art. Στόχος της νέας γκαλερί είναι να καλύψει θεματικές που δουλεύονται σταδιακά από τους καλλιτέχνες, μέσα από ένα σύνολο έργων και σε διάρκεια χρόνου.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2130318576

State of Concept

Τούσα Μπότσαρη 19, Κουκάκι

Μη κερδοσκοπικό ινστιτούτο που ανοίγει γέφυρα ανάμεσα στην Αθήνα και τη διεθνή σύγχρονη τέχνη. Το ετήσιό της πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο εκθέσεις ξένων καλλιτεχνών, μία ενός Έλληνα καλλιτέχνη και μία ομαδική έκθεση μ’ έναν επιμελητή-καλεσμένο από το εξωτερικό. Ταυτόχρονα, παρέχει δωρεάν συμβουλές και καθοδήγηση σε φοιτητές και αποφοίτους σχετικών σχολών.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2130318576

State of Concept

Τούσα Μπότσαρη 19, Κουκάκι

Μη κερδοσκοπικό ινστιτούτο που ανοίγει γέφυρα ανάμεσα στην Αθήνα και τη διεθνή σύγχρονη τέχνη. Το ετήσιό της πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο εκθέσεις ξένων καλλιτεχνών, μία ενός Έλληνα καλλιτέχνη και μία ομαδική έκθεση μ’ έναν επιμελητή-καλεσμένο από το εξωτερικό. Ταυτόχρονα, παρέχει δωρεάν συμβουλές και καθοδήγηση σε φοιτητές και αποφοίτους σχετικών σχολών.

 • Εικαστικά
 • τηλ.: 2130318576

Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Παρ.: 4.30-8.30 μ.μ., Σαβ.: 12-5 μ.μ.

Αγκάθι-κartάλος

Μηθύμνης 12 & Επτανήσου, Κυψέλη

Στο ισόγειο ενός νεοκλασικού κτιρίου στην Πλατεία Aμερικής από το 1976, ο χώρος Αγκάθι-κartάλος έχει διοργανώσει περισσότερες από 300 ατομικές εκθέσεις ζωγράφων και γλυπτών, με έμφαση στους Έλληνες καλλιτέχνες.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2108640250

bhive

Μηθύμνης 18, Κυψέλη

Παραπέμποντας στον όρο «κυψέλη» με το όνομά του, ο νεαρός πειραματικός χώρος στην πλατεία Αμερικής προωθεί την έννοια της συνεργασίας. Η μεσοπολεμική διπλοκατοικία στη Μηθύμνης φιλοξενεί καλλιτεχικά events ανά περιόδους, με κέντρο την σύγχρονη τέχνη.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2130233871

Snehta Residency

Δροσοπούλου 47, Κυψέλη

Ο χώρος τέχνης με το πρωτότυπο όνομά του να αναγράφει το «Athens» αντίστροφα, καλεί καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο να εγκατασταθούν στην πρωτεύουσα για ένα διάστημα, να την παρατηρήσουν και να αποτυπώσουν σε μία έκθεση τα χαρακτηριστικά της από μία νέα, ανανεωμένη οπτική. Παράλληλα οργανώνει εκθέσεις, ομιλίες και εργαστήρια σχετικά με την ιστορία και την ταυτότητα της πόλης.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 6945064551

el.marneri galerie

Λεμπέση 5-7 & Πορίνου 16, Μακρυγιάννη

Η Γκαλερί Ελένη Μαρνέρη έχει ως βασικό αντικείμενό της το σύγχρονο εικαστικό κόσμημα. Οι δημιουργοί της γκαλερί χρησιμοποιούν διάφορα υλικά, όπως πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, μέταλλο, πλαστικό και χαρτί. Η γκαλερί φιλοξενεί στον χώρο της προϊόντα ιδιαίτερης χρηστικής και αισθητικής αξίας, ενώ διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα την ιστορία της τέχνης.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2108619488

Kapopoulos Fine Art

Λεωφ. Κηφισίας 37Α & Σπύρου Λούη, Μαρούσι

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, η οικογένεια των χώρων τέχνης Kapopoulos Fine Art μπήκαν στην εικαστική σκηνή της χώρας και πλέον αριθμεί οκτώ γκαλερί στην Ελλάδα και δύο στην Κύπρο. Προωθώντας τη σύγχρονη δημιουργία, οι γκαλερί οργανώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα περιοδικές εκθέσεις και δημοπρασίες σε ζωγραφικά έργα.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2106833048

Συλλογή Γιώργου Οικονόμου

Λεωφ. Κηφισίας 80, Μαρούσι

Η προσωπική συλλογή του Γιώργου Οικονόμου περιλαμβάνει έργα από το 1990, εστιάζοντας στη σύγχρονη και μεταπολεμική τέχνη της Ευρώπης. Σε αυτόν τον καλλιτεχνικό άξονα φιλοξενούνται ανά περιόδους περιοδικές εκθέσεις ενώ λίγες φορές τον χρόνο διοργανώνονται παρουσιάσεις της συλλογής.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2108090595

Rebecca Camhi

Λεωνίδου 9, Μεταξουργείο

Σε ένα νεοκλασικό κτίριο στο Μεταξουργείο στεγάζεται τα τελευταία χρόνια η αίθουσα τέχνης της γκαλερίστας Ρεβέκκας Καμχή. Από το 1995 όταν και ιδρύθηκε σε ένα χώρο στην Κεντρική Αγορά, πρωτοστάτησε στη μύηση του αθηναϊκού κοινού στη σύγχρονη τέχνη έχει φιλοξενήσει εκθέσεις από όλα τα πεδία των εικαστικών τεχνών (ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, βίντεο, φωτογραφία) διεθνών και Ελλήνων καλλιτεχνών. Μέχρι σήμερα, έχει συμμετάσχει σε σημαντικές διεθνείς φουάρ (Βρυξέλλες, Μαδρίτη, Λονδίνο κ.α.).

 • Εικαστικά
 • τηλ.: 2105233049

Ώρες λειτουργίας: Τετ., Πεμ., Παρ., Σαβ.: 12-6 μ.μ.

The Breeder

Ιάσονος 45, Μεταξουργείο

Από τις πιο δραστήριες και διεθνώς δικτυωμένες γκαλερί. Δημιουργήθηκε από τον Στάθη Παναγούλη και τον Γιώργο Βαμβακίδη ως μετεξέλιξη του ομώνυμου περιοδικού το 2002 και πλέον έχει την έδρα της σε ένα κτίριο σύγχρονης αρχιτεκτονικής στο Μεταξουργείο, συμβάλλοντας δραστικά στην ανάπτυξη της σύγχρονης τέχνης στην Αθήνα. Αντιπροσωπεύει ανερχόμενα και καταξιωμένα ονόματα της ελληνικής και διεθνούς σκηνής, συμμετέχοντας παράλληλα σε σημαντικές διεθνείς φουάρ.

 • Εικαστικά
 • τηλ.: 2103317527

Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ.: 11 π.μ. – 7 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. – 5 μ.μ.

Haus N Athen

Καϊρη 6, Μοναστηράκι (2ος όροφος)

Στον δεύτερο όροφο ενός ιστορικού κτιρίου στο Μοναστηράκι, ο artist run χώρος του Peter Niemann –αδερφάκι του Sammlung Haus N στη Γερμανία– φιλοξενεί εκθέσεις και δρώμενα σύγχρονης τέχνης, ενώ παράλληλα επιμελείται σχετικές εκδόσεις.

 • Γκαλερί

Kappatos

Αθηνάς 12, Μοναστηράκι

Ο Γεράσιμος Καππάτος ίδρυσε το 1991 την ομώνυμη γκαλερί, που μέχρι σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με την σύγχρονη τέχνη και την εξέλιξή της μέσα στον χρόνο. Πλέον στεγάζεται στην οδό Αθηνάς, στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της πόλης, και φιλοξενεί ανα περιόδους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, διεθνώς αναγνωρισμένους αλλά και νέους ανερχόμενους δημιουργούς με δυνατές προτάσεις και ιδέες.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2103217931

Παλαιοπωλείο Μαρτίνος

Πανδρόσου 50

Το παλαιοπωλείο Μαρτίνος βρίσκεται στο Μοναστηράκι από το 1895. Το 1926, μεταφέρθηκε στο προπολεμικό κτήριο της οδού Πανδρόσου 50. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο διάσημος αρχιτέκτονας Τάκης Ζενέτος επιμελήθηκε τις προσόψεις του κτηρίου κι από τότε, αποτελεί σταθμό αναφοράς για την αρχιτεκτονική της περιοχής

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2103609449

Six D.O.G.S.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι

Το all day στέκι στο ιστορικό τρίγωνο της πόλης έχει αποδείξει την συνέπειά του στην στήριξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας από την ίδρυσή του το 2009. Στο gig space του χώρου διοργανώνονται από μουσικά events και θεατρικά μέχρι ομιλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα ενώ στο κατάλευκο project space φιλοξενούνται ανά περιόδους έργα νέων καλλιτεχνών, κυρίως από την Ελλάδα.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2103210510

T.A.F. / the art foundation

Νορμανού 5, Μοναστηράκι

Ξεκινώντας από τα μέσα του ’09, το T.A.F. / the art foundation έχει αναδειχθεί σε έναν πολυδιάστατο χώρο έκφρασης και παρουσίασης έργων από τον χώρο των εικαστικών, του design και διάφορων workshop. Μέσα σε ένα ερειπωμένο κτίσμα του 19ου αιώνα, αποτελεί το «κοινό μυστικό» των Αθηνών.

 • Εικαστικά
 • τηλ.: 2103238757

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 12-8 μ.μ.

FokiaNou Art Space

Φωκιανού 24, Παγκράτι

Σε ένια διαμέρισμα παλιάς πολυκατοικίας στο Παγκράτι, η Blanka Amezkua δημιούργησε το 2014 το χώρο Fo Kia Nou 24/7 ενώ από το φθινόπωρο του 2016 πέρασε στη διεύθυνση και την επιμέλεια των εικαστικών Mary Cox και Παναγιώτη Βούλγαρη. Με εκθέσεις, εικαστικά project, εργαστήρια, ομιλίες, παρουσιάσεις και open call, ο δραστήριος χώρος προσπαθεί να αναπτύξει τη συνεργασία Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

 • Γκαλερί

Arte Visione

Πηλίου 5, Πατήσια

Ξεκινώντας από τις αρχές του ’18, η νέα εικαστική προσθήκη στην πλατεία Κολιάτσου θέτει σε πρώτο πλάνο την αμεσότητα και τη συνεργασία των καλλιτεχνών. Στα χέρια του εικαστικού Νίκου Χιωτίνη, ο χώρος πέρα από περιοδικές εκθέσεις φιλοξενεί στο διαχωρισμένο υπόγειό του εκδηλώσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την ανάδειξη νέων εγχώριων καλλιτεχνών.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 6945951345

Enia Gallery

Μεσολογγίου 55, Πειραιάς

Στις εγκαταστάσεις που παλιά στεγαζόταν η βιομηχανία Κοστάλ πλέον βρίσκεται ένας μεγάλος εικαστικός χώρος αφιερωμένος στη σύγχρονη τέχνη, που αποτελείται από την ΔΛ και την Enia gallery. Ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος, γιος του ιδιοκτήτη του πρώην εργοστάσιου κορνιζοποιίας, φιλοξενεί στα διαρθρωμένα βιομηχανικής αισθητικής κτίρια έργα κυρίως Ελλήνων δημιουργών.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2104619700

Art Πρίσμα Gallery

Κουντουριώτου 187, Πειραιάς

Εξέλιξη του ιστορικού πειραιώτικου βιβλιοπωλείου «Πρίσμα», η γκαλερί ArtΠρίσμα ξεκίνησε την πορεία της το 2010 στα νότια της πόλης. Δίπλα από τον Αρχαιολογικό χώρο της Σκευοθήκης του Φίλωνα, η ιδιοκτήτρια του χώρου Νατάσα Θωμάκου προσπαθεί για την προώθηση και την προβολή των Ελλήνων καλλιτεχνών, τόσο των ανερχόμενων όσο και των καταξιωμένων.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2104296790

ΔΛ Gallery

Μεσολογγίου 55Α,Πειραιάς

Στις εγκαταστάσεις που παλιά στεγαζόταν η βιομηχανία Κοστάλ πλέον βρίσκεται ένας μεγάλος εικαστικός χώρος αφιερωμένος στη σύγχρονη τέχνη, που αποτελείται από την ΔΛ και την Enia gallery. Ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος, γιος του ιδιοκτήτη του πρώην εργοστάσιου κορνιζοποιίας, φιλοξενεί στα διαρθρωμένα βιομηχανικής αισθητικής κτίρια έργα κυρίως Ελλήνων δημιουργών.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2104631933

Rodeo Gallery

Πολυδεύκους 41, Άγιος Διονύσιος

Μετά από χρόνια στο χώρο των εικαστικών, η Σύλβια Κούβαλη ίδρυσε τη γκαλερί Rodeo το 2007 στην Κωνσταντινούπολη και τη μετέφερε επτά χρόνια αργότερα στο Λονδίνο, ενώ πρόσφατα έφερε το ομώνυμο παράρτημά της στην πόλη μας. Πρόκειται περισσότερο για ένα «production house», ένα χώρο παραγωγής έργων και διαλόγου, σε μία ανακαινισμένη αποθήκη του Πειραιά, που χρονολογείται από το 1900.

 • Εικαστικά
 • τηλ.: 2104123977

Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ.: 12-8 μ.μ.

Contemporary Space Athens

Μητροπόλεως 74, Πλάκα

To Contemporary Space Athens είναι ένας χώρος στο κέντρο της πόλης, που δημιουργήθηκε από το Chicago Athenaeum, museum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies. Λειτουργεί κυρίως ως εκθεσιακός χώρος όλων των προγραμμάτων-βραβείων που διοργανώνει ο οργανισμός ενώ τις ενδιάμεσες περιόδους παρουσιάζει τις νέες τάσεις της τέχνης και του design με εκθέσεις, εργαστήρια αλλά και ημερίδες.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2103428511

Χρυσόθεμις

25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι

Από τις παλιότερες αίθουσες τέχνης στην περιφέρεια της Αθήνας. Εδώ και σχεδόν σαράντα χρόνια αποτελεί έναν χώρο πολιτισμού και διαλόγου με την τέχνη, για νέους και δόκιμους καλλιτέχνες στην γειτονιά του Χαλανδρίου.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2106811418

Α.Δ.

Παλλάδος 3, Ψυρρή

Με κοινό γνώμονα τον κοινωνικοπολιτικό προβληματισμό των πολιτών, η γκαλερί συγκεντρώνει εκθέσεις σύγχρονης τέχνης με διάφορες μορφές έκφρασης, από ζωγραφική μέχρι performance και installations. Ενεργή από το 1986, είναι από τις πρώτες γκαλερί που μεταφέρθηκαν στου Ψυρρή και έχει εκθέσει διάφορες αβανγκάρντ τάσεις στην τέχνη, από Ελλάδα και εξωτερικό.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2103228785

Alibi Gallery

Σαρρή 12, Ψυρρή

Στα βήματα της γκαλερί Sarri 12, η Alibi συνεχίζει την υποστήριξη και προώθηση της σύγχρονης δημιουργίας κυρίως στο κομμάτι της street art. Ο λευκός χώρος τέχνης στη γειτονιά του Ψυρρή φιλοξενεί συχνά ατομικές ή ομαδικές εκθέσεις ενώ ανά περίπτωση διοργανώνονται εκδηλώσεις.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 6932267587

a.antonopoulou.art

Αριστοφάνους 20, Ψυρρή

Επεκτείνοντας την ιστορική avant-garde γκαλερί Επίκεντρο της Πάτρας, η Αγγελική Αντωνοπούλου ίδρυσε με την αρχή της νέας χιλιετίας το χώρο στου Ψυρρή. Διατηρώντας μία σταθερή κατεύθυνση προς την σύγχρονη τέχνη, η γκαλερί επικεντρώνεται και προωθεί έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

 • Γκαλερί
 • τηλ.: 2103214994

Best of Network