"A More Perfect Union": Έκθεση Αμερικάνων καλλιτεχνών για τη δημοκρατία στο Μουσείο Ακρόπολης

Κοινό στοιχείο όλων των έργων της έκθεσης είναι η αναφορά τους στη δημοκρατία και σε δημοκρατικά ιδεώδη, όπως η ελευθερία, η ισότητα, η συμπερίληψη, η δικαιοσύνη.

More Perfect Union: American Artists and the Currents of Our Time

Στις 24 Μαΐου, η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, σε συνεργασία με το πρόγραμμα Art in Embassies του State Department, εγκαινίασαν την περιοδεύουσα έκθεση "A More Perfect Union: American Artists and the Currents of Our Time". Η έκθεση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας,  θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης έως τις 4 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης που έγιναν στην Αθήνα, ως γενέτειρα της δημοκρατίας, παραβρέθηκε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος, ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Αθήνα George J. Tsunis, ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης Κ.Α. Ρίζος, η Διευθύντρια του Art in Embassies, Megan Bayer, κ.ά. 

More Perfect Union: American Artists and the Currents of Our Time

Στην έκθεση, η οποία στη συνέχεια θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζονται έργα ορισμένων από τους πιο γνωστούς σύγχρονους Αμερικανούς καλλιτέχνες, όπως οι Yoko Ono, Christine SunKim, Bruce Nauman, Carrie Mae Weems, Edward Ruscha.  

Κοινό στοιχείο όλων των έργων της έκθεσης είναι η αναφορά τους στη δημοκρατία και σε δημοκρατικά ιδεώδη, όπως η ελευθερία, η ισότητα, η συμπερίληψη, η δικαιοσύνη.

More Perfect Union: American Artists and the Currents of Our Time

Η Democracy Collection υλοποιήθηκε με τη συνεργασία των The Boeing Company, Ford Foundation, Doris Duke Foundation και τη στήριξη των United Airlines, Microsoft, AT&T, Salamander Hotels and Resorts, καθώς και μεμονωμένων φιλάνθρωπων και συλλεκτών. 

More Perfect Union: American Artists and the Currents of Our Time

Τα εγκαίνια της έκθεσης Democracy Collection πραγματοποιήθηκαν με τη χορηγία του Tsakos Group οf Companies.   

Info: Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων, ισόγειο Μουσείου Ακρόπολης | 25/5-4/6 | Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Πεμ., Σαβ., Κυρ.: 9 π.μ. - 8 μ.μ., Παρ.: 9 π.μ. - 10 μ.μ. | Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη με απαραίτητη την έκδοση μηδενικού εισιτηρίου από τα ταμεία εισιτηρίων του μουσείου

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Black Paintings": Οι απόκοσμες εικόνες της Kazuna Taguchi

Η διεθνής καλλιτέχνιδα ταξιδεύει από τη Βιέννη για να μας παρουσιάσει μια σύγχρονη έκθεση που συνδυάζει τη ζωγραφική με τη φωτογραφία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/09/2023

Καλλιτέχνες από Αθήνα και Δρέσδη παρουσιάζουν μια πολυμορφική έκθεση στο Okay initiative space

Με στόχο την προώθηση μιας διακρατικής, καλλιτεχνικής συνεργασίας, καλλιτέχνες από Αθήνα και Δρέσδη συνεργάζονται και συγκρούονται στην πολυμορφία των διαφορών στην έκθεση "TRESholds".

"100memories": Περίπατος και μια εφήμερη παράσταση αφήγησης στη Νίκαια Αττικής

Το κοινό θα περιηγηθεί στον προσφυγικό συνοικισμό της Νίκαιας και τα βήματά του θα διασταυρωθούν με αυτά των ανθρώπων που πέρασαν από τους ίδιους δρόμους -από τις ίδιες γειτονιές- στη διάρκεια του τελευταίου αιώνα.

Οι Αθηναϊκές Διαδρομές επιστρέφουν με αφετηρία το Athens Book Space

Ξεχωριστοί περίπατοι, συζητήσεις με τον συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη στο πρόγραμμα των Αθηναϊκών Διαδρομών.

"Ε_ΦΥΓΑ":Η τριλογία που μιλά για την προσφυγιά γίνεται πολυμεσική εγκατάσταση

Τρεις διαφορετικές ιστορικές και γεωγραφικές διαδρομές, η καθεμία με τη δική της ξεχωριστή παρακαταθήκη, ζωντανεύει μέσα από αφηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο.

Τζένη Μαρκέτου, τι ανακάλυψες στην έρευνά σου για τα δικαιώματα νερού στην Ελευσίνα;

Η καταληκτική εκδήλωση του "Futuring Waters" σε διοργάνωση της 2023 Ελευσίς παρουσιάζεται την 1η Οκτωβρίου και η εμπνεύστριά του μιλά στο "α" για όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το νερό της Ελευσίνας.

"Elsewhere": Έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Κωνσταντακόπουλου

Η φωτογραφία του καλλιτέχνη βασίζεται σε πρωτογενές υλικό "του ορατού", που, επεξεργασμένο ψηφιακά, οδηγεί την εικόνα σε φανταστικά πεδία, αποδίδοντας με προσωπικό τρόπο την απεικόνιση μιας αόρατης πραγματικότητας.