Η Κορίνα Κρινθάκη φέρνει τα Θαλασσινά της τοπία στον Πειραιά

Για ένα τριήμερο το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει 25 έργα μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων που αποτελούν μια ενδελεχή διαδρομή στα συμπαντικά θαλασσινά τοπία.

Κορίνα Κνιθάκη 'Θαλασσινά Τοπία'

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ένατη διοργάνωση του θεσμού "Ημέρες Θάλασσας", εγκαινιάζεται την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026 στις 19:00 στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, η ατομική έκθεση της Κορίνας Κνιθάκη "Θαλασσινά Τοπία" σε επιμέλεια της Ίριδος Κρητικού.

Περισσότερα από είκοσι πέντε έργα μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων, ακρυλικά σε καμβά και ακρυλικά σε ξύλο, συνθέτουν τη νέα ενότητα της ζωγράφου, προτείνοντας μια ενδελεχή διαδρομή στα συμπαντικά θαλασσινά τοπία που εγκαλεί ο δυναμικός χρωστήρας της.

Θαλασσινά τοπία

"Το παλλόμενο φάσμα χροιών και τόνων που καταθέτει η ζωγράφος, απαλλαγμένο από περιγραφικότητα, εγκαλεί τη θάλασσα ως πεδίο θριαμβικό και ως στικτό οργανικό σώμα, προτείνοντας ανεξάντλητα χρωματικά ημιτόνια, αποδομώντας και επαναδομώντας μαεστρικά τα πρωταρχικά συστατικά της.

Περιηγούμενη σε προσφιλείς θαλασσινούς τόπους εν πλω, η Κορίνα Κνιθάκη ενσωματώνει στο έργο της με τρόπο αδρό οικεία τοπόσημα, δομικά και αδόμητα στοιχεία του προσφιλούς της σύμπαντος με γραφή εξπρεσιονιστική και τρόπο αφαιρετικό. Η δονούμενη δυναμική και η εκφραστική χειρονομία του χρωστήρα της, προτείνει μια ρευστή γοητευτική εντοπιότητα, γεννά έξεργα ουράνια τόξα και κύματα, σκαμμένη γη και αχειροποίητες πεζούλες, πεύκα και αθάνατα, μνήμες από ξωκλήσια που πυρπολεί θριαμβικά το καλοκαιρινό ηλιοβασίλεμα.

Κορίνα Κνιθάκη

Οδηγούμενη από την επιτακτική επιθυμία της να αποδώσει το διηνεκές του φωτός, το μεγαλείο των χρωμάτων, τη ρυθμολογία του πρωτογενούς σχήματος, τη συγκίνηση του βλέμματος, το θριαμβικό διηνεκές του νερού, η ζωγράφος καταθέτει ένα προσωπικό λεξιλόγιο χρωμάτων, σχημάτων και συναισθήματος,  εφευρίσκει έναν καινούργιο χάρτη του νου, μια παλλόμενη άχρονη θαλασσινή χώρα με άγνωστα όρια και βάθη, που τέρπει και εγκαλεί τον θεατή" 

Η Κορίνα Κνιθάκη

  • Γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα.
  • Τα έτη 1999 έως το 2006 φοίτησε στην ΑΣΚΤ στο εργαστήριο του Χρόνη Μπότσογλου.
  • 2005 Συμμετείχε σε ομαδική έκθεση στο Μουσείο Σπύρου Βασιλείου.
  • 2007 Συμμετείχε σε ομαδική έκθεση στην γκαλερί Αrtower.
  • 2008 Συμμετείχε σε ομαδική έκθεση στο American College of Greece με τίτλο "Silent Dialogues”.
  • 2011 Συμμετείχε στην ομαδική έκθεση "Άσπρο-Μαύρο" στο Μουσείο Φρυσίρα.
  • 2012 Ατομική έκθεση στο Thanassis Frissiras Gallery με θέμα "Πρόσωπα".
  • 2014 Ατομική έκθεση με θέμα "Yoga”.
  • 2017 Συμμετείχε σε ομαδική έκθεση στην γκαλερί In farbe με θέμα "Μικρές Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες".
  • 2019 Ατομική έκθεση με θέμα "Πρόσφυγες" στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας.
  • 2021 Συμμετείχε στην ομαδική έκθεση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου με θέμα "Σε γνωρίζω από την όψη".

Κορίνα Κνιθάκη

Info:

Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού

Εγκαίνια: Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026, στις 20:00

Διάρκεια έκθεσης: 10 έως 12 Ιουνίου

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 - 14:00 & 17:00 – 21:00

Τοποθεσία: Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, Φίλωνος 29, Πειραιάς 185 35 & Νοταρά 28

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κορίνα Κνιθάκη: Θαλασσινά Τοπία

  • Ζωγραφική

Περισσότερα από είκοσι πέντε έργα μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων, ακρυλικά σε καμβά και ξύλο, συνθέτουν τη νέα ενότητα της ζωγράφου, προτείνοντας μια ενδελεχή διαδρομή στα συμπαντικά θαλασσινά τοπία που εγκαλεί ο δυναμικός χρωστήρας της.

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Φίλωνος 29, Πειραιάς
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τι θα δούμε το φθινόπωρο στα μουσεία της Αθήνας

Φτιάξαμε μια λίστα με τα εικαστικά ραντεβού που αξίζει να δώσετε τους επόμενους μήνες στα μουσεία και τα πολιτιστικά ιδρύματα της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΥ
23/09/2026

"Στην περπατησιά των τόπων": Η Σωτηρία Αλεβίζου στον Τεχνοχώρο

Η δεύτερη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας, σε επιμέλεια της Αθηνάς Σχινά, εγκαινιάζεται στις 8 Οκτωβρίου και παρουσιάζεται έως τις 31 του μήνα.

Τρία βιβλία των εκδόσεων Ποταμός κεντρίζουν το ενδιαφέρον

Ποίηση, μυθιστόρημα περιπλάνησης στον δρόμο και μια ιστορία για τη μητρότητα συνθέτουν ένα αξιοπρόσεκτο τρίπτυχο.

Η αξία της τέχνης και η ρευστότητα των αξιών του Jonathan Monk στην Callirrhoë

Ο Βρετανός καλλιτέχνης Jonathan Monk παρουσιάζει στην Callirrhoë την πρώτη ατομική του έκθεση στην Αθήνα, με έργα που επανεξετάζουν την αυθεντικότητα και την αξία της τέχνης.

Η "άλλη Ευρώπη" μέσα από τον φακό του Τάκη Τλούπα

Φωτογραφίες από τα ευρωπαϊκά ταξίδια του Τάκη Τλούπα στις δεκαετίες του ’50 και του ’60 αποκαλύπτουν μια λιγότερο γνωστή πλευρά του σπουδαίου Έλληνα φωτογράφου.

Watergas Project: Το Νέο Υδαταέριο γίνεται πεδίο σύγχρονης τέχνης στην Τεχνόπολη

Η σύγχρονη τέχνη συναντά τη βιομηχανική κληρονομιά σε μια εικαστική διαδρομή στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, με 13 έργα που συνομιλούν με τον χώρο.

Paraga: Θέατρο Σκιών, κουκλοθέατρο και μουσική στον Νέο Κόσμο

Το Paraga ανοίγει την τέταρτη σεζόν του με θέατρο Σκιών, κουκλοθέατρο, μουσικές βραδιές και δράσεις για μικρούς και μεγάλους, από τον Οκτώβριο.