Έξι νέοι καλλιτέχνες - παραγωγοί εικόνων παρουσιάζουν τους προβληματισμούς τους και τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τον σύγχρονο κόσμο στην γκαλερί Alma. Eξι φρέσκα πρόσωπα, "Fresh Faces", όπως τους χαρακτηρίζει ο τίτλος της ομαδικής αυτής έκθεσης, κατασκευάζουν τις εικόνες του σήμερα, του τώρα. Είναι αυτοί που πέρασαν την "Βάσανον", επί δύο χρόνια (2024-2025), στο απαιτητικό πρόγραμμα εμβάθυνσης του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών της Α.Σ.Κ.Τ. , όπου διεύρυναν τα όρια της τέχνης τους και του εαυτού τους.

Όπως σημειώνει ο επιμελητής Μάριος Σπηλιόπουλος στο κείμενό του, πρόκειται για "έξι καλλιτέχνες με άκρως προσωπικό και πρωτογενές έργο, με διαφορετικά εικαστικά ιδιώματα, παθιασμένοι για έρευνα και για νέες προκλήσεις. Ευαίσθητοι δέκτες της σύγχρονης κατάστασης πραγμάτων και της νέας ανθρώπινης συνθήκης που διαμορφώθηκε στον αβέβαιο και απειλητικό κόσμο που ζούμε. Η εικαστική πράξη, θεωρώ, ότι είναι το μόνο ανάχωμα απέναντι στην κατήφεια του δυστοπικού μέλλοντός μας. Σε αυτή τη συνθήκη δημιουργούν με τα έργα τους, μία φωτεινή ρωγμή στο σκότος που μας περιβάλλει."
Καλλιτέχνες: Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης-Ζορμπάς, Δημοσθένης Μπάρμπας (Barba Dee), Shekine Naidi, Αχιλλέας Ντέντης, Μίτση Παπαζάχου, Νίκος Τσικούρας
- Εγκαίνια: 3 Ιουνίου
- Διάρκεια έως 27 Ιουνίου
- Alma Gallery
- Είσοδος ελεύθερη
Περισσότερες πληροφορίες
Fresh Faces
Έξι νέοι καλλιτέχνες, έξι φρέσκα πρόσωπα που κατασκευάζουν τις εικόνες του σήμερα.Καλλιτέχνες με άκρως προσωπικό και πρωτογενές έργο, με διαφορετικά εικαστικά ιδιώματα, παθιασμένοι για έρευνα και για νέες προκλήσεις, ευαίσθητοι δέκτες της σύγχρονης κατάστασης πραγμάτων και της νέας ανθρώπινης συνθήκης που διαμορφώθηκε στον αβέβαιο και απειλητικό κόσμο που ζούμε.

