Μια έκθεση με τα μάτια στραμμένα στη Γροιλανδία

Η γκαλερί a.antonopoulou.art τηρεί με συνέπεια την παρουσίαση επίκαιρων πολιτικών και κοινωνικών ζητημάτων, οργανώνοντας μια φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στη Γροιλανδία.

'Γροιλανδία: Μπλε Πάγος'

Η Γροιλανδία αποτελεί το μεγαλύτερο και το πιο ευαίσθητο, στην κλιματική κρίση, νησί του κόσμου και για το λόγο αυτό αποκαλείται "Βαρόμετρο Παγκόσμιας Κλιματικής Αλλαγής”. Με αφετηρία τον προβληματισμό αυτόν, η γκαλερί a.antonopoulou.art, φιλοξενεί τον φωτογράφο Γιάννη Τζώρτζη στην ατομική του έκθεση "Γροιλανδία: Μπλε Πάγος".  

Γιάννης Τζώρτζης

Μέσα από περιβαλλοντικές βιωματικές φωτογραφίες από τα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και την καθημερινή ζωή των αυτόχθονων Ινούιτ της
Γροιλανδίας, ο καλλιτέχνης καταφέρνει να αποτυπώσει με αφοπλιστικό τρόπο τη μοναδική σχέση ανθρώπου-τοπίου. Ο Δρ. Γιάννης Τζώρτζης επιδιώκει μέσα από τις εικόνες που δημιούργησε, να ενθαρρύνει την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης των Ινούιτ, αλλά και να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό με μία "οπτική κραυγή αγωνίας" για την επιτακτική ανάγκη της λήψης κατεπειγόντων μέτρων για την αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στα, μοναδικά πανέμορφα αλλά και εξαιρετικά ευάλωτα, μνημεία στην Γροιλανδία. 

Το "πράσινο φωτογραφικό οδοιπορικό" επιστημόνων και καλλιτεχνών -στο οποίο συμμετείχε ο φωτογράφος- με τίτλο BLUE ICE, της περιβαλλοντικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης GREEN PROJECT που πραγματοποιήθηκε στην Γροιλανδία τον Αύγουστο του 2024, υπό την αιγίδα της UNESCO. 

Γιάννης Τζώρζτης

 

*Τα κείμενα που θα συνοδεύουν την έκθεση θα επιμεληθούν οι Μαρία Γιαγιάνου,
(συγγραφέας) και Χρήστος Ζερεφός (μέλος της Ακαδημίας Αθηνών).

Πληροφορίες έκθεσης:

  • Εγκαίνια: Πέμπτη 07/05/2026, 7-10 μ.μ.
  • Διάρκεια έως 13/06/2026
  • Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Διαδρομές στη Μάρπησσα": Το πρόγραμμα της 16ης διοργάνωσης στην Πάρο

Ακολουθώντας μία διαδρομή γυναικείων αποτυπωμάτων, το φεστιβάλ θέτει ερωτήματα γύρω από το πλέγμα σχέσεων που ξεδιπλώνεται μέσα από τη μνήμη και τις παραδοσιακές πρακτικές.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/08/2026

7 συναρπαστικά βιβλία μυστηρίου για να χαθείς στις διακοπές

Αναζητάς το ιδανικό βιβλίο για τις διακοπές; Συγκεντρώσαμε 7 συναρπαστικά μυθιστορήματα μυστηρίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο που υπόσχονται αγωνία, ανατροπές και ατελείωτες ώρες απολαυστικής ανάγνωσης.

Ο φωτογράφος Νικόλας Κοκοβλής αναζητά το απρόβλεπτο στον δρόμο των άλλων

Από το "Άλλος δρόμος δεν υπήρχε" των παππούδων του στον "δρόμο των άλλων" ο Νικόλας Κοκοβλής εξηγεί στο "α" πώς εμπνέεται από τις καθημερινές διαδρομές των ανθρώπων.

Ποιο βιβλίο αναζητούμε μετά τον Δεκαπενταύγουστο στα βιβλιοπωλεία;

Μια νέα έκδοση από τις εκδόσεις San Casciano έρχεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων από τις 20 Αυγούστου.

Το Ιόνιο από ψηλά: Η φωτογραφική έκθεση που κόβει την ανάσα

Μετά από δέκα χρόνια ιστιοπλοΐας και περιήγησης στο πέλαγος, ο Κωνσταντίνος Λιόπετας αποκαλύπτει μέσα από τον φακό του τα κρυφά διαμάντια του Ιονίου.

Η Erieta Attali φωτογραφίζει το Αιγαίο σαν ένα "Αρχιπέλαγος Μνήμης"

Από τα αρχαία θραύσματα και τα μωσαϊκά μέχρι το φως και τη θάλασσα, η διεθνής φωτογράφος μεταμορφώνει το τοπίο των Κυκλάδων σε μια εντυπωσιακή έκθεση που απλώνεται από τη Μύκονο έως τη Δήλο.

Η Ντούα Λίπα προτείνει Μαλαφέκα και εμείς (ξανα)διαβάζουμε το "Deepfake"

Η ποπ σταρ aka bookstagrammer προτείνει την αγγλική έκδοση του βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αντίποδες για τις φετινές διακοπές!