Η Ντούα Λίπα προτείνει Μαλαφέκα και εμείς (ξανα)διαβάζουμε το "Deepfake"

Η ποπ σταρ aka bookstagrammer προτείνει την αγγλική έκδοση του βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αντίποδες για τις φετινές διακοπές!

Ντούα Λίπα

Ότι η Ντούα Λίπα είναι (και) book influencer είναι κάτι που το ξέραμε. Η αγαπημένη ποπ σταρ εδώ και καιρό μοιράζεται μέσω του book club της ονόματι Service95 τις αναγνωστικές προτιμήσεις της, οι οποίες btw είναι αρκετά ενδιαφέρουσες.

Κάπως έτσι, ξεχώρισε και ένα βιβλίο από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τις εκδόσεις Αντίποδες, το οποίο προτείνεται σε όσους ψάχνουν αυτό το βιβλίο που θα διαβάσουν στις καλοκαιρινές διακοπές και ειδικότερα στο αεροδρόμιο.

Ποιο είναι αυτό; Το "Deepfake" του Μάκη Μαλαφέκα, στην αγγλική του εκδοχή.

"Οι εκδόσεις Foundry Editions ξεχωρίζουν εύκολα με την πρώτη ματιά λόγω των χαρακτηριστικών μπλε και λευκά εξώφυλλά τους, εκδίδουν τολμηρές και ξεχωριστές φωνές από όλο τον κόσμο, με ιδιαίτερη έμφαση στη γνωριμία ενός ευρύτερου αναγνωστικού κοινού με συγγραφείς από τη Μεσόγειο", αναφέρει η Ντούα Λίπα.

"Το 'Deepfake' ρίχνει τον αναγνώστη απευθείας στη σκληρή και σκοτεινή πλευρά της Αθήνας, μέσα από ένα υπερσύγχρονο έργο μυθοπλαστικού νουάρ. Με φόντο τη σκιώδη πραγματικότητα της Ελλάδας μετά την κρίση, το μυθιστόρημα εξετάζει τις σκοτεινές δυνάμεις που διαμορφώνουν τη σύγχρονη κοινωνία, από την άνοδο της ακροδεξιάς έως τις πιο σκοτεινές πλευρές της πολιτικής και της σεξουαλικής εργασίας", συνεχίζει.

"Αποτελεί μία ανάγνωση γι’ αυτόν που ταξιδεύει και αναζητά μυθοπλασία με γρήγορο ρυθμό, μυστήριο και ένταση, καθώς αποτελεί ένα βιβλίο που δύσκολα θα αφήσει από τα χέρια του", συμπληρώνει.

Λίγα λόγια για το "Deepfake"

O Μιχάλης Κρόκος επιστρέφει. Μια ζεστή μέρα στις αρχές του καλοκαιριού δέχεται μια ασυνήθιστη επίσκεψη. Προκειμένου να σώσει μια φίλη του, παρεισφρέει ως κειμενογράφος σε μια ακροδεξιά οργάνωση και περιφέρεται στο αθηναϊκό κέντρο του τουρισμού και του εξευγενισμού, συνειδητοποιώντας ότι τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει.

"Έπρεπε να γράψω ένα λάθος μυθιστόρημα. Ο αφηγητής παρασέρνει τον ήρωα σ’ όλα τα αδιέξοδα, σ’ όλα τα λάθη, τα περιγράφει και λάθος από πάνω, εκτιμά λάθος την εποχή του, τις καταστάσεις όλες, και στο τέλος ο ήρωας πεθαίνει γιατί δεν μπορεί να γίνει τίποτα άλλο. Και πεθαίνει κι ο αφηγητής. Όλοι. Πεθαίνουν όλοι με φριχτό τρόπο, το λάθος μυθιστόρημα ξεχνιέται, και μετά από χρόνια το βρίσκει σε καλάθι ένας άλλος αφηγητής. Κάνει πλέον μισό ευρώ, αλλά δεν το αγοράζει καν."

Deepfake

Ποιος είναι ο συγγραφέας Μάκης Μαλαφέκας

Μάκης Μαλαφέκας

Ο Μάκης Μαλαφέκας γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε ιστορία της τέχνης και κοινωνική ανθρωπολογία. Παρουσίασε σεμινάρια στη Σορβόννη για την ιστορία του ευρωπαϊκού κόμικς, και εργάστηκε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού. Έχει αρθρογραφήσει στο "9" της Ελευθεροτυπίας, στη Libération, στη Lifo και σε άλλα έντυπα.
Το Deepfake είναι το τρίτο βιβλίο περιπετειών του Μιχάλη Κρόκου, μετά το Δε λες κουβέντα (Μελάνι 2018, Αντίποδες 2026) και τη Μεσακτή (Μελάνι 2020). Ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένα αφιέρωμα στον αφηγητή της ιαπωνικής σιωπής, Λευκάδιο Χερν

Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθεί ένα διευρυμένο πρόγραμμα δράσεων αφιερωμένο στην τέχνη και τον πολιτισμό της Ιαπωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/08/2026

Ποιοι είναι οι 4 ξένοι συγγραφείς που έρχονται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο;

Βγάλτε ημερολόγια και σημειώστε ημερομηνίες, γιατί ο Σεπτέμβριος έρχεται δυναμικά με αρκετές βιβλιοπαρουσιάσεις!

Τι μπορεί να συμβεί όταν η γη ενός τόπου πέσει στα χέρια ενός καλλιτέχνη;

Πετρώματα και γαίες της Σερίφου γίνονται τέχνη στα χέρια δεκάδων καλλιτεχνών, στο νέο εικαστικό κύκλο "GeoChromia – From Earth to Color" που φέρνει τη γεωλογία του νησιού στο προσκήνιο.

16 ιστορίες υποδόριου χιούμορ στο "O vegan κρεοπώλης"

Το συγγραφικό ντεμπούτο του Γιάννη Χάιτα καταπιάνεται με σύγχρονες προκλήσεις και ζητήματα, δοσμένες με μια μικρή δόση χιούμορ.

Η έκθεση "Σμιλεύοντας" εμπνέεται από την παράδοση της χειρωναξίας

Τα εργαλεία πέτρας είναι ο παλαιότερος τύπος εργαλείου που παράχθηκε από τον άνθρωπο ως κύριο μέσον επιβίωσης ήδη κατά την Παλαιολιθική εποχή.

Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής παρουσιάζει το νέο βιβλίο του στην Ικαρία

Οι "Θεριστές" είναι το νέο βιβλίο του συγγραφέα και σκηνοθέτη, το οποίο κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

5 βιβλία με ναυτική ψυχή

Διαλέξαμε πέντε βιβλία με την αύρα της θάλασσας που αξίζει να τα διαβάσετε πλάι της.