Οι "Μουσικοί Περίπατοι" της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Τα Κουιντέτα με πιάνο των Αντονίν Ντβόρζακ και Έρνε Ντοχνάνι που θα ακουστούν, μας μεταφέρουν στον εκφραστικό κόσμο του ύστερου ρομαντισμού.

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Οι "Μουσικοί Περίπατοι" της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών επιστρέφουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων, συνεχίζοντας μια ιδιαίτερα επιτυχημένη συνεργασία με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα μουσικής δωματίου για κουαρτέτο εγχόρδων και πιάνο.

Στη φετινή μουσική επίσκεψη στο Μουσείο συμμετέχουν τέσσερις εκλεκτές μουσικοί της Ορχήστρας, οι Μαργαρίτα Πλέστη, Πωλίνα Κουμή, Γκέρτα Σινάι και Γεωργία Κύπρου με την πιανίστα Δήμητρα Μαντζουράτου. Τα Κουιντέτα με πιάνο των Αντονίν Ντβόρζακ και Έρνε Ντοχνάνι που θα ακουστούν, μας μεταφέρουν στον εκφραστικό κόσμο του ύστερου ρομαντισμού, φωτίζοντας δύο διαφορετικές μουσικές παραδόσεις της Κεντρικής Ευρώπης.

Γραμμένα το 1887 και το 1914 αντίστοιχα, τα έργα του προγράμματος μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία. Γραμμένα και τα δύο σε ένα πλούσιο ρομαντικό ιδίωμα, αντλούν πολλά μοτίβα τους από την ιδιαίτερη μουσική παράδοση των χωρών των συνθετών τους, την Τσεχία και την Ουγγαρία. Το πιάνο και τα έγχορδα αλληλεπιδρούν με δυναμισμό και ένταση, ενώ η γραφή συνδυάζει το λαϊκό χρώμα με την κλασική δομή σε μια συναρπαστική, εκφραστική σύνθεση.

Στο εισιτήριο περιλαμβάνεται και η είσοδος στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου μία ώρα πριν από τη συναυλία (18:00), για όσους ακροατές επιθυμούν να συνδυάσουν τη μουσική εμπειρία με την περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο.

Συμμετέχουν οι:

  • Μαργαρίτα Πλέστη (βιολί)
  • Πωλίνα Κουμή (βιολί)
  • Γκέρτα Σινάι (βιόλα)
  • Γεωργία Κύπρου (βιολοντσέλο)
  • Δήμητρα Μαντζουράτου (πιάνο)

Εισιτήρια: 10 ευρώ. Περιλαμβάνεται η είσοδος στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου πριν από τη συναυλία (προαιρετικά). Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο more.com.

Εισιτήρια: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Λύντια Τρίχα παρουσιάζει το νέο της βιβλίο στην Ύδρα

Αν βρίσκεστε στο νησί, τη Δευτέρα 10 Αυγούστου θα παρουσιαστεί το βιβλίο "Από τη Σμαράγδα στη Μαρία 1784-1897: Οι γυναίκες στη ζωή του Χαρίλαου Τρικούπη".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/08/2026

Ένα Σαββατοκύριακο που αποκάλυψε την πολιτιστική πλευρά της Κύθνου

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης επέλεξε την Κύθνο για το 12ο Cycladic Young Patrons Summer Weekend, ένα διήμερο αφιερωμένο στην τέχνη και την αρχαιολογία.

Νέο αστυνομικό για το καλοκαίρι κανείς;

Ένας μυστηριώδης θάνατος, μυστικά που μένουν θαμμένα για 12 χρόνια και συνεχείς ανατροπές συνθέτουν το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα της Κατερίνας Πανούση.

Σαρωνίς Βατικιώτη Γκάτσου: Η ακουαρέλα της αιχμαλωτίζει τη φευγαλέα ομορφιά της στιγμής

Η Σαρωνίς Βατικιώτη Γκάτσου παρουσιάζει στον Πόρο μια έκθεση ακουαρέλας όπου το φως, το χρώμα και οι στιγμές της ζωής αποκτούν διαχρονική μορφή.

Σ’ άρεσε αυτό το βιβλίο; Διάβασε αυτό!

Τι θα λέγατε για safe και ωραίες αναγνωστικές προτάσεις Αυγούστου, με βάση το βιβλίο που έχετε διαβάσει;

Tilos Artist Residency 2026: Ένα ελληνικό νησί γίνεται καταφύγιο για την τέχνη του αύριο

Οι Black Females in Architecture αναζητούν στην Τήλο νέες μορφές γνώσης, μνήμης και βιώσιμου σχεδιασμού.

Αν(τ)οχή: Μια συγκλονιστική ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα

Το μυθιστόρημα της Ελευθερίας Τίγκα (εκδ. Κάκτος) είναι η ιστορία όλων των ανώνυμων γυναικών που κατάφεραν να παλέψουν γενναία απέναντι σε ό,τι τις καταπίεζε.