Η Εθνική Βιβλιοθήκη διαβάζει τον "Λοιμό" του Αντρέα Φραγκιά

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συνεχίζει τις συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης για το ενήλικο κοινό, τόσο διαδικτυακά όσο και με φυσική παρουσία.

Εθνική_Βιβλιοθήκη_Ελλάδος

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συνεχίζει τις συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης για το ενήλικο κοινό, προσφέροντας δύο τρόπους συμμετοχής, σε διαφορετικές ημερομηνίες: με φυσική παρουσία στους χώρους της Βιβλιοθήκης, καθώς και διαδικτυακά, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα συμμετοχής σε όσους και όσες δεν έχουν την ευκαιρία να παρίστανται αυτοπροσώπως στη Λέσχη.

Εισηγητές και εισηγήτριες της κάθε συνάντησης είναι άνθρωποι του βιβλίου, όπως συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές, κριτικοί και θεωρητικοί της Λογοτεχνίας. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση, απογευματινές ώρες και έχουν δίωρη διάρκεια. 

Υπεύθυνος: Σταύρος Ζουμπουλάκης
Συντονιστές/-στριες: Κυριάκος Γρηγορόπουλος, Θάλεια Καραμολέγκου, Ουρανία Παπαδοπούλου

Στη Λέσχη Ανάγνωσης του Οκτωβρίου, συζητάμε το βιβλίο του Αντρέα Φραγκιά Λοιμός,  επίμετρο Δημήτρης Χριστόπουλος, Ποταμός 2025 (Α΄ έκδοση: Κέδρος 1972), με εισηγητή τον ιστορικό Στρατή Μπουρνάζο.

• Με φυσική παρουσία:
Δευτέρα 20 Οκτωβρίου
2025, στις 19:00
Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων 2, ισόγειο ΕΒΕ, ΚΠΙΣΝ
Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή
Η φόρμα συμμετοχής θα ανοίξει την Τετάρτη 24.09.2025, στις 14:00.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 30 άτομα.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση ακυρώσεων, οι θέσεις θα καλυφθούν από λίστα αναμονής.

• Διαδικτυακά:
Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2025, στις 19:00
Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή
Η φόρμα συμμετοχής θα ανοίξει την Τρίτη 30.09.2025, στις 11:00.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 100 άτομα

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση ακυρώσεων, οι θέσεις θα καλυφθούν από λίστα αναμονής.

Οι συμμετέχοντες/-ουσες θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι/-ες χρήστες/-τριες της ΕΒΕ. Η εγγραφή πραγματοποιείται στην Υπηρεσία Ενιαίας Ταυτοποίησης Χρηστών της ΕΒΕ. Οι συμμετέχοντες/ -ουσες θα λάβουν τον σύνδεσμο της διαδικτυακής συνάντησης με email.

Τα επόμενα βιβλία της Λέσχης

Η Λέσχη Ανάγνωσης της ΕΒΕ ανακοινώνει τα βιβλία που θα συζητηθούν στις επόμενες συναντήσεις:

Νοέμβριος: Βιρτζίνια Γουλφ, Η Κυρία Νταλογουέι, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
Δεκέμβριος: Γκράχαμ Γκρην, Ο επίτιμος πρόξενος, από τις εκδόσεις Πόλις
Ιανουάριος: Εμμανουήλ Ροΐδης, Η Πάπισσα Ιωάννα (υπάρχουν αρκετές έγκυρες εκδόσεις)

Οι ακριβείς ημερομηνίες των συναντήσεων θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένα εργαστήρι δημιουργικής γραφής για εφήβους από τον Φίλιππο Μανδηλαρά

Οι εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν εργαστήρι όπου μαθητές γυμνασίου-λυκείου θα χρησιμοποιήσουν τον λόγο για να μιλήσουν για τα μεγάλα ερωτήματα της εφηβείας, δουλεύοντας με αληθινές και ψεύτικες ειδήσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/09/2026

Η μουσική του αρχαίου δράματος ζωντανεύει στην "Ευριπίδου Γη"

Το Φωνητικό Σύνολο Libro Coro παρουσιάζει στις 30 Σεπτεμβρίου μια μουσική διαδρομή στα χορικά και τις σκηνικές συνθέσεις που σημάδεψαν το σύγχρονο ανέβασμα του αρχαίου δράματος.

Vers l’Aigua / About Water: Όταν το νερό γίνεται τέχνη

Η νέα έκθεση της Uni.Versus Art Room φέρνει στην Αθήνα το σύγχρονο κόσμημα των Joyas Sensacionales και δύο έργα της Giota Vorgia.

Η Αλίκη Παππά στήνει έναν απόκοσμο εικαστικό κόσμο στο "Nullibi Nemo"

Η αίθουσα τέχνης εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου φιλοξενεί, από τις 17 Σεπτεμβρίου, τη νέα ατομική έκθεση της εικαστικού με έργα που ισορροπούν ανάμεσα στο γκροτέσκο και το ονειρικό.

Πώς μοιάζει, αλήθεια, η Οδός Ιάσονος στο Μεταξουργείο;

Η ατομική έκθεση της Μαργαρίτας Μυρογιάννη στρέφει το βλέμμα σε μια πραγματικότητα που είναι ήδη παρούσα μέσα στον αστικό ιστό.

Η πρώτη ατομική έκθεση του Aubert Issachar στην Ελλάδα ανοίγει στη Roma Gallery

Η Roma Gallery φιλοξενεί την πρώτη ατομική έκθεση του διεθνούς καλλιτέχνη στην Ελλάδα, από τις 17 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου.

Κάπως έτσι θα μοιάζει ο Σεπτέμβριος στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

Workshops, υιοθεσία παραλίας και ό,τι θα γεμίσει το πρόγραμμα αυτού του μήνα στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.