Οι νέες γκαλερί που ανανεώνουν την εικαστική σκηνή της Αθήνας

Μια λίστα με τους χώρους τέχνης που πρόσφατα άνοιξαν τις πόρτες τους και θα μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον την επερχόμενη σεζόν.

Τοσίτσα 3 Γκαλερί © Λεωνίδας Τούμπανος

Τοσίτσα 3

Διαβάστε Επίσης

Δεν τη λες ακριβώς γκαλερί, όμως το εντυπωσιακό νεοκλασικό κόσμημα των Εξαρχείων πρόσφατα αναδιαμορφώθηκε και ενεργοποιήθηκε χάρη στις εκθέσεις τριών γνωστών αθηναϊκών γκαλερί: Radio Athènes, Eleftheria Tseliou Gallery και Hot Wheels Athens London. Το όραμα των σημερινών ιδιοκτητών, που ανέλαβαν την τριετή αποκατάσταση του κτιρίου, είναι να γίνει ένα σημείο αναφοράς στην περιοχή κοντά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Τον Σεπτέμβριο, το Radio Athènes ξαναμπαίνει στην Τοσίτσα 3 με μια ομαδική έκθεση καλλιτεχνών που χρησιμοποιούν τη φωτογραφία σαν μέσο τους.

Ninetto

Ninetto

Η γκαλερί στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας 2 άνοιξε μόλις πριν από λίγους μήνες, όμως ήδη έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του τεχνόφιλου κοινού. Ο ιδρυτής της, Romain Bitton, εδώ και αρκετά χρόνια ήθελε να ανοίξει τον δικό του χώρο τέχνης και παράλληλα να προσφέρει στους νέους καλλιτέχνες τη δυνατότητα να εκφραστούν και πειραματιστούν ελεύθερα. Εδώ το γενικό κόνσεπτ, αν και βασίζεται κυρίως στην ιδέα και λειτουργίας μίας γκαλερί, δεν τηρείται τόσο αυστηρά. Αντιθέτως, οι ιδιοκτήτες της Ninetto στοχεύουν στη δημιουργία ενός ζωντανού, φιλόξενου art space, όπου ο κόσμος μπορεί να ανακαλύψει ανερχόμενους, ταλαντούχους εικαστικούς, αλλά και να γίνει μέλος μίας κοινότητας. Πηγαίνοντας αντίθετα στο ρεύμα, η Ninetto θα παραμείνει όλο το καλοκαίρι, κρατώντας συντροφιά σε όσους ξεμείνουν στην πόλη. Αυτή την περίοδο, η γκαλερί φιλοξενεί το έργο δύο ιδιαίτερων ζωγράφων, των Faye Wei Wei και Erin Wolf Mommsen.

George Benias

Η γνωστή σε όλους Allouche Benias ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, καθώς πρόσφατα ανέλαβε την πλήρη ιδιοκτησία της ο Ελληνοαμερικανός γκαλερίστας George Benias. Το πολλά υποσχόμενο πρόγραμμα για τη νέα σεζόν θα ανακοινωθεί προσεχώς. Μέχρι τότε, στον χώρο φιλοξενούνται οι εκθέσεις "Knock on Wood" του Filippos Telesto και "A House is not a Home" του Loïc Devaux.

Moon Station Athens

Ένα pop-up καλλιτεχνικό σαλόνι που στεγάζεται στον δεύτερο όροφο ενός μεσοπολεμικού κτιρίου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Έχει αποκατασταθεί με εξαιρετική λεπτότητα και φαντασία από τη σχεδιάστρια Ολυμπία Ζωγράφου.

The Red Carpet Project Space

Άλλο ένα εικαστικό στέκι απέκτησαν πρόσφατα τα Εξάρχεια. Στην οδό Σολωμού 14, η εγγονή του γλύπτη Takis, Κιμώνα Βασιλάκη-Βενιέρη, άνοιξε έναν ιντριγκαδόρικο, πειραματικό χώρο τέχνης όπου θα φιλοξενούνται καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Faye Wei Wei & Erin Wolf Mommsen: The Last Seahorse Neighing in an Egg

  • Μεικτά Μέσα

Οι δύο καλλιτέχνιδες παρουσιάζουν ατομικά και συνεργατικά έργα, που προέκυψαν μετά από πρόγραμμα φιλοξενίας στον χώρο της Ninetto.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Στη Σπηλιά": Ένα βιβλίο μάς παέι στα έγκατα της γης

Κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις Μέλισσα ο επιστημονικός κατάλογος που έχει μέσα ιστορίες από το σκοτάδι στο φως.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/10/2025

Ένας κόσμος γεμάτος μαγεία ξετυλίγεται στο Fantasy Festival 2025

Ένα αξέχαστο διήμερο στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Οκτώβριος στο Σπίτι του Ελύτη: Τι θα δούμε αυτόν το μήνα στην Πλάκα

Δείτε εντός τις δράσεις που θα κάνουν τον Οκτώβριο καλύτερο μέσα από μουσική και ποίηση.

Μουσική, χορός και παιδικές δράσεις στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Όλα όσα έρχονται τον Οκτώβριο στο μουσείο της Μητροπόλεως.

Ακούμε "Echoes of the Aegean" στον Πειραιά

Μέρος του Art Explora Festival θα είναι αυτή η δράση που θα προσφέρει ένα ταξίδι μέσα από τους ήχους, τις εικόνες και τις γεύσεις στη ναυτική ζωή των Κυκλάδων.

Διαδικτυακά μαθήματα δημιουργικής γραφής με τον Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη

Ο γνωστός συγγραφέας διοργανώνει εργαστήρι για ενήλικες με θέμα το διήγημα.