Το αεροδρόμιο της Αθήνας γιορτάζει "100 Χρόνια Takis"

Μια επετειακή έκθεση σε συνεργασία με το Ίδρυμα Takis.

100 χρόνια Takis © Ace Photography/Θανάσης Αναγνωστόπουλος

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Takis, τιμά τον μεγάλο Έλληνα γλύπτη, φιλοξενώντας την επετειακή έκθεση "100 χρόνια Takis". Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τη γέννηση του καλλιτέχνη, δύο ιστορικά και εμβληματικά έργα του, ένα "Αιολικό" και μία "Σπείρα", κοσμούν τον εξωτερικό χώρο των Αναχωρήσεων (Είσοδος 1) έως τις 24/1/2026. 

Παράλληλα, για το ίδιο χρονικό διάστημα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις Αφίξεις (Είσοδος 1), οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του Takis μέσα από οπτικοακουστικό υλικό και παρουσίαση δύο ακόμα σημαντικών γλυπτών, του "Neutral Indicator" και του "Signal", από τη Συλλογή του Ιδρύματος.

100 χρόνια Takis
© Ace Photography/Θανάσης Αναγνωστόπουλος

Μέσα από την έκθεση αυτή, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και το Ίδρυμα Takis προσφέρουν στους επισκέπτες μια συνοπτική αλλά ουσιαστική γνωριμία με τον καλλιτέχνη, αναδεικνύοντας τη μοναδική συμβολή του στη διεθνή εικαστική σκηνή και το αποτύπωμά του στο χώρο της σύγχρονης τέχνης. 

100 χρόνια Takis
© Ace Photography/Θανάσης Αναγνωστόπουλος

Οι χώροι όπου παρουσιάζονται τα έργα και το αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του σπουδαίου Έλληνα γλύπτη, είναι προσβάσιμοι για όλους τους επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Υπάρχουν ελέφαντες που να τους έχει χτυπήσει ο έρωτας;

Ερωτοχτυπημένοι ελέφαντες, κάβουρες καταληψίες και παιχνιδιάρικα δελφίνια φιγουράρουν στο βιβλίο της ζωολόγου Εμανουέλ Πουιντεμπά "Οι ωραιότερες συναντήσεις μου με ζώα" από τις εκδόσεις Έποψ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/08/2026

Κάτι "Ονειρικό" στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Η Σύνη Αναστασιάδη παρουσιάζει την έκθεση "Ονειρικό", με έργα που αντλούν έμπνευση από υπαρξιακές αναζητήσεις και αφήνουν χώρο στη φαντασία του θεατή.

"Things to hold": Η Σοφία Παπακώστα εξερευνά τα ίχνη της μνήμης

Η καλλιτέχνιδα αντλεί από το προσωπικό της φωτογραφικό αρχείο για να συνθέσει μια σειρά έργων γύρω από τη μνήμη, την απουσία και τη μεταμόρφωση της εικόνας.

Πώς μοιάζει ο Αύγουστος στο ΕΜΣΤ

Το ΕΜΣΤ γεμίζει τον Αύγουστο με κινηματογράφο, σύγχρονη τέχνη, εκπαιδευτικές δράσεις και νέες εκθέσεις, προσκαλώντας το κοινό σε καλοκαιρινές εξορμήσεις.

13 +1 βιβλία για έναν... τυχερό Αύγουστο

Μη σας ξεγελά ο αριθμός· αυτές οι νέες εκδόσεις είναι ό,τι πρέπει για ένα σούπερ καλοκαίρι πλάι σε ερωτευμένους Ακρίτες, με Κρητικό Πιλάφι ή και την αιγίδα του Υπουργείου Μοναξιάς.

Όλα όσα θα δούμε στο Μουσείο Μπενάκη τον Αύγουστο

Το Μουσείο Μπενάκη υποδέχεται τον Αύγουστο με ανανεωμένο πρόγραμμα, παρουσιάζοντας εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με έργα από τις συλλογές του.

Αύγουστος γεμάτος πολιτισμό σε όλη την Ελλάδα

Μουσική, τέχνη, παράδοση και πολιτιστικές δράσεις σε όλη τη χώρα περιλαμβάνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων Αυγούστου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.