Το μεγαλύτερο αναδρομικό αφιέρωμα για τον David Hockney εγκαινιάζεται στο Παρίσι

Ο εμβληματικός ζωγράφος θα παρουσιάσει πάνω από 400 έργα του.

David Hockney Portrait of an artist © David Hockney | Photo Credit: Art Gallery of New South Wales / Jenni Carter

Το Fondation Louis Vuitton στο Παρίσι προσκαλεί τον εμβληματικό David Hockney να παρουσιάσει τη μεγαλύτερη αναδρομική του έκθεση, την άνοιξη του 2025. Από τις 9 Απριλίου έως τις 31 Αυγούστου, πάνω από 400 έργα του, από το 1955 έως το 2025, θα εκτίθενται στο κτίριο. Πίνακες από διεθνείς, ιδρυματικές και ιδιωτικές συλλογές, έργα από το στούντιο του καλλιτέχνη και το ίδρυμά του, καθώς και βιντεοεγκαταστάσεις, θα περιλαμβάνονται στο αφιέρωμα.

Μαζί με τον σύντροφο και μάνατζερ του στούντιό του, Jean-Pierre Gonçalves de Lima, ο Hockney συνεργάστηκε με το Fondation Louis Vuitton για τον σχεδιασμό κάθε πτυχής της έκθεσης, προσφέροντας έτσι στον επισκέπτη μία σπάνια ευκαιρία να εμβαθύνει στο δημιουργικό του σύμπαν, το οποίο εξελίσσεται εδώ και επτά δεκαετίες.

Ο Άγγλος ζωγράφος ανέφερε για το επερχόμενο αφιέρωμα: "Αυτή η έκθεση σημαίνει πολλά για μένα γιατί είναι η μεγαλύτερη που έχω παρουσιάσει ως τώρα – σε 11 δωμάτια στο Fondation Louis Vuitton. Μερικά πιο πρόσφατα έργα μου, τα οποία δημιουργώ τώρα, θα παρουσιαστούν στην έκθεση και νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό".

© φωτογραφίας εξωφύλλου: David Hockney, Portrait of an Artist (Pool with Two Figures), 1972. Acrylic on canvas 213.36 x 304.8 cm (84 x 120 Inches

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς μάς συστήνονται: Το 'Επίκεντρον' στους Αγίους Αναργύρους

Ο ιδιοκτήτης του, Αριστοτέλης Σαΐνης, εγκαινιάζει τη νέα στήλη του "α", όπου ιδιοκτήτες συνοικιακών βιβλιοπωλείων μας ξεναγούν στον μικρόκοσμό τους - εκεί που χτυπά ουσιαστικά η καρδιά του βιβλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
06/10/2025

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (6-12/10)

Τα εικαστικά πρότζεκτ που σημειώνουμε για τις επόμενες μέρες.

Μια έκθεση ψυχικής τοπιογραφίας στην Γκαλερί Σκουφά

Ο Γιάννης Ευθυμίου παρουσιάζει το πρώτο του ατομικό πρότζεκτ.

Ζωγραφικές "Αντανακλάσεις" πλημμυρίζουν τον Τεχνοχώρο

Ένα νέο πρότζεκτ από την εικαστικό Μίνα Κουζούνη.

Μια έκθεση φωτογραφίας μάς δείχνει πώς βλέπουν οι Παλαιστίνιοι τον εαυτό τους

Οι ομάδες Φωτογραφίας Αμπάριζα και Διάφραγμα 26 παρουσιάζουν στο Cinemarian μια συνταρακτική έκθεση με καρέ των Παλαιστινίων Sanad Latifa, Mahmoud Abu Rahma, Mariam Riad Abu Daqqa, Ahmed Shamallakh, Rula Halawani κ.ά.

Έξι πρωτοπόρες γυναίκες στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Έκθεση με έργα από συλλογές του Ιδρύματος Ωνάση, της Ειρήνης Παναγοπούλου, του Barjeel Art Foundation, του Saloua Raouda Choucair Foundation και της Ebtisam Abdulaziz, καθώς και από ιδιωτικές συλλογές.

Ημέρες Κύπρου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Δείτε τις εκδηλώσεις για τον Οκτώβριο.