Τέλος τα προγράμματα συμπερίληψης για την Εθνική Πινακοθήκη Τέχνης της Ουάσιγκτον

Ο τερματισμός τους έγινε μετά από εκτελεστικό διάταγμα του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Εθνική Πινακοθήκη Τέχνης Ουάσιγκτον © Shutterstock

Η Εθνική Πινακοθήκη Τέχνης της Ουάσιγκτον (NGA) τερματίζει τα προγράμματα συμπερίληψης, ισότητας και ποικιλομορφίας (Diversity, Equity, and Inclusion - DEI) λόγω εκτελεστικού διατάγματος του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που εκδόθηκε τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου. Το εκτελεστικό διάταγμα τερματίζει παρόμοιες πρωτοβουλίες σε όλες τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, περιγράφοντάς τες ως "παράνομα και ανήθικα προγράμματα διακρίσεων".

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του μουσείου, που μίλησε στη Hyperallergic, το προσωπικό του γραφείου υπεύθυνου για τα συγκεκριμένα προγράμματα έχει καλύψει άλλες θέσεις στην Εθνική Πινακοθήκη, ενώ έχουν αφαιρεθεί οποιεσδήποτε αναφορές στο πρόγραμμα DEI από την ιστοσελίδα της. Οι λέξεις "ποικιλομορφία", "ισότητα", "πρόσβαση" και "συμπερίληψη" με τους όρους "φιλόξενο" και "προσβάσιμο".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το 8ο Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών έρχεται στην Πλατεία Αμερικής

Η διοργάνωση επιστρέφει για ένα διήμερο στο κέντρο της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2025

Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ για 15η συνεχή χρονιά

Το μουσείο προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές, εκπαιδευτικούς, οικογένειες, καθώς και ειδικά σχολεία και ομάδες.

Μια από τις πιο ιστορικές ελληνικές βιοτεχνίες ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό

Η εικαστικός Νικομάχη Καρακωστάνογλου παρουσιάζει έργα τέχνης σε μία από τις παλαιότερες υφαντουργίες χαλιών.

Έτσι θα μοιάζουν στο μέλλον το Εθνικό Αρχαιολογικό και το Επιγραφικό Μουσείο

Τα έργα στοχεύουν την ανάδειξη της οικουμενικότητας του ελληνικού πολιτισμού, μέσω της ανανέωσης της εικόνας δύο πολύ σημαντικών μουσείων της Αθήνας.

Έναν ιστορικό γλύπτη τιμά η Sianti Gallery

Μια έκθεση με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από τον θάνατο του καλλιτέχνη.

Τι συνέβαινε 7 με 3 στο Υπουργείο Εμπορίου;

Το Hyper Hypo ανακοινώνει και παρουσιάζει τη νέα του έκδοση, το φωτογραφικό λεύκωμα "7 a.m. – 3 p.m." του φωτογράφου Μιχάλη Πατσούρα, που περιλαμβάνει παρασκήνια από τη θητεία του στο υπουργείο.

Τα αδέλφια Χουλιαρά παρουσιάζουν έργα τους στην Πινακοθήκη Αβέρωφ στο Μέτσοβο

Έργα ζωγραφικής και γλυπτικής σε μία μοναδική εικαστική συνάντηση.