Αυτά είναι τα 10 καλύτερα βιβλία του 2024 σύμφωνα με τους New York Times

Διαβάστε εντός τη λίστα με τα 5 λογοτεχνικά και τα 5 μη λογοτεχνικά βιβλία που ξεχώρισαν οι book reviewers του σημαντικού μέσου.

Βιβλία_generic © Shutterstock

Ανακοινώθηκε σήμερα, 3/12, η λίστα των 10 καλύτερων βιβλίων του 2024 από τους New York Times και το Book Review τους. Τα 5 από αυτά ανήκουν στον τομέα της λογοτεχνίας (fiction), ενώ τα άλλα πέντε είναι μη λογοτεχνικά/non fiction (βιογραφίες, μελέτες, δοκίμια κ.ά.). Τα βιβλία επιλέχθηκαν βάσει του κατά πόσο οι ιστορίες τους χαράκτηκαν στις καρδιές και τις ψυχές των book reviewers και βάθυναν την αντίληψή τους σε πράγματα για τη ζωή που θεωρούσαν ότι γνώριζαν ήδη.

Η λίστα των 10 καλύτερων βιβλίων του 2024 για τους NYT

Λογοτεχνικά

  • All Fours - Miranda July
  • Good Material -  Dolly Alderton
  • James - Percival Everett
  • Martyr! - Kaveh Akbar*
  • You Dreamed of Empires - Álvaro Enrigue; (μετάφραση: Natasha Wimmer)

Μη λογοτεχνικά

  • Cold Crematorium - József Debreczeni; (μετάφραση: Paul Olchváry)
  • Everyone Who Is Gone Is Here - Jonathan Blitzer
  • I Heard Her Call My Name - Lucy Sante
  • Reagan - Max Boot
  • The Wide Wide Sea - Hampton Sides

*Το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ίκαρος υπό τον τίτλο "Μάρτυς!"

Διαβάστε Επίσης

    

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Στα "Σπίτια καθαρά" οι ανομολόγητες οικογενειακές ιστορίες έχουν ταξικό και έμφυλο πρόσημο

Το μυθιστόρημα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Carnivora θέτει στο προσκήνιο προβληματισμούς για τη θέση της γυναίκας και τις κοινωνικές προσδοκίες απέναντί της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΣΕΒΗ ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗ
18/08/2026

Μια νέα λογοτεχνική πρόταση από τις εκδόσεις Utopia

Στο βιβλίο "Το κακό που δεν υπάρχει" η Τζούλια Καμινίτο αφηγείται την ιστορία μιας ολόκληρης γενιάς που βι­ώνει τη μοναξιά του διαδικτύου και την εργασιακή ανασφάλεια.

Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Προκόπος Βασίλειος

Είχε πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είχε κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις.

"Διαδρομές στη Μάρπησσα": Το πρόγραμμα της 16ης διοργάνωσης στην Πάρο

Ακολουθώντας μία διαδρομή γυναικείων αποτυπωμάτων, το φεστιβάλ θέτει ερωτήματα γύρω από το πλέγμα σχέσεων που ξεδιπλώνεται μέσα από τη μνήμη και τις παραδοσιακές πρακτικές.

7 συναρπαστικά βιβλία μυστηρίου για να χαθείς στις διακοπές

Αναζητάς το ιδανικό βιβλίο για τις διακοπές; Συγκεντρώσαμε 7 συναρπαστικά μυθιστορήματα μυστηρίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο που υπόσχονται αγωνία, ανατροπές και ατελείωτες ώρες απολαυστικής ανάγνωσης.

Ο φωτογράφος Νικόλας Κοκοβλής αναζητά το απρόβλεπτο στον δρόμο των άλλων

Από το "Άλλος δρόμος δεν υπήρχε" των παππούδων του στον "δρόμο των άλλων" ο Νικόλας Κοκοβλής εξηγεί στο "α" πώς εμπνέεται από τις καθημερινές διαδρομές των ανθρώπων.

Ποιο βιβλίο αναζητούμε μετά τον Δεκαπενταύγουστο στα βιβλιοπωλεία;

Μια νέα έκδοση από τις εκδόσεις San Casciano έρχεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων από τις 20 Αυγούστου.