Αυτά είναι τα 10 καλύτερα βιβλία του 2024 σύμφωνα με τους New York Times

Διαβάστε εντός τη λίστα με τα 5 λογοτεχνικά και τα 5 μη λογοτεχνικά βιβλία που ξεχώρισαν οι book reviewers του σημαντικού μέσου.

Βιβλία_generic © Shutterstock

Ανακοινώθηκε σήμερα, 3/12, η λίστα των 10 καλύτερων βιβλίων του 2024 από τους New York Times και το Book Review τους. Τα 5 από αυτά ανήκουν στον τομέα της λογοτεχνίας (fiction), ενώ τα άλλα πέντε είναι μη λογοτεχνικά/non fiction (βιογραφίες, μελέτες, δοκίμια κ.ά.). Τα βιβλία επιλέχθηκαν βάσει του κατά πόσο οι ιστορίες τους χαράκτηκαν στις καρδιές και τις ψυχές των book reviewers και βάθυναν την αντίληψή τους σε πράγματα για τη ζωή που θεωρούσαν ότι γνώριζαν ήδη.

Η λίστα των 10 καλύτερων βιβλίων του 2024 για τους NYT

Λογοτεχνικά

  • All Fours - Miranda July
  • Good Material -  Dolly Alderton
  • James - Percival Everett
  • Martyr! - Kaveh Akbar*
  • You Dreamed of Empires - Álvaro Enrigue; (μετάφραση: Natasha Wimmer)

Μη λογοτεχνικά

  • Cold Crematorium - József Debreczeni; (μετάφραση: Paul Olchváry)
  • Everyone Who Is Gone Is Here - Jonathan Blitzer
  • I Heard Her Call My Name - Lucy Sante
  • Reagan - Max Boot
  • The Wide Wide Sea - Hampton Sides

*Το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ίκαρος υπό τον τίτλο "Μάρτυς!"

Διαβάστε Επίσης

    

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Bénédicte Savoy μοιράζεται τις σκέψεις της για την απουσία στα Μουσεία

Η διάλεξη της ιστορικού τέχνης με τίτλο "Thinking about absence in museums" θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Απριλίου στο αμφιθέατρο της βιβλιοθήκης της ΑΣΚΤ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/04/2026

"Το ρεπορτάζ" της Ελίζας Τριανταφύλλου αποκαλύπτεται, με θέμα το σκάνδαλο των υποκλοπών

Η Ελίζα Τριανταφύλλου συμμετείχε στη δημοσιογραφική ομάδα που αποκάλυψε το σκάνδαλο των υποκλοπών και παρουσιάζει το βιβλίο της σήμερα Παρασκευή 3 Απριλίου.

Μία έκθεση που θα σε κάνει να προβληματιστείς με την ανθρώπινη ευθραυστότητα στη Sianti Gallery

Ο ωμός ρεαλισμός της Παπαποστόλου δημιουργεί έργα που μοιάζουν να βγήκαν από ένα δυστοπικό δελτίο ειδήσεων.

Απρίλιος στην Τεχνόπολη: Όλα όσα σε περιμένουν

Δραστηριότητες για παιδιά, θεματικές ξεναγήσεις, αθλητισμός, θέατρο, κεραμική, μουσική, Vinyl Market, The Meet Market και άλλα πολλά έρχονται τον Απρίλιο.

Ένα νεοκλασικό κόσμημα, επί της Ερμού, έγινε το νέο σπίτι του βιβλίου

Το κτίριο πιθανολογείται ότι κτίστηκε στις αρχές του 1900 και πλέον στεγάζει τις δραστηριότητες και δράσεις του Ελληνικού Ιδρύματος Βιβλίου και Πολιτισμού.

Ο Νικόλαος Τασιόπουλος και η βιβλιοπαρουσίαση του "Infinity Human: οι σκιές της αιωνιότητας"

Το νέο φιλοσοφικό sci-fi μυθιστόρημα που αγγίζει τα θεμέλια της ανθρώπινης ταυτότητας και της τεχνητής νοημοσύνης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κονιδάρη.

Είμαστε κοντά στο τέλος του κόσμου, Δημήτρη Ρόκο;

Μιλάμε με τον δημιουργό του THE END, μιας επικής τριλογίας επιστημονικής φαντασίας, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις inkpress, ενόψει της βιβλιοπαρουσίασης και της έκθεσης που πραγματοποιείται 2-11 Απριλίου στο HYPER HYPO.