Καλλιτέχνες τιμούν τον George Floyd ανατρέχοντας στις μαζικές διαδηλώσεις της Αμερικής

Το «Madder and Madder and Hotter and Hotter: Η εξέγερση για τον George Floyd» παρουσιάζεται ξανά στην Αθήνα με εμπλουτισμένο υλικό.

Madder and Madder and Hotter and Hotter

Μέσα από φωτογραφικό και αρχειακό υλικό, η έκθεση "Madder and Madder and Hotter and Hotter", που εγκαινιάζεται στις 24/5 στο 1927 art space, ανατρέχει στις μαζικές διαδηλώσεις του 2020 στην Αμερική για τον George Floyd και επιχειρεί να συμβάλλει στην κατανόηση της μακράς ιστορίας φυλετικής βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τιμώντας την παγκόσμια ημέρα μνήμης για τον George Floyd (25/5) η έκθεση φιλοδοξεί να μεταφέρει το πνεύμα, τις αντιφάσεις και τα αιτήματα των διαδηλώσεων, και να δημιουργήσει ένα πεδίο διαλόγου και σκέψης σχετικά με τους μηχανισμούς μέσω των οποίων θεσμοθετούνται και διαιωνίζονται οι φυλετικές και κοινωνικές ανισότητες και η αστυνομική βία. Δεδομένης της παρούσας ιστορικής συγκυρίας, η έκθεση εμπλουτίζεται με υλικό που καταδεικνύει τους ιστορικούς δεσμούς ανάμεσα στο Αφροαμερικανικό κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα και το Παλαιστινιακό κίνημα για αυτοδιάθεση.

Madder and Madder and Hotter and Hotter

Η αναβίωση της έκθεσης "Madder and Madder and Hotter and Hotter", η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2021, περιλαμβάνει τη δουλειά των: Giuseppe Malpasso, Οwen Rogers, Fejz Sadiku, Carmen Griffin Whiip, Marcelo Woloski.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Madder and Madder and Hotter and Hotter: Η εξέγερση για τον George Floyd

  • Αφιερώματα

Μία νέα εκδοχή της έκθεσης που πρωτοπαρουσίαστηκε το 2021 στο 1927 art space, εγκαινιάζεται τώρα με νέα έργα. Μέσα από φωτογραφικό και αρχειακό υλικό, η έκθεση ανατρέχει στις μαζικές διαδηλώσεις του 2020 στην Αμερική για τον George Floyd και επιχειρεί να συμβάλλει στην κατανόηση της μακράς ιστορίας φυλετικής βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τιμώντας την παγκόσμια ημέρα μνήμης για τον George Floyd (25/5) η έκθεση φιλοδοξεί να μεταφέρει το πνεύμα, τις αντιφάσεις και τα αιτήματα των διαδηλώσεων, και να δημιουργήσει ένα πεδίο διαλόγου και σκέψης σχετικά με τους μηχανισμούς μέσω των οποίων θεσμοθετούνται και διαιωνίζονται οι φυλετικές και κοινωνικές ανισότητες και η αστυνομική βία. Δεδομένης της παρούσας ιστορικής συγκυρίας, η έκθεση εμπλουτίζεται με υλικό που καταδεικνύει τους ιστορικούς δεσμούς ανάμεσα στο Αφροαμερικανικό κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα και το Παλαιστινιακό κίνημα για αυτοδιάθεση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"ΜΗΤ(Ε)ΡΑ": Η Χριστίνα Στεφανίδου παρουσιάζει το αιώνιο δίπολο πόθου-μίσους

Η μικρή φόρμα διηγημάτων της Χριστίνας Στεφανίδου είναι ζωντανή, λυρική, πυκνή, κινηματογραφική και οι περισσότερες ιστορίες της εμπνευσμένες και βασισμένες σε αληθινά γεγονότα και πρόσωπα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/06/2024

Δωρέαν ξεναγήσεις στην έκθεση "Before and after science" του ΝΕΟΝ

Τις ξεναγήσεις συντονίζουν η εικαστικός Ίρις Τουλιάτου και η επιμελήτρια Γαλήνη Νόττι.

Ο θρυλικός φωτογράφος Martin Parr έρχεται στην Αθήνα

Ο παγκοσμίου φήμης φωτογράφος έρχεται στην πόλη μας με αφορμή μια νέα συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Hyper Hypo.

Μία έκθεση εμπνευσμένη από τους πολιτισμούς του παρελθόντος εγκαινιάζεται στον Πειραιά

Η καλλιτέχνιδα Αφροδίτη Παπαδημητρίου δημιούργησε ένα πρότζεκτ μέσα από την ανάγκη της να εξερευνήσει περαιτέρων την τέχνη, την αρχιτεκτονική και τους αρχαίους πολιτισμούς.

ΕΜΣΤ: Τι κρατάμε από το 4ο μέρος του αφιερώματος "Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;"

Ευχάριστες εκπλήξεις αλλά και πιο αδύναμες στιγμές στο τελευταίο μέρος του εκθεσιακού κύκλου αφιερωμένου στις γυναίκες, από το οποίο πήραμε μια γεύση λίγο πριν τα αποψινά εγκαίνια.

"Όταν η Τέχνη ενοχλεί": Διήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στην ελευθερία της έκφρασης

Συζητήσεις, προβολή ντοκιμαντέρ και stand-up comedy με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο των εορτασμών των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και των 80 χρόνων από την απελευθέρωση της Αθήνας.

"On an island": Μια ανατρεπτική έκθεση του Κωστή Σταφυλάκη στη Λέσβο

Η έκθεση περιλαμβάνει εγκαταστάσεις, γλυπτά, βίντεο και περφόρμανς.