Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας αναζητά νέους Έλληνες φωτογράφους

Ανοιχτή πρόσκληση απευθύνει το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας σε καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν το φωτογραφικό μέσο να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι.

Ilias Lois © Ilias Lois

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, στο πλαίσιο των δράσεών του για την ανάδειξη και προώθηση της σύγχρονης ελληνικής φωτογραφίας, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε νέους φωτογράφους και καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν το φωτογραφικό μέσο να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι. Η καθιερωμένη διοργάνωση των νέων φωτογράφων διευρύνει τα όριά της πέρα του εκθεσιακού γεγονότος, προσφέροντας ένα σχήμα δράσεων παρουσίασης, καλλιτεχνικής έρευνας και δικτύωσης, με στόχο την ενθάρρυνση και την υποστήριξη των νέων δημιουργών.

Στον πυρήνα του προγράμματος είναι η έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138 και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε δημιουργούς ηλικίας έως 35 ετών που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα ή είναι ελληνικής καταγωγής και διαμένουν σε άλλες χώρες.

Οι δηλώσεις συμμετοχής και το φωτογραφικό υλικό θα πρέπει να σταλούν το αργότερο έως τις 18 Απριλίου 2024.

Η κατάθεση του υλικού γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω του δικτυακού τόπου του προγράμματος (www.youngphotographers.gr). Κάθε πρόταση θα πρέπει να περιλαμβάνει μια ενότητα έως 15 φωτογραφιών, που παρουσιάζουν το σύνολο ή μέρος ενός πρότζεκτ. Η υποβολή πρότασης για συμμετοχή στο πρόγραμμα 'Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2024 είναι δωρεάν.

Διαβάστε Επίσης

Η επιλογή των προτάσεων θα γίνει από τριμελή επιτροπή αξιολόγησης, την οποία απαρτίζουν οι:

• Πηνελόπη Πετσίνη (Ιστορικός Τέχνης / Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Διδάσκουσα Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών)
• Σταμάτης Σχιζάκης (Επιμελητής Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Έργων του ΕΜΣΤ – Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης)
• Μανόλης Μωρεσόπουλος (Διευθυντής Athens Photo Festival και Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας)

Τι προσφέρει το πρόγραμμα

Έκθεση: Οι επιλεγμένες προτάσεις θα εκτεθούν στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138 από τις 4 Ιουνίου έως τις 28 Ιουλίου 2024, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2024. Στη συνέχεια η έκθεση θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη.

Παραγωγή φωτογραφικών έργων: Κάλυψη εξόδων παραγωγής  των επιλεγμένων φωτογραφικών έργων για την έκθεση.

Κατάλογος & Δικτυακός τόπος: Οι φωτογραφικές εργασίες που θα επιλεγούν, θα παρουσιαστούν στον έντυπο κατάλογο του Athens Photo Festival και το δικτυακό τόπο www.youngphotographers.gr.

Portfolio Reviews: Οι επιλεγμένοι καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν σε Portfolio Reviews και θα έρθουν σε επαφή με ειδικούς από τη διεθνή φωτογραφική κοινότητα, έχοντας την ευκαιρία να λάβουν κριτική για τη δουλειά τους.

Residencies: Δύο φιναλίστ θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών Photoxenia στην Κρήτη. Επιπλέον, θα αποκτήσουν πρόσβαση για επιτόπια έρευνα και θα δημιουργήσουν νέα φωτογραφικά έργα.

Mentoring: Επιλεγμένοι φωτογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα συμβουλευτικής καθοδήγησης του Athens Photo Festival και του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας.

One-Year Program: Ένας φωτογράφος θα συμμετάσχει δωρεάν στο μονοετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα ArtFotoMode (One Year Program), το οποίο υλοποιείται σε έξι πόλεις (Αμβούργο, Βαρσοβία, Αθήνα, Νάπολη, Βουδαπέστη και Βερολίνο).

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.