Ένα εγκαταλελειμμένο διαμέρισμα στην Αθήνα γεμίζει με έργα ζωγραφικής

Η έκθεση «Flow and Order» περιλαμβάνει έργα έξι Ελλήνων εικαστικών.

Flow and Order Γρηγόρης Παπαγρηγορίου - Χρήστος Τζαφέρος (Blaqk)

Η έκθεση "Flow and Order" φιλοξενείται μέχρι την Κυριακή 31 Μαρτίου σε ένα οροφοδιαμέρισμα του 1950 στην οδό Χρήστου Λαδά 1, στην Αθήνα, το οποίο πρόκειται να ανακαινιστεί. Έξι Έλληνες εικαστικοί, ο Ανδρέας Βάης, ο Πάρις Κούτσικος (Parisko), ο Χρήστος Τζαφέρος (Simek), ο Γρηγόρης Παπαγρηγορίου, ο Βαγγέλης Σαραντάρης (Don Forty) και ο Σωτήρης Κοντογιάννης (SOBER5083R) συναντιούνται στον 4ο όροφο μιας παλιάς αθηναϊκής πολυκατοικίας για να εκθέσουν έργα σύγχρονης ζωγραφικής, γραφικού σχεδιασμού (graphic design) και τέχνης του δρόμου (street art).

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα των 284,70 τ.μ. ανήκει στη γερμανική εταιρεία Ehret+Klein η οποία την ερχόμενη άνοιξη θα ξεκινήσει τις εργασίες ανακαίνισης ώστε να το αναβαθμίσει και να το μεταμορφώσει σε ένα πράσινο βιοκλιματικό σπίτι. Σήμερα, τα σημάδια της μακράς και ποικίλης χρήσης του χώρου είναι ορατά σε κάθε γωνιά, στους τοίχους, στα ταβάνια μέχρι και στα κουφώματα. Ουσιαστικά, το μέχρι πρότινος εγκαταλελειμμένο διαμέρισμα βρίσκεται σε μια διαδικασία μετάβασης αναζητώντας τη μελλοντική του ταυτότητα.

Flow and Order
Βαγγέλης Σαραντάρης (Don forty)

"Για ένα τετραήμερο τα έργα της έκθεσης θα γίνουν μέρος ενός αποδομημένου και βρώμικου καμβά, αποτελώντας μικρά κεφάλαια στην ιστορική πορεία του διαμερίσματος. Σε έναν χώρο όπου τα σημάδια από τη φθορά του χρόνου είναι εμφανή παντού, ρευστά, φυσικά στοιχεία θα συνυπάρξουν με μινιμαλιστικές και δομικές φόρμες σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο τη μετάβαση από το χάος στην τάξη. Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Ehret+Klein για την ευγενική παραχώρηση του διαμερίσματος. Είναι πολύ σημαντικό για την καλλιτεχνική κοινότητα να έχει τέτοιες ευκαιρίες έκφρασης", σημειώνει ο Πάρις Κούτσικος, επιμελητής της έκθεσης και συμμετέχων καλλιτέχνης. 

Flow and Order
Γρηγόρης Παπαγρηγορίου

Από την άλλη, ο Michael Ehret, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ehret+Klein, δηλώνει ότι "εδώ και μια δεκαετία το ιστορικό κέντρο της Αθήνας βρίσκεται σε μια κτιριακή μετάβαση προσπαθώντας να εκσυγχρονιστεί και ταυτόχρονα να διατηρήσει τα αρχιτεκτονικά του στοιχεία. Βασικός πυρήνας της φιλοσοφίας μας είναι να ανακαινίζουμε κτίρια με σεβασμό στην αρχιτεκτονική τους και στο περιβάλλον και να τα παραδίδουμε πίσω στην κοινωνία πράσινα και λειτουργικά, έτοιμα να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Η έκθεση λοιπόν έχει έναν συμβολικό χαρακτήρα, αφού ακριβώς εμπνέεται από αυτή τη δημιουργική μετάβαση".

Info: Χρήστου Λαδά 1, Αθήνα | έως 31/3 | Ώρες λειτουργίας: Παρ.-Σαβ.: 2-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.